Sangnes
Lausund
Innbyttere: Enggrav, Andersson, Glomlien.

Sov godt'a dommer!
Årets andre seriekamp gikk av stabelen mandag 2/5 borte mot hjemmesterke KFUM, som toppet tabellen etter 8-8 mot Frisk Asker og 6-0 mot Lindeberg. Reaksjonssterke Lars ble satt i mål siden Leiv ikke kunne stille, og alt så lyst ut idet han reddet et knallhardt skudd i åpningsminuttene i duskregnet på Ekeberg Kunstgress. KFUM stilte med en solid, offensiv midtbane, som støttet opp rundt tre kjappe spisser og satte oss under konstant press allerede fra avspark...

Dessverre tok det ikke lang tid før KFUM tok ledelsen da en av spissene deres kom alene mot mål. De doblet ledelsen på en lignende situasjon like etterpå. Et par angrep senere var en av spissene deres igjen på vei alene igjennom, men Dolve, som gjorde en fin innsats som back i første omgang, klippet ham ned på brutalt vis. Spissen kom seg på beina igjen og scoret, men dagens dommer, Eirik Sneeggen blåste frispark (bildet->). Skuddet gikk utenfor. Utover i omgangen sto vi imot KFUMs mange angrep, og vi skapte noe selv på overganger og dødballer.
Bildet: KFUM har fått frispark etter Fredriks takling. Dommeren helt ytterst til høyre på bildet.
Dessverre kom 3-0 målet før vi satte det viktige 1-2 målet som kunne snudd kampen. På en lav corner hoppet en KFUM-spiller elegant over ballen, og i feltet sto alle Korsvollspillerne paralysert etter det uventede overhoppet og en KFUM-spiller kunne enkelt trille ballen i mål. Før pause hadde begge lag store og små sjanser, men ingen traff. Vi kom på banen i andre omgang med nye krefter og fortsatt godt humør og presset KFUM bakover. Sindre fant Andreas med en vakker stikkball, og alene mot keeper gjorde Andreas ingen feil da han overrasket både seg selv og tilskuerne med en sjeldent kald avslutning - et nydelig mål! Nå var troen på poeng tilbake for alvor, men dessverre ble vi overkjørt på midtbanen av duellsterke og kjappe motstandere. Vi vant ikke flere dueller, og KFUM stormet fremover i stort overtall da midtbanen ikke lenger klarte å henge med.
Til tross for en heroisk innsats fra forsvaret og Lars, som tidvis presterte noe av det beste keeperspillet Korsvoll har sett på lenge, begynte målene å renne inn. KFUM kom i overtall gang på gang mot de fire bak, og 3-1 ble fort til 6-1. Så kom et av dagens vakreste mål; En av dagens to gjester, André, fikk ballen på kanten og skar inn mot mål etter å ha driblet av et par mann. Fra spiss vinkel lobbet han ballen kontrollert over keeper og i mål. KFUM svarte øyeblikkelig, og Sindre, hvis han ikke hadde gjort det tidligere i kampen, tente på alle plugger og la seg bakerst i forsvaret som sweeper. Med sine destruktive kommentarer til både seg selv, dommeren, med- og motspillere sørget han faktisk for at humøret kom tilbake.

Bildet: Korsvoll taper nok en duell på midtbanen og KFUM kan angripe. Legg spesielt merke til at de er i overtall 5-2 og klare for 2.ballen.

Så var det duket for en ny redusering, trodde vi... Marius mottok en god ball fra Petter, tråklet seg forbi forsvaret og fikk pirket den forbi keeperen. Han bredsidet ballen i mål og trodde han hadde scoret sitt første mål på 88-laget siden vi spilte 7er. Men neida, Eirik Sneeggen blåste straffespark og underkjente målet, uten å gi kort til KFUM-spillerne. Ingen skjønte hva det ble blåst for, men uansett, Marius fikk en ny sjanse til å prikke inn sitt første mål fra straffemerket. Med sterke følelser i sving og nedbrutt over det annulerte målet, eller kanskje på trass(?), sendte Marius straffesparket over mål. i det påfølgende angrepet fikk vi avverget til corner i siste liten. Vi bestemte oss for å forsvare oss som et bandlylag, med alle mann på streken, og fikk klarert. Tilbake til vanlig oppstilling på neste corner gikk det galt, og KFUM økte ledelsen. De ga seg ikke før det sto 9-2, og avsluttet kampen med flere gedigne sjanser da midtbanen virkelig hadde raknet, og forsvaret ikke klarte å stå imot alle angrepene. Allikevel, vi viste godt humør gjennom stort sett hele tiden, og innsatsen var upåklagelig i store deler av kampen.

Etter kampen var det duket for mer dramatikk. Marius gikk bort til dommeren for å slå an en prat om straffesituasjonen. Marius fortalte at han aldri hadde scoret før og at dette var fryktelig trist, og dommeren innrømte at han hadde gjort feil da han blåste straffe, men som han sa: "Vi dommere kan gjøre feil vi og, du bommet jo på straffen." På vei bort sa Marius med et smil: "Sov godt'a dommer!". Dette ble for mye for Sneeggen, som kalte Marius tilbake. Det ble et stort oppstyr, og dommeren konstaterte med at han ikke tolererte den slags kommentarer og at dette kom til å bli rapportert inn til forbundet. Han truet med karantene, og det kan se ut som om Marius må stå over lokaloppgjøret mot Kjelsås neste onsdag.