Frogner
Innbyttere: Bohlin, L. Dellemyr, Falch, Høgevold, Ramberg og                   Schjerven.
Korsvoll (4-4-2):

Toppkamp mot MS 2!
Ekebergsletta; 600 mål med grønt gress, tente håp, ungdommelig lyst og knuste drømmer. Heldigvis er sletta så mye mer enn bare landets største sjekkearena, det er også satt ut aluminiumsmål med tanke på fotballspill her. Mandag kveld møtte vi MS 2 til toppoppgjør på Ekeberg 27!

Stemningen var noe nervøs etter ankomsten til den uplanerte gressbanen, tabellen viste nemlig at vinneren av kampen kom til å være den stolte innehaveren av førsteplassen ved ferdigspilt serierunde. Våre gulgrønne motstandere forsøkte i tillegg å psyke oss ut med et gigantisk støtteapparat og matchende strømper og shortser, men noe av denne til dels overdrevne frykten som hadde bygd seg opp forsvant da vi så hvordan oppvarmingen deres utartet seg.

Dommer Tom fra Bøler IF ordnet en linjemann fra hvert av lagene og fikk målene på plass, og så, fem minutter før tiden, blåste han i gang femte serierunde. Ville vi klare å holde nullen i mer enn ett minutt?

Ja, vi klarte det, men det var ikke fordi vi lå rett, men fordi vi posisjonerte oss lurt og raskt fikk kontroll på midtbanen. MS 2 evnet ikke å bryte forbi Håkon og Tarberg på midten, og etter tolv minutter slo sistnevnte en lang ball frem til kjappe Ola Jansen, som tok med seg ballen inn i feltet og sørget for blå ledelse på Ekeberg!

De neste ti minuttene spilte vi meget godt og harmonisk. Kantene Frogner og Løland løp mye og fikk flere baller å jobbe med, og så ble det da også et par store sjanser på oss. Mikael hadde for eksempel et godt gjennomspillsforsøk videre til Ola, mens en kanonade etter en corner ubegripelig nok ikke endte i scoring.

Dette må ha tent MS 2, eventuelt sløvet oss defensivt, for i det 20. minutt surret vi det til i den bakre fireren, slik at hjemmelaget kom med to spillere alene mot Mats Felix. Ballføreren skjøt forbi Mats og mot mål og 1-1, før den offsideplasserte lagkameraten hans fikk det for seg at han skulle pirke den over linja. Takk og lov, tenkte vi, nå blir det jo annullert, men nei da. Dommer Kristiansen lot det passere og ga heller Løvstad gult kort for kjefting, noe Nordby muligens også skulle fått tidligere i omgangen, i det minste om dommeren hadde vært konsekvent.

Det jevnet seg ut til en viss grad, men så fikk Ola nok en gang ballen inne i feltet, og det var nødt til å bli farlig. Skuddet hans gikk via en forsvarer og i mål, og vi var igjen i føringen. MS 2 kjempet for utligning, og et par ganger lurte de seg til og med forbi vår skråstrek av en forsvarslinje, og selv om de ikke klarte å score, fikk de i det minste skapt litt panikk bak der, noe som førte til at også Bernt kjeftet på seg gult.

Det roet seg, og ti minutter før pause slo Ola til for tredje gang, også da etter å ha blitt sendt igjennom av Tarberg. Avslutningen var i grunnen under pari fra en goalgetter som Ola, men som han selv sa det, keeperen sto på feil bein, så da hadde det ikke så mye å si. Med 3-1 i vår favør og kun to kvalifiserte målsjanser til MS 2 til nå lå det åpent for en real kalasseier, men fem minutter etter at Ola fullførte hat-tricket sitt kom den unødvendige reduseringen.

Begge stopperne våre gikk i duellen, begge feilet, og Mats var utspilt. Stillingen var dermed 3-2 til oss til pause, en fortjent, dog beskjeden, ledelse ut fra spill og sjanser. MS 2 hadde så definitivt ikke levd opp til forventningene, men det hadde kanskje ikke vi heller?

Planen foran de siste 45 var enkel: Forsvaret skulle ligge lavt og på den måten frata MS 2 deres tilsynelatende eneste angrepsvåpen, de lange oppspillene. Planen fungerte ikke optimalt, for andre omgang startet slik første omgang har hatt for vane å starte i år, og etter nøyaktig ett minutts spill sto det 3-3 etter at alt raknet og MS 2-spissen fikk tre sjanser på å sette ballen i mål.

Solen krøp nedover i horisonten, men temperaturen steg på banen. MS 2 hadde fått innpå to nye stoppere som var med på å binde opp angriperne våre, samtidig som vi dæljet altfor mange planløse baller oppover og brukte for mye energi på dommeren. Pål og Høgevold snakket også på seg kort, og det kunne fort ha blitt flere navn på dommerkortet, også i andre fargenyanser. Inkonsekvent og partisk dømming kan forekomme like mye her som på toppnivå, men vi må holde hodet kaldt, for etter fem serierunder har faktisk seks av de syv gule kortene vi har fått kommet etter munnbruk eller usportslig opptreden.

Mens MS 2 plukket to gule kort de siste 22, plukket vi to mål. Først sendte Marius Høgevold, som for øvrig hadde et generelt meget positivt innhopp sentralt på midten i dag, en markkryper i mål fra 17 meters hold, så satte banens beste, Ola, spikeren i kisten i det 85. minutt da keeperen slapp skuddet hans over seg. Ballen var så vidt over streken i et par sekunder, men det holder det, og dommeren kunne ikke unnlate å dømme mål.

5-3-seier og tre poeng borte mot MS 2 er sterkt. Det blir spennende å møte dem på kunstgress til høsten, for det er ikke utenkelig at de vil fremstå som et helt annet lag da, men det vil forhåpentligvis vi også, for det er fortsatt tidvis mye fomling og lav presisjon. MS 2 kommer nok uansett til å henge med i medaljekampen helt inn, så vi får bare fortsette med høy innsats og godt humør og forsøke å holde på den luken vi nå har opparbeidet oss i toppen av tabellen. 2. pinsedag skal vi etter to bortekamper på rad endelig spille på Korsvollbanen igjen, og da er det Snarøya 2 som kommer på besøk. Møt opp til kamp, vafler, tribunesang og gladfotball, kampstart er kl.20.15!
Bildet: Erik Nordby var som en av mange spillere stadig i dialog med kamplederen fra Bøler IF i løpet av toppoppgjøret mot MS 2. En annen som også var det, og som hadde grunn til å klage da han sannsynligvis ble snytt for straffe, var Ola Jansen, her helt til høyre i bildet. Med sin store fart og mange gode løp var han en konstant trussel mot MS 2s forsvar, og fire scoringer taler i grunnen for seg selv. Mot MS 2 var han banens beste, samtidig som hans totalt syv mål nå har gjort ham til nummer én på de interne toppscorerlistene. La oss håpe at den gode formen vedvarer!