Falch
Bjerre
Innbyttere: Glomlien, Vig, Lausund, Dolve, Ramberg, Enggrav, Bakkerud og Edvardsen!

Høstens første poeng...
... kom borte mot Kjelsås. Uavgjortresultatet 2-2 var greit nok med tanke på de siste kampene vi har hatt mot Kjelsås, men i dag var det faktisk vi som hadde fortjent seieren da nok et beinhardt lokalderby ble utkjempet på flombelyste Grefsen Stadion. Til tross for det oppløftende resultatet og tidvis godt spill, ble ikke kampen fri for problemer...

Oppgjørene mot Kjelsås er alltid stappfulle av dramatikk og følelser, og kampen denne sene augustkvelden var intet unntak. Kampen ble startet i et forrykende tempo, og det var saftige fraspark og susende taklinger fra første stund. Vi dominerte stort sett hele første omgang og skapte flere sjanser de første ti minuttene. Lars var som vanlig hissig foran mål, de innleide juniorspillerne hadde gode skuddmuligheter, Jørgen og Rasmus kom seg fint rundt på kanten og slo inn, mens Mathias brassesparket like utenfor mål etter en corner! Den eneste bekymringen for trenerne var hvordan de skulle håndtere de åtte innbytterne! I Tippeligaen har man bare sju på benken, så det ble tidlig klart at spilletiden for de fleste kom til å bli kraftig redusert i dag. Etter 20 minutter kom de første byttene, og like før pause de neste - men til pause hadde allikevel fire spillere ikke en gang blitt satt i oppvarming! Innen omgangen var omme hadde Kjelsås helt ufortjent tatt ledelsen på sin første sjanse, før stjerneskuddet Lars hadde utlignet med en praktfull avslutning!
Mens kampen ble stadig mer jevnspilt utover i andre omgang, ble misnøyen stadig større på benken. Spillere visste knapt nok om de kom til å få et par minutter på banen, og Gaute bestemte seg enkelt og greit for å dra hjem da han midtveis i omgangen fikk vite at han hadde fått sine 18 minutter.

Mens moralen sank på benken viste innleide Marius Høgevold sin klasse da han ti minutter før slutt dunket ballen i mål og sendte oss i ledelsen! Pasningen kom fra innbytter Daniel, som virkelig utnyttet sine 10 minutter på banen bra! I hele omgangen hadde spillet bølget frem og tilbake. Vi fikk en ball i nettet, men da var det dessverre avblåst. Senere protesterte Kjelsås vilt da de mente at ett av deres skudd hadde gått i mål, men så føket ut gjennom et hull i nettet. Sindre fikk gult kort noe senere, førKjelsås traff stanga. Det var virkelig dramatisk på Grefsen Stadion!

Mot slutten begynte spillere å få kramper, men med åtte mann klare på benken var det ikke noe problem! Like før slutt fikk Kjelsås pirket inn en utligning - ganske så ufortjent med tanke på hvor mye vi dominerte i første omgang. Etter flere store muligheter til begge lag helt på tampen endte det hele uavgjort, 2-2. Heller ikke denne gangen klarte vi å slå Kjelsås...
Bildet over: Rasmus i duell med keeper tidlig i første omgang.
Bildet under til venstre: Fem a dagens benkeslitere.

Grunnen til misnøyen og den lave moralen hos flere av spillerne skyldtes det høye innbyttertallet, og at fire juniorspillere ble kalt inn selv om troppen allerede var stor nok. På grunn av regelen om at juniorspillere som blir leid inn ikke kan byttes ut, spilte åtte G17-spillere til sammen like mye som to juniorspillere i kveld! Vanligvis setter vi jo pris på forsterkningene fra Jr.1, men ikke når vi selv er nok til å stille lag. Juniorgutta er velkomne også i fremtiden, men da helst når vi er i situasjoner lik den vi opplevde i vår mot Bærums Verk - da kun ti stykker møtte til kamp!

Neste mandag er det Bærums Verk som kommer på besøk til oss, og da håper vi å kunne stille med minst 11 mann - enten med kun G17-spillere, eller om vi må ty til forsterkninger - så skal vi vise dem hvor gode vi egentlig er!