Vig
Innbyttere: Selvfølgelig ingen.
Korsvoll (4-4-1):

De ti heltene!
Fredag 20/5: Idol-finale, regnvær og bortekamp for Korsvoll G17. Dette, og diverse andre dårlige unnskyldninger førte til at vi måtte spille hele kampen med bare ti spillere, inkludert en influensasyk Fredrik Dolve. Skammelig og utilgivelig fra de som ikke stilte, men de fremmøtte kjempet heroisk og gjorde seg fortjent til heltestatus! Til pause sto det 0-0, men kunne de ti heltene stå i mot presset i 45 minutter til?

Aller først; oppmøte denne fredagskvelden var satt til 17.30 på Korsvollhuset hvor vi skulle kjøre i samlet flokk til Gommerud for å møte Bærums Verk, et lag vi absolutt hadde muligheten til å slå. Kjell fortalte at Daniel hadde meldt forfall en time i forveien pga en konsert. Andre hadde hørt at han skulle hjelpe noen med å flytte, andre igjen at han ikke hadde funnet noen å kjøre med og derfor droppet kampen. Jørgen og Ole var også fraværende. Førstnevnte, en av de store profilene fra Kjelsås-kampen, sa på telefon at han på en eller annen måte hadde oppfattet at kampen var på søndag, mens Ole var umulig å få tak i. Dermed ble vi nødt til å spille med kun ti spillere, ti helter som ikke lot seg knekke av det dårlige været! Kjell måtte fikse litt på startoppstillingen før kampen, og endte opp med en 4-4-1 formasjon.

Over: Kjell lurer på om de ti heltene kan stå i mot presset og skaffe sesongens første poeng - på bortebane!

Under: Midtbanen begynner å henge etter midtveis i andre omgang, men Vegard rydder opp fra sin backposisjon.

Før kampen fryktet vi et nytt stortap, men frykten viste seg å være ubegrunnet. Vi sjokkåpnet, og hadde Bærums Verk i kne i åpningsminuttene. Petter fikk en stor mulighet, Gaute og Mathias hadde muligheter fra langt hold, og Andreas var nesten alene gjennom. Etter hvert kom hjemmelaget mer inn i kampen, og kom i bølger mot Leiv og forsvaret vårt. Terje reddet oss ved flere anledninger med sine susende taklinger, og Leiv hadde flere viktige redninger. Mens han fortsatt orket gjorde influensasyke Fredrik Dolve en kjempeinnsats på topp og kriget det han kunne. Imponerende å trosse sykdom, og ikke minst det dårlige været med tanke på nettopp sykdommen, for å kjempe for laget sitt - et eksempel til etterfølgelse!

Vi hadde nye muligheter på dødballer utover i omgangen, og like før pause hadde Petter og Mathias en farlig kontring. Vi gikk til pause med 0-0, så absolutt rettferdig utifra spillets gang. Vi var optimistiske foran andre omgang, og Kjell oppfordret til klokt spill og fokus i angrepsspillet. Vi var nå 45 minutter fra en sensasjon vi ikke hadde turt å drømme om før kampstart, men nå hadde vi fått troen på poeng tilbake!

Dommer Dag Jørgen Magnussen var ikke på vårt parti i dag, og i andre omgang, som i første, ga han Bærums Verk mange merkelige frispark og cornere. En gang ble Andreas spilt fri, Dolve sto i offsideposisjon ti meter unna, men var uinteressert i ballen og på vei ut, allikevel valgte Dag Jørgen å blåse... Vegard fikk tidlig gult kort for en hårreisende takling, og var heldig som slapp det røde da han handset mot slutten av kampen - i det minste én hyggelig avgjørelse fra Dag Jørgen.

Bærums Verk dominerte kampen mer nå i andre omgang, men kom ikke til de store sjansene. Vi hadde noen muligheter på lange oppspill, men aldri så farlig at Bærums Verk-keeperen ble tvunget til å strekke seg. Etter hvert begynte midtbanen vår å henge etter, spesielt da Bærums Verks innbyttere tilførte nye krefter til bærumsguttas midtbane.

Til slutt sprakk nullen bak Leiv Jørgen. På et vakkert angrep fikk en av angriperne til Bærums Verk stå umarkert i feltet og han smalt ballen i krysset fra kloss hold. Vi fortvilte, men de ti heltene ga ikke opp, og kjørte på for å få en utligning. Da skjedde det som ikke skulle skje. Et langt oppspill gikk over forsvaret og fant Bærum Verks kvikke spiss, som heldigvis ikke hadde dagen foran mål ellers, han rev seg løs fra Terje og pirket ballen forbi Leiv. Juniortreneren til Klemetsrud, som skulle dømme neste kamp på Gommerud, så situasjonen, og konstaterte at dette var offside, og at Dag Jørgen hadde feilet igjen. Med 10-15 minutter igjen byttet to av dagens forsvarere, Marius og Mathias, plass med midtbanespillerne Fredrik og Gaute. Ikke lenge etter kjempet Petter og Mathias seg opp langs høyresiden. Sistnevnte fikk kranglet med seg ballen inn i 16-meteren og fyrte av med høyrebeinet. Det harde skuddet var godt plassert, men til Mathias' store ergrelse fikk keeperen slengt seg ned og bokset ballen ut i feltet. Der sto Andreas, som etter et kjempeløp fra egen halvdel hadde kommet opp for å fylle på i feltet. Han dempet ballen perfekt og satte sitt andre mål for sesongen. Med Andreas' scoring hadde vi på ny tent håpet om et poeng! Terje dirigerte forsvaret høyere opp på banen, og med litt flaks kunne vi fått til en utligning på en corner.

Men den harde kampen og det sleipe underlaget hadde tappet de ti heltene for krefter, og Bærums Verk stupte inn 3-1 på et hjørnespark. Mot slutten fikk de inn nok et mål, og dro i land en 4-1 seier. Vi deppet over det sure tapet, men var allikevel fornøyde med å ha gjennomført sesongens beste kamp, ikke bare resultatmessig. Vi spilte bra, og hadde taket på kampen ved flere anledninger, men med bare åtte friske utespillere sier det seg selv at det blir vanskelig å spille mot lag med minst fire innbyttere. Alle de fremmøtte gjorde seg fortjent til heltestatus, og var kun en hårsbredd fra et uavgjortresultat - for resultatet gjenspeiler ikke kampen på en rettferidg måte. Hadde alle på laget vært villige til å stå på og ofre like mye som de ti fremmøtte heltene hadde dette uten tvil blitt seier, men men, det regnet jo...