Frogner Stadion 22/6-2011
Vinderen SF - Korsvoll 2-5 (2-5)
Dommer: Ikke møtt (Ira Ndunda). En         VSF-fan og Martin Nistad dømte.
Tilskuere: 12
Mål: Alexander Tønder, Erik Nordby,        Vegard Brekk, Ola Jansen og Eirik        Tarberg.

M. Kloster
Innbyttere: C. Eidsmo, M. Falch, H. Gjertsen, O. Jansen, M.                   Olsen, C. Poppe og F. Runar.
Korsvoll (3-5-2):

Fin avslutning på vårsesongen
En god første omgang og fem mål senket Vinderen på Frogner Stadion.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Bildet: Henrik Finzi Gjertsen (t.h.) er endelig tilbake i Norge etter å tilbrakt hele fjorårssesongen som student i USA. Han har meldt seg inn i et treningsstudio og satser på å bidra mer utover høsten. Foto: M. Falch.

Vårens siste kamp gikk på ærverdige Frogner Stadion mot de gamle kjenningene fra Vinderen. Den gamle skøytearenaen er en av bykjernens vakreste og beste baner, og kunstgresset som ble åpnet i fjor er av ypperste kvalitet. Tirsdag kveld spilte Lyn og Truls Skeies Frognerparken toppkamp i 4. divisjon på samme bane foran 1700 tilskuere, men den tidlige kampstarten, klokken 17.00, gjorde at bare tolv stykker møtte opp for å se vår kamp, som for øvrig ble både morsommere og mer målrik enn matchen dagen i forveien.

Det tidlige kamptidspunktet hindret oss derimot ikke i å stille med en bred og solid tropp, der det mest overraskende var at Marius Anderssons navn ikke var å finne på dommerkortet, han var nemlig i Trondheim på leilighetsjakt. 18 mann møtte likevel opp i god tid før avspark, og da kampen skulle starte stod våre elleve utvalgte klare til å møte bunnlaget VSFs åtte mann som hadde rukket frem i tide. Men hvor var dommeren? Ira Ndunda møtte rett og slett ikke opp, akkurat som i fjorårets bortekamp mot Langhus 2, og observatøren som skulle følge ham beklaget, før han var med på å plukke ut en tilskuer/skadet spiller fra hvert lag som skulle dømme hver sin omgang. Surret gjorde at Vinderens nyankomne spillere rakk å tre de flunkende nye oransje Kappa-draktene Fabian Stang ga dem i vår over hodet, og laget vi har til gode å tape for var dermed også elleve.

Alexander Tønder passet på å holde seg varm under ventingen og ringingen etter dommeren, og etter 3 minutter tok han ned en lang ball fra forsvarsspiller Carsten Ekholt og plasserte den i venstre hjørne. 1-0!

Dessverre tok det ikke lang tid før hjemmelaget kom tilbake. Vi mistet ballen på midten, og Vinderens spillende trener Nicholas Loo kunne utligne til 1-1.

VSF var som ventet bedre enn tabellen skulle til si, men etter halvspilt omgang tok vi over, og etter at Erik Nordby satte inn den forløsende 2-1-scoringen fra 16-meteren i det 27. minutt løsnet det offensivt. Bare tre minutter senere steg en av banens giganter, Vegard Brekk, til værs ved bakre stolpe på en corner, og med et kontant hodestøt forlenget han en heading fra Erik Nordby og scoret med det sitt første mål i Korsvoll-drakt.

I det 36. minutt var det toppscorer Ola Jansens tid til å briljere. Etter å ha sendt forsvaret ut i ytre bane skar han inn fra langsiden og måkte ballen opp i krysset. Vinderens keeper stod måpende igjen, han rakk ikke engang å få opp slalåmhanskene sine før det frekke skuddet klistret ballen til nettmaskene.

Bildene over og under: Ola Jansen er tydelig en fryktet mann i 6. divisjon, bare se hvordan han ble markert på dødballer. Det holdt likevel ikke helt for VSF, som måtte se Jansen score sitt niende for året mot slutten av første omgang. Begge foto: A. Rognmo.

Eirik Tarberg fant veien til målet igjen i helgens Superweekend, og i det 40. minutt fikk vi se magikeren score også i seriesammenheng. Tarberg har hatt mange sjanser i år, og endelig fikk et av dribleraidene hans en lykkelig utgang. Han spilte vegg i feltet, før han pirket inn 5-1 og fikk de to Korsfarerne på tribunen til å drømme om tosifret antall scoringer og en perfekt avslutning på vårsesongen.

De våte drømmene fikk mer vann på mølla da Henrik Finzi Gjertsen ble sendt inn på banen fem minutter før pause, men den sydlandske teknikerens første ballberøring måtte vente til andre omgang, selv om han ved flere anledninger lå helt fri ute ved kanten.

Bildet: Martin Nistad dømte andre omgang, ettersom den oppsatte dommeren aldri møtte opp. Foto: A. Rognmo.

Når så Fabian Stangs kjæledegger angrep og en høy ball spratt over Vegard Brekk i det 44. minutt, stod plutselig to oransjetrøyer alene med keeper. De gjorde ingen feil, og dermed gikk vi til pause med en 5-2-ledelse. Vi gikk ikke bare til pause, vi tok også ferie. Andre omgang ble en særdeles kjedelig affære, der begge lag hadde sine sjanser til å score, men hvor ingen fikk ballen i mål. En lyskeskadet Martin Nistad var for øvrig dommer de siste 45.

VSFs manglende presisjon foran mål forklarte hvorfor de ikke har skrapt sammen mer enn tre poeng på årets ni første kamper. Et par tvilsomme offsideavgjørelser og en straffesituasjon gikk heldigvis vår vei, og samtidig hadde Mats Felix Walschaerts et par fine involveringer.

I den andre enden av banen hadde vi flere farlige hjørnespark, samt et par gode skudd, men VSFs solide midtstoppere tok alle midler i bruk og stoppet det meste.

Bildene: Over: Carsten Ekholt misset på denne kjempesjansen i andre omgang. Under: Mot VSF var det enormt trøkk på alle dødballer, men manglende kommunikasjon gjorde at vi ofte forstyrret hverandre, slik Christian Eidsmo og Vegard Brekk gjorde ved denne anledningen. Begge foto: A. Rognmo.

Vårsesongen ble altså avsluttet med 5-2 over VSF, de samme sifrene et forsterket Lyn med Jo Tessem og Steven Lustü vant med i fjorårets 6. divisjon, og vi har dermed forsatt heng på medaljene og den siste opprykksplassen i pulja. Det er tre poeng og noen scorede mål opp, så vi går i likhet med VSF en spennende høst i møte. La oss håpe begge lag klatrer et par plasser på tabellen i løpet av august og september! Martin Kloster spilte i dag sannsynligvis sin siste seriekamp før han flytter til Trondheim for å studere, og med sine mange gode involveringer på venstrekanten var han banens bestemann, hakket foran en sterk og nå også målfarlig Vegard Brekk.

Nå er det klart for sommerferie, internkamper og treningskamper på Korsvollbanen, og onsdag 6. juli blir det grilling og sommerfest i hagen til Erik Nordby. Vel møtt og god sommer!

Bildene: Over: Ola Jansen var alene igjennom etter pause, men VSFs keeper reddet mesterlig. Under: God stemning i troppen etter 5-2 i vårens siste seriekamp. Her gliser Erik Nordby og Carsten Ekholt etter at poengene ble sikret. Begge foto: A. Rognmo.