Korsvollbanen 7/4-2010
Korsvoll - Wam-Kam FK 2 7-4 (5-1)
Dommer: Dag Jørgen Magnussen, Skeid
Tilskuere: 8
Mål: Mathias Falch, Marius Andersson        (Str), Erik Nordby, Christian        Andersson, Peder Nævestad,        Christian Poppe og Andreas        Kjelstrup.

7-4 den 7.4.
Årets første treningskamp ble både målrik og underholdende, og skal man dømme ut fra denne kampen, går vi en meget morsom sesong i møte!

Vinteren har vært usedvanlig lang i år, og Korsvollbanen ble stående ubrukt før påskeferien for første gang siden kunstgresset kom på plass i 2003. Samtidig har C-laget vært gjennom en fornyingsprosess, der enkelte spillere har valgt å ta steget opp til B-laget, mens andre lokale helter er kommet til.

Årets første motstander ble Wam-Kam 2, laget som vant Dagbladets kåring av Klubben i mitt hjerte i fjor. Svarttrøyene hører egentlig hjemme i 8. divisjon, men tok utfordringen på strak arm da de ble invitert opp til Korsvollbanen.

Det har skjedd enkelte endringer i stallen i vinter, men vi stilte like fullt med en fin 17-mannstropp, der humøret var på topp allerede på oppvarmingen. Den gode stemningen i laget lovet godt før kampstart, og det var høy moral og gass total allerede fra og med det sekundet bursdagsbarnet Mathias Falch sparket i gang 2010-sesongens første match.

Eirik Tarberg er igjen tilbake på C-laget, og den kvikke playmakeren skapte et par gode sjanser allerede i åpningsminuttene. Turbo-Tarberg blir farlig i år! Også Godtekongen Kjelstrup fikk tillit fra start, og selv om vintertreningene ser ut til å ha bedret både rykket og teknikken hans, satt ikke skuddene like presist som vanlig.

Etter elleve minutters spill endte et langt innkast hos nysigneringen Christian Poppe, som fra sin offensive venstrebackposisjon smatt forbi et par motstandere og slo ballen ut i feltet. Der kom Mathias stormende, og med høyrebeinet banket han ballen ned i venstre hjørne. 1-0!

Gleden og ledelsen var kortvarig, for bare minuttet senere fikk Wam-Kam 2 frispark. Fra 30 meters hold skrudde bortelagets midtbanestrateg Oddmund Vaagsholm, eks-Hødder, forfatter og Follos mestscorende spiller gjennom tidene, ballen over muren og ned i hjørnet. Et godt skudd, men ikke så godt at ikke Mats Felix burde rukket ned. Superbelgieren tar den neste gang!

Kampen ble jevnere etter målet, men i det 19. minutt tok vi over føringen igjen. Marius Andersson kom seg inn i feltet, og med en hard tupp skjøt han ballen opp i armen på en forsvarer. Straffespark! Sist gang Marius tok straffe bommet han grovt og holdt på å bli utestengt i flere kamper, og mange fryktet nok det verste da han selv gikk frem til krittmerket. Men vingen har lært, og denne gangen banket han ballen opp i mål og til side for keeper. 2-1!

Dette ble et vendepunkt i kampen, og bare tre minutter senere satte Erik Nordby inn 3-1 via et Wam-Kam-bein etter pasning fra Tarberg. Christian Andersson er hjemme fra Trondheim denne uken, og han dominerte som midtstopper, selv om han holdt på å score selvmål på et tilbakespill. Han rettet opp inntrykket da han først headet inn 4-1 på en corner fra Johannes Blåsternes, før han reddet en ball på streken i den andre enden av banen etter at Wam-Kams hurtigtog på høyrekanten hadde rundet Mats.

Vi gjorde en del bytter etter 4-1-målet, og Christer Bohlin, Anders Jerkø og Peder Nævestad var blant dem som entret banen. Sistnevnte markerte seg øyeblikkelig, og syv minutter før pause satte han inn 5-1 fra det som minnet mistenkelig om en offside-posisjon.

Bildet: Årets første C-lagstropp. Bak fra venstre: Mathias Falch, Christian Andersson, Christian Poppe, Carsten Ekholt, Aleksander Omtvedt, Vegard Enggrav, Anders Jerkø, Espen Liljeblad og Marius Andersson. Foran fra venstre: Christer Bohlin, Erik Nordby, Johannes Blåsternes, Andreas Kjelstrup, Eirik Tarberg og Mats Felix Walschaerts.

I pausen var det latter og glede, det er ikke hver dag man leder 5-1 til pause. Noe sjansesløsing hadde det vært, men Wam-Kam 2 hadde også vært farlig frempå et par ganger. Espen Liljeblad kom inn på topp da andre omgang startet, og jammen holdt ikke eks-keeperen på å komme alene mot mål nesten med en gang. Hadde han ikke snublet, kunne han fort ha scoret sitt tredje mål (!) i karrieren. Også Jerkø kom alene mot mål, men han ble hektet av en forsvarer, og C-lagets første målscorer gjennom tidene havnet ikke i målprotokollen denne kvelden.

Wam-Kam 2 hev innpå et par førstelagsspillere etter pause, og det ble raskt mer fart i dem. Den brasilianske venstrebacken deres var ofte med oppover, og i det 52. minutt ble han klippet ned inne i feltet – og skaffet laget sitt et frispark. Frisparket ble skrudd over i motsatt hjørne, og dermed stod det 5-2 på resultattavla. Like etter hadde Wam-Kam 2 et frispark i tverrliggeren – er de Norges nye Lillestrøm, men på en positiv måte?

Poppe spilte på midten da han kom inn i andre omgang, og et kvarter før slutt driblet han seg forbi fire mann og dyttet inn 6-2-målet. Eks-FCNA-spilleren ble kåret til banens beste i dag, og Korsfarerne kan nok vente seg mye spennende fra nykommeren i årets sesong.

Gjestene reduserte ni minutter før full tid, og vi gjorde det unødvendig spennende for oss selv da vi droppet returløpene og lot Wam-Kam 2 løpe inn 6-4 like før full tid.

Kjelstrup ville virkelig ha et mål denne kvelden, og ett minutt på overtid fikk han lønn for alt strevet da han avsluttet en god kontring med å prikke inn ballen fra 16-meteren etter pasning fra Poppe. En fin avslutning på matchen, som dermed endte med seier 7-4!

Wam-Kam 2 var et meget hyggelig bekjentskap, som sannsynligvis kommer til å bite godt ifra seg i årets 8. divisjon om de klarer å stille med den samme blandingen mellom første- og andrelagsspillere som det de gjorde i dag. Med unntak av en liten duell mellom lagenes midtbaneankere i andre omgang var det en god tone på banen gjennom hele matchen, slik vil vi ha det i resten av sesongen også.

Kort oppsummert var dette en meget god start på sesongen 2010 – vi scoret syv, hadde det gøy og leverte mye bra fotball; det var tross alt tendenser til både veggspill og offensivt backspill, og dette er ting vi må videreutvikle frem mot seriestart om to uker. Det ble dog fire i sekken i dag, men det er ikke så utypisk C-laget. Dommer Dag Jørgen Magnussen sa det best da han forlot banen: ”Det er alltid gøy på Korsvollbanen. Det ene laget leder gjerne med fem mål til pause, men det blir en spennende andre omgang likevel.”

Så lenge vi alltid sørger for å ha ett mål mer enn motstanderen, er det greit.

Til slutt; litt lek med tall:
   -   Vi vant 7-4, datoen var 7.4. Redaksjonen kommer i skrivende stund ikke på andre kamper der datoen og        resultatet har vært det samme. Artig!
   -   Bursdagsbarnet Mathias er født 7.4., og han scoret i det 11. minutt. 7 + 4 = 11!
   -   2-5-målet kom i det 52. minutt. Reversert blir 25 nettopp 52.
   -   3-6-målet kom i det 81. minutt. 3 + 6 = 9. 8 + 1 = 9.

Les Wam-Kams referat her, eller på deres hjemmeside her!

Heia Korsvoll!

NB! Det nye B-laget, nå med de tidligere C-lagsspillerne Frogner, brødrene Schjerven og Hauge i troppen, møtte Wam-Kam 1 torsdag kl.18.45 på Korsvollbanen. På grunn av skader måtte Nordby, Vegard og Johannes også bli med, og førstnevnte ble likegodt matchvinner med en heading ett minutt på overtid. B-laget vant 3-2 - etter å ha ligget under 1-2 helt frem til det 87. minutt. Anders Hauge scoret B-lagets første mål.