MS tok første stikk
MS har ambisjoner om å kjempe i toppen i år, og da vi møttes for å måle krefter før seriestart, trakk de da også det lengste strået på eget gress under det lave taket i Manglerudhallen.

Bildet: Eirik Tarberg spilte bra på midtbanen i kampen mot MS.

Manglerud Star-laget som inviterte oss til kamp fredag kveld, er videreføringen av MS-laget vi kjempet mot i 7. divisjon for to sesonger siden. Siden den gang har de skiftet ut flere spillere og fått nytt draktsett, samtidig som de i fjor endelig tok steget opp til 6. divisjon, der vi i år skal møtes i avdeling 3.

Vi stilte med en tolvmannstropp bestående av én keeper og elleve midtbanespillere og angripere, noe som selvsagt bød på problemer da laget skulle komponeres. En litt svimmel Johannes Blåsternes fikk æren av å spille venstreback, mens André Stangebye, som både ser ut og spiller som en brasiliansk vingback, meldte seg frivillig til å ta høyrebacken. Alexander Tønder fikk fornyet tillit som stopper, og som makker fikk han Martin Nistad.

Det fungerte utmerket, og anført av kaptein Eirik Tarberg på midten tok vi noe uventet initiativet i kampen fra start. MS-spillerne virket ukomfortable og stressede, og de klarterte til stadighet ballen høyt og rett opp i været, der den traff taket, slik at det ble dropp. Backene våre var flinke til å vri spillet over mot motsatt ving, noe som resulterte i flere nesten-sjanser. Spesielt Nikolai Kleivan var et viktig angrepsvåpen i starten av kampen.

Bildet: Én av mange ganger ballen måtte droppes i løpet av kampen. Her midt i et panisk MS-forsvars felt.

Vi fomlet bort et par sjanser etter raskt pasningsspill på midten, og i det 13. minutt scoret hjemmelaget på sin første sjanse da ballen ble rullet inn foran åpent mål til en umarkert spiss.

Vi styrte spillet i drøye ti minutter til, men det var tydelig at vi mistet noe av piffen etter baklengsmålet, og i siste halvdel omgangen hadde MS kontrollen. Vi var altfor dårlige i duellspillet, for MS' kaptein fikk gå opp nesten upresset på alle utspill, mens lagkameratene hans tok alle andreballene. Her må det øves frem mot seriestart!

Tønder måtte ut med skade i rundt halvtimen, noe som resulterte i at Mathias Falch gikk ned i midtforsvaret. I det 40. minutt økte MS til 2-0, da et skudd fra 17 meter fikk gå forbi tre Korsvoll-spillere før det glapp mellom Mats Felix Walschaerts' hender og inn i venstre hjørne.

Bildet: Johannes Blåsternes stilte i nye Puma-sko for anledningen og gjorde en flott innsats som venstreback.

Dette var virkelig ikke kjørt, men i løpet av ett minutt av andre omgang ble veien tilbake betraktelig tyngre. Martin Nistad var i løpsduell med to spisser, da en av dem dyttet ham, slik at han falt inn i den andre. MS fikk utrolig nok straffespark, og kapteinen deres var sikker fra krittmerket. 3-0.

I det 68. minutt ble tre til fire etter slett markering på et hjørnespark, før Eirik Tarberg viste viljestyrke, tæl og eksepsjonelle ballbehandlingsferdigheter, da han suste forbi et kobbel av spillere og reduserte til 1-4. Det siste kvarteret var vi nok en gang best, og det var artig å se at vi var best kondisjonsmessig til tross for at vi bare hadde med oss én innbytter. Utholdenheten hjalp lite da MS økte til 5-1 bare to minutter senere, før Nikolai Kleivan gikk på et soloraid og satte inn sitt første Korsvoll-mål for året.

2-5 mot MS er ingen krise på en fredagskveld, og med et par gode treningsuker og fokus på avslutninger og duellspillet er dette et lag vi fort kan slå når vi møtes til dyst i andre serierunde den første uken i mai.