KORSVOLL - WAM-KAM FK 2 7-4

Kampdato: onsdag 07.04. kl. 20.00.
Sted: Korsvoll kunstgress.
Dommer: Dag Jørgen Magnussen. Overså en offside på Korsvolls femte mål, men hadde ellers god kontroll.
Tilskuere: 1 Wam-Kam'er.
Turnering: Wam-Kam 2 sin andre treningskamp i oppkjøringa til sesongen 2010.

Mål:

1-0 (11.)
1-1 Oddmund Jacobsen Vaagsholm (12.) (Ingen assist)
1-2 (str. 19.)
1-3 (22.)
1-4 (29.)
1-5 (38.)
2-5 Anders Stivold (52.) (Assist Paulinho)
2-6 (75.)
3-6 Tor Martin Johansen (81.) (Assist Anders Stivold)
4-6 Jørund Graadal Svestad (85.) (Assist Anders Stivold)

??. Joachim Henriksen

Wam-Kam 2 møtte i dag 6. divisjonslaget Korsvoll 3 til treningskamp på Korsvollbanen, med ambisjoner om å følge opp den fine 5-3-seieren over Bislett sist. Det skulle vise seg å bli i tøffeste laget mot et godt Korsvoll 3-lag, som vinner fortjent 7-4. Likevel vinner vi andre omgang 3-2, noe vi kan være godt fornøyde med.

Korsvoll 3 startet klart best, og hadde tre-fire gode sjanser til å ta ledelsen før de gikk opp i ledelsen i det 11. minutt. Et innkast ender opp hos Korsvolls offensive venstreback som slår 45 grader ut, og 1-0 bak en sjanseløs Albert Neef. Ledelsen står seg imidlertid ikke lenge. Vår prøvespiller Oddmund Jacobsen Vaagsholm, som allerede har vist klasse med et par fine dragninger og lekre gjennomspill, skaffer frispark på 30 meter. Vaagsholm tar det selv, og på flott vis skrur han ballen ned i hjørnet. 1-1 etter 12 minutter. Teknisk slepne Vaagsholm viste svært imponerende takter i sin første kamp for klubben.

Etter målet kommer vi mer inn i kampen, men etter 19 minutters spill får Korsvoll 3 straffe når ballen går opp i hånda på midtstopper John-Are Johansen. Albert Neef har en finger på den, men ballen går i mål og Korsvoll leder 2-1. Og perioden som fulgte ble et mareritt sett med Wam-Kam-øyne. 3-1 (22. min) er et selvmål som kommer etter at et skudd endrer retning i John-Are Johansen, 4-1 (29. min) kommer etter en corner og 5-1 kommer etter at en Korsvoll-spiss scorer alene med keeper. På det siste målet ropte hele Wam-Kam på offside, og treneren for Korsvolls andrelag kom også bort til oss på benken og sa at det var en klar offside. Uansett slapp vi inn fire mål på bare 19 minutter, og det er rett og slett altfor dårlig.

I denne perioden hadde vi også store sjanser til å score. Først etter 26 minutter på stillingen 1-3 da en forsvarer trodde han headet tilbake til keeper. Keeper hadde imidlertid kommet ut, og headingen går over ham. Tor Martin Johansen jager ballen, men når den aldri igjen og må se at forsvarerens heading triller en halv meter utenfor Korsvoll-målet.

Vi hadde også en kjempesjanse etter 36 minutter, på stillingen 1-4. Innbytter Jørund Graadal Svestad løper fra alt og alle og til tross for en litt dårlig touch klarer han å runde Korsvolls keeper. Avslutningen fra spiss vinkel er også bra, men dessverre for oss rekker en forsvarer tilbake i tide og redder på streken.

Etter 42 minutter treffer Korsvoll tverrliggeren, men 5-1 står seg til pause.

I pausen setter vi oss et mål om å vinne andre omgang, og blir enige om at vi må være tettere oppe i de teknisk gode Korsvoll-spillerne.

Og andre omgang er bare sju minutter gammel når vår brasilianske venstreback Paulinho etter fint samspill med innbytter Anders Stivold har kommet seg opp langs linja, helt til motstandernes 16-meter. Paulinho gjør en strålende jobb, og Korsvoll må ty til ulovlige midler for å stoppe ham. Alle Wam-Kam'ere roper på straffe, men dommeren trekker situasjonen like utenfor 16-meteren. Nok en gang kommer Korsvoll 2 sin trener bort til oss, og nok en gang er han enig med oss. Taklingen skjedde minst to meter innenfor, mener han. Det skal sies at dommer Dag Jørgen Magnussen sett under ett dømte en god kamp. Uansett har det blitt dømt frispark, og om det er frispark eller straffe spiller ingen rolle for Anders Stivold. Han sender ballen inn i lengste hjørnet via stanga, og vi har redusert til 2-5 etter 52 minutters spill.

Bare fire minutter senere er samme Stivold farlig frampå igjen – også denne gangen på direkte frispark ute på venstresida. Denne gangen går ballen i tverrliggeren, og 2-5 står seg en stund til.

Etter 58 minutter er en Korsvoll-spiss på vei igjennom forsvaret vårt, men felles av Bjørnar Nedal som får gult kort for forseelsen. Hadde det ikke vært for at midtstopper John-Are Johansen var en meter eller to lenger bak enn Nedal kunne nok kortet fort vært rødt. Det var på ingen måte noen stygg takling av Nedal som i en løpeduell hekter beina til Korsvoll-spissen, men det gule kortet er det ingen ting å si på.

75 minutter er spilt når dagens kanskje billigste baklengsmål kommer. En Korsvoll-spiller dribler fire mann og er plutselig helt alene med keeper Albert Neef. Neef vartet opp med mange redninger av svært høy klasse i løpet av kampen, og det er på ingen måte hans skyld at vi slipper inn sju mål i denne kampen. Denne gangen må han imidlertid gi tapt, og 2-6 er et faktum.

Vi har ikke tenkt å gi oss selv om det står 2-6, og etter 81 minutters spill får vi en ny redusering. Anders Stivold slår en flott ball til Tor Martin Johansen, som på strålende vis setter ballen oppe i hjørnet, utagbart for Korsvolls keeper.

Og mer var i vente. Korsvoll har flyttet ned sin klart beste spiller fra midtbanen til midtforsvaret, og dermed mistet litt av sin offensive kraft. Samtidig merkes det at kampen går mot slutten, og returløpene blir stadig tyngre og tyngre. Dermed blir det rom for kontringer, og vi varter opp med et flott eksempel på dette etter 85 minutters spill. Anders Stivold slår i bakrom til Jørund Graadal Svestad, som med sin enorme fart når ballen før Korsvolls keeper og setter den i mål på første touch. Plutselig er vi bare to mål bak på 4-6, og det er fortsatt fem minutter igjen å spille.

Dessverre klarer vi aldri å komme nærmere, og i stedet er det Korsvoll som kontrer inn 7-4 etter at vi har hatt corner. Her er vi faktisk imponerende gode i returløpene, og er litt uheldige når Korsvoll-spilleren som har ballen får pirket den videre inn i midten, til tross for godt press fra vår side. Inne i midten er vi dessverre ikke raske nok til å støte på ballfører, som får sende ballen ned i hjørnet til kampens siste mål. 7-4 ett minutt på overtid, og like etter blåser dommeren av kampen.

Alt i alt er det liten tvil om at vi taper helt fortjent mot et godt Korsvoll-lag, men det er ikke så veldig langt unna å være en god kamp fra vår side. Vi har flere store sjanser vi ikke scorer på, men det samme har Korsvoll. Litt bedre press på ballfører rundt egen boks kunne hindret et par mål, men vi scorer fire fine mål og vinner andre omgang – det tar vi med oss videre. Korsvoll 3 har blitt seriemestere to år på rad, og skal spille to divisjoner over oss den kommende sesongen. Trolig vil ingen av lagene vi møter i serien holde like høyt nivå som det laget vi møter i dag.

Wamkam.com-redaksjonen er fortsatt overbevist om at Wam-Kam 2 skal bite godt fra seg i 2010!

Vi takker en meget hyggelig Korsvoll 3-gjeng for en god og morsom kamp, og ønsker dem lykke til videre!