A. Kjelstrup
Innbyttere: C. Andersson og L. Sandbakken.
Korsvoll Blå (4-4-2):
Målfest og fest
Selvmål, vakre mål, frisparkmål, cornermål og annullerte mål. I åttende serierunde skjedde det mye rart foran mål i Internserien.

Årets åttende internkamp var ikke bare kampen der de to deltagerlagene tok fatt på andre halvdel av Internserien etter pause, men også vorspielet til den årlige sommeravslutningen, som i år igjen var lagt til Peder Nævestads hage. På forhånd var det allerede klart at Hvitt lag kom til å stå som Vårmester når Internserien nå tar ferie i alt mellom én uke til én måned, men de ønsket selvfølgelig å ta pause med størst mulig luke ned til de blå.

Det første kvarteret passerte uten at noen av lagene greide å styre kampen, og så entret Christer Bohlin banen. 32-åringen har ikke scoret siden han bidro til tre poeng mot både Adamstuen og Guttæne i serieåpningen i 2008, og to minutter etter at han kom inn denne onsdagen, var han igjen sist på ballen, attpåtil med sitt første spark på ballen for dagen. Det var bare det at ballen gikk i feil mål. Bohlin forsøkte nemlig å stoppe et innlegg fra Nikolai Kleivan, men han endte i stedet opp med å sende den opp i luften en komisk bue, før den falt ned i venstre hjørne. 1-0 til bortelaget.

Etter en kort drikkepause midtveis i omgangen kom Pål Schjerven inn for Hvitt lag, og han ville tydeligvis ikke være noe dårligere enn den forrige innbytteren. Et hjørnespark endte i et nytt forsøk fra de blå, og eldstebror Schjerven sendte innlegget fra Marius Andersson kontant i nettet. Dette er som kjent ikke første gang Pål bommer...

Begge lag skapte et par halvsjanser, og Blått lag nøt godt av å ha med A-lagsspilleren Boye Sørensen i midtbanekampen. I omgangens siste kvarter greide Hvitt lag likevel å etablere et større trykk foran mål også i den riktige enden av banen, selv om de fortsatt gjorde mye rart foran mål, som når Christian Poppe droppet å skyte i Poppe-hjørnet, og heller valgte å bomme.

I det 35. minutt fikk Christer Bohlin brukt føttene bedre enn ved 0-1-målet, da han med en perfekt slått corner fant Carsten Ekholt, som som en av de første i verdenshistorien slo Espen Schjerven i en hodeduell og headet inn reduseringen.

Ett minutt før pause kom utligningen, da Fredrik Runar fikk drømmetreff fra 22 meter og plasserte ballen i venstre kryss. Dermed stod det 2-2 etter 45 minutter, pussig nok etter fire mål fra hjemmelaget.

Bildene: Over: Hvitt lag var sist på de fleste scoringene, men det holdt ikke til seier. Fra venstre: Magnus Olsen, Martin Kloster, Fredrik Runar, Henrik Janson, Sindre Sangnes, Andreas Schwencke, Anders Jerkø, Alexander Tønder, Christian Poppe, Christer Bohlin, Pål Schjerven, Carsten Ekholt, Vegard Enggrav og Mattis Lund. Under: Blått lag har med dagens seier kuttet Hvitt lags forsprang ned til kun tre poeng. Fra venstre: Christian Andersson, Andreas Kjelstrup, Boye Sørensen, Lars Sandbakken, Espen Schjerven (på bakken), Martin Nistad, Olav Bengtson, Marius Andersson, Nikolai Kleivan, Marius Fuglum (liggende), Thomas Arnulf, Mathias Falch og Magnus Jahrmann.

Espen Schjerven er B-lagets toppscorer med ti mål på seks kamper så langt i år, og han hadde ingen ambisjoner om å forlate banen uten nettkjenning denne julikvelden heller. Like etter hvilen så mannen som har spilt i alle landets divisjoner unntatt 6. divisjon at Hvitt lags keeper Magnus Olsen stod et stykke ut i feltet, og med et fantastisk skudd fra midtbanen kopierte han scoringen sin mot KFUM 4 i 2009 da han satte inn 3-2. Årets spiller i 2009-sesongen står dermed med utrolige 20 mål på ti C-lagskamper.

Sekunder senere kom derimot Olsen seirende ut av duellen, da lillebror Schjervens lobb ble for løs. Olsen skulle dessuten få mer å juble for da han etter nok en kort drikkepause løp ut igjen på banen. Hvitt lag fikk et frispark nede ved dødlinja på venstresiden, og med årets frekkeste frispark la lillehamringen ballen over i motsatt kryss. Hans første mål som Korsvoll-spiller, og en perle som absolutt var verdt ventingen og de forspilte sjansene!

Da hjalp det lite at Nikolai Kleivan allerede hadde satt inn Blått lags fjerde. Kleivan fikk dessuten et mål korrekt annullert for offside i sluttminuttene, selv om dommeren først markerte for mål.

Mot slutten låste Blått lags forsvarere, deriblant debutanten Marius Fuglum, Thomas Arnulf og Lars Sandbakken, som nå står med én C-lagskamp hvert år siden oppstarten i 2008, igjen, mens Martin Nistad stod bakerst med nøkkelen i samtlige 90 minutter. Spissen vartet opp med flere imponerende redninger, og bestemannsprisen var velfortjent.

Mens de hvite jaget 4-4-målet, fikk bortelaget mye rom å løpe i. Dessverre rådet egoismen, og avslutningene som ble valgt i stedet for 45-graders pasninger resulterte ikke i noe som helst. Ett siste mål skulle det likevel bli, da de blå spillerne kom stormende mot mål og Andreas Kjelstrup iskaldt trillet inn 5-3 bak Carsten Ekholt, ikke ulikt slik han gjorde det mot Oldenborg 2 i serien. En flott scoring av årets mestscorende blå spiller!

5-3, alle de rare målene og Blått lags klatring på tabellen ble dog fort glemt, for like etter kampslutt fyrte Peder Nævestad opp grillen i foreldrenes hage. Ved siden av god mat og drikke dukket dessuten Henrik Finzi opp, og den nyklippede angriperen lovet å være i form til augustkampene. Et titalls spillere viste god form allerede samme kveld, og festlighetene ble avsluttet på Andy's. En stor takk til Peder Nævestad for at han kunne steppe inn som vert i Nordbys sykefravær, og god sommer til samtlige! Det vil bli arrangert kamper og fotballøkter utover i ferien for de som er hjemme, og så satser vi på mer moro både på og utenfor banen til høsten.