O. Jansen
Dolve
Innbyttere: M. Falch, M. Jahrmann, O. Olesen, E. Schjerven                   og P. Schjerven.

Rekorder satt og brutt
Espen Schjerven scoret idet han rundet NFFs divisjonssystem, men det var ikke nok til å inspirere resten av troppen til tre poeng mot MS.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

MS' brukte en ikke spilleberettiget spiller i denne kampen, og etter at Oslo fotballkrets hadde sett på saken, ble vi tilkjent seieren med sifrene 3-0. Det betyr at Espen Schjerven, Henrik Gjertsen og Ole Olesen fortsatt ikke har tapt for Korsvoll. Referatet forblir for øvrig stående i sin opprinnelige from.

***************************************************************************************

Siden Ola Jansen for alvor presenterte seg for Korsfarerne med fire nettkjenninger i bortemøtet med det daværende MS 2 våren 2009, har vi slitt mot de grønnkledde fra Manglerud. Den påfølgende høsten røk vi 1-3 på eget gress, mens det ble 2-5 i en treningskamp nå i mars. I andre serierunde i år ble det 1-2-tap på Abildsø til tross for et enormt overtak, og denne gangen var det kun tre poeng som gjaldt. Med seier ville vi nemlig klyve opp på medaljeplass, mens vi med tap ville få seks poeng opp til den antatt siste opprykksplassen.

Henrik Finzi Gjertsens fire sesonger i Korsvoll har ikke bydd på så mange gode opplevelser som fansen kanskje håpet på grunnet studier i USA, men etter seieren mot VSF i juni lovet den raske angriperen å bruke ferien godt og komme tilbake i storform. Han holdt ord. Etter syv minutter slo Ola Jansen en flott corner fra venstre, og ved bakre stolpe plantet Gjertsen standbeinet godt i kunstgresset, før han fikk slengt opp høyrefoten og banket ballen inn i høyre hjørne på hel volley. For en scoring, for en start!

Bildet: Henrik Finzi Gjertsen spilte sannsynligvis sin beste kamp i Korsvoll-trøye mot MS denne onsdagen. Foto: M. Falch.

MS ble skremt fremover av den fryktinngytende kapteinen sin, og da Vegard Brekk måtte gi retur på et frispark etter et kvarters spill og ingen av forsvarerne våre hang med på returen, kunne en muligens offsideplassert MS-spiller sette inn 1-1.

Begge lag jobbet hardt, og på midtbanen la Peder Nævestad og Martin Kloster ned voldsom innsats i alle dueller, både langs bakken og i lufta. Sistnevnte spilte i likhet med Martin Nistad og Marius Andersson sin siste kamp for C-laget før han reiser til Trondheim, og ingen krefter ble spart i avskjeden. Selv om vi slo mer langt enn avtalt kom vi til sjanser, og i det 25. minutt spilte Henrik Finzi Gjertsen frem Ola Jansen, som tilsynelatende hadde en enkel oppgave foran det nærmest åpne målet. MS' keeper hadde kapitulert et stykke til side for mål etter duellen med Gjertsen, men Jansens avslutning traff en heltemodig forsvarer, som dermed fikk avverget.

I stedet fikk gjestene gå opp i 2-1 fem minutter senere, da mannen som også satte inn 1-1 upresset kunne heade en corner i mål. Nok en gang svak innsats av oss, for etter at MS senket oss på en lignende dødball i vårmøtet burde vi visst at de har et voldsomt trykk på alle dødballer og at samtlige spillere må markeres godt.

Bildet: Espen Schjerven skal til å entre banen, og han viser at han med det har greid kunststykket å spille i samtlige divisjoner ned til 8. divisjon. Foto: M. Falch.

Klokken 21.00, etter 35 minutters spill, fikk publikum bivåne at en verdensrekord ble satt. Espen Schjerven entret banen til sin første kamp i 6. divisjon, og med det rundet han NFFs divisjonssystem. Storscoreren har nå spilt kamper i alle divisjoner fra Eliteserien til 8. divisjon, det vil si på ni nivåer totalt, og det i en alder av kun 28 år! Et par har klart noe lignende, men ingen er i alle fall bedre enn yngstebror Schjerven, som dermed kan skryte av det som må kunne kalles både norges- og verdensrekord i fotball. Vi gratulerer så meget!

Den historiske kampen hadde ikke vært det samme uten et Schjerven-mål, og allerede i det 42. minutt satte målgarantisten ballen kontant, hardt og høyt opp i nettet da han fikk avslutte et glimrende ett-touch-angrep da han fikk ballen servert fra Gjertsen. Dermed stod det 2-2 til pause, og vi gikk en spennende andreomgang i møte.

Bildet: Espen Schjerven har utlignet til 2-2 etter syv minutter på banen. Foto: M. Falch.

Det har det med å bli ampert når vi møter MS, for enkelte lag står rett og slett dårlig til hverandre, som MS hyggelige lagleder sa etter kampen. En ung og urutinert dommer taklet ikke presset da temperaturen begynte å stige, og begge lag måtte tåle et par merkelige avgjørelser imot. Vegard Brekks blødende kne etter en stempling i førsteomgang var for eksempel ikke nok til å få frispark eller MS-spissen utvist, og Eirik Tarberg fikk ikke noe da et av raidene hans ble brutalt stoppet av en grisetakling på alt annet enn ballen ved 16-meteren. Tarberg fikk til gjengjeld gult for kjeft etter å ha blitt både overfalt og albuet av den tidligere nigerianske landslagsspilleren og HamKam-proffen Felix Ademola, mens Martin Kloster, som storspilte i sin siste C-lagskamp før han reiser til Trondheim, også havnet i dommerens bok for en ettersleng noe senere.

Verst var det derimot da dommeren omtrent i det 60. minutt presterte å blåse offside på Henrik Finzi Gjertsens vakre 3-2-mål. Gjertsen hadde to forsvarere og keeper mellom seg og målet da ballen ble spilt og mottatt, men MS' offsidefelle gikk i stor grad ut på å rope på offside fremfor å sette spillere i offside, og den unge dommeren lystret irriterende nok.

Bildet: Espen Schjerven lekte seg stadig foran Korsfarerne i jubileumskampen sin, som her, idet han hælsparket ballen bak og rundt en forvirret MS-spiller. Foto: M. Falch.

Dette kostet oss dyrt, for da Ademola dro til fra minst 35 meter to minutter senere gikk gjestene opp i ledelsen. Ballen skrudde rundt og over en utspilt Vegard Brekk, som ikke kan klandres for å ha stått ute i feltet på det plutselige langskuddet.

Vi kastet oss i angrep for å få utligningen og i det minste sikre ett poeng, men Christian Poppe fikk ikke ballen i Poppe-hjørnet, og Ole Olesen, som var umenneskelig stabil og god i vår aldri rakk å bli skikkelig venn med ballen. Et langt angrep ga Espen Schjerven en av flere muligheter, men MS' kaptein holdt igjen Schjervens vending da spissen stod med ballen med ryggen mot mål, og det ble verken straffespark eller mål.

MS-overgangene ble stoppet med både hell og dyktighet, men det samme ble våre sjanser. Dermed fikk MS med seg alle tre poengene denne gangen også, og MS-marerittet ser ikke ut til å gi seg.

Bildet: Korsfarerne tok tapet med fatning og valgte heller å feire heltene sine enn å grave seg ned etter kampen. Foto: A. Kjelstrup.

Tapet betydde også at en rekke fine rekordrekker ble brutt. Før onsdagens kamp hadde aldri Henrik Finzi Gjertsen avgitt poeng i Korsvoll-drakt, mens Espen Schjerven og Ole Olesen aldri hadde tapt. Det ble heller ikke den avskjeden 134-kampersmannen Marius Andersson eller de storspillende Martin-ene hadde sett for seg. Kampen bød på mange gode stunder og øyeblikk til tross for at det ble tap, og det er følgelig vanskelig å dele ut bestemannsprisen etter en toppmatch hvor så mange står frem. Alle de spesielle omstendighetene tatt i betraktning går den derfor til de to målscorerne og navnebrødrene Nistad og Kloster.

Stemningen tok seg opp i garderoben etter kampen, der både spillere og Korsfarerne samlet seg etter kampslutt. Trener Falch manet til full innsats i de gjenværende seriekampene, men C-laget handler om så mye mer enn bare fotball, det handler også om vennskap og samhold. Martin Nistad og Martin Kloster, samt den fraværende Fredrik Runar, mottok derfor lykkeønskninger, før de fikk sin velfortjente applaus for alt de har bidratt med siden de skrev under for C-laget i vår og frem til de nå tar med seg flyttelasset og drar ut av byen for å studere. Deretter ble Espen Schjerven behørig hyllet for sin bragd, før legenden Marius Andersson ble takket for upåklagelig innsats under så å si samtlige kamper og treninger siden oppstarten i 2008. Etter lørdagens internkamp går ferden hans videre til Trondheim, mens vi andre fortsetter serien med bortekamp mot Kurdistan onsdag om én uke.

Bildene under: Espen Schjerven og Marius Andersson mottok begge små gaver fra resten av laget etter kampen. Foto: A. Kjelstrup.