Nævestad
Innbyttere: M. Andersson, Bohlin, M. Dellemyr, Hauge,
                  Kjelstrup og Solberg.

Under pari!
Guttæne er et lag som virker å være fornøyd med å spille i 8.divisjon, og det burde vært en grei sak å feie dem av banen. Dessverre gikk altfor mange på banen med en temmelig slapp innstilling, noe som kræsjet helt med ambisjonene om årets første tosifrede seier. Vi fikk en ekstra fordel da Guttænes kaptein tok telling etter elleve sekunder, men alt satt ikke som det skulle denne søndagen...

Fredrik Løland bommet grovt alene med keeper etter to minutters spill, og allerede i åpningsminuttene kunne vi med normal presisjon scoret en tre-fire ganger, men det måtte en hands til for at vi skulle få det til. Sindre fikk ballen på hånda inne i Guttænes felt etter seks minutter, men dommeren så det ikke, så Sindre kunne enkelt vende opp og måke ballen opp i krysset til 1-0! Ledelsen var fullt fortjent, men en begredelig oppvarming og 1.mai-weekenden gjorde sitt til at ikke helgens fest fortsatte på Korsvollbanen. Det var nok ikke et lurt å la en utrent Finzi bære kapteinsbindet og lede oppvarmingen siden Johannes nå har fått inn en grei rutine, men samtidig burde vi være seriøse nok til å takle et slikt bytte, samt unngå å senke oss ned på elendige motstanderes nivå.

Guttæne kunne nemlig med litt dyktighet utlignet, men Mats Felix ryddet opp i sin egen tabbe. Både Hauge, Løland, Peder og Tarberg hadde fine sjanser, men det offensive spillet var dessverre uvanlig upresist og treigt. Finzi viste glimt av storhet ved enkelte anledninger da han blant annet dro seg forbi keeper, men målet uteble som følge av en sen inngripen av Guttænes stopper. Om Finzi kommer i form vil han være en enorm tilvekst, men akkurat som Steffen Iversen trenger han først litt tid på å komme igang.

Vi gikk til slutt til pause med en ok 2-0-ledelse etter at Sindre hadde headet inn sitt andre for dagen på et presist frispark fra Peder etter 37.minutters spill. Alle var enige om at det var noe tafatt over oss denne mai-søndagen, men til tross for en felles enighet om en ny start, ble heller ikke andreomgangen en veldig imponerende affære.

Det store lyspunktet var Christers 3-0-scoring etter 60.minutter - nok en perle fra høyrekanten, denne gangen et kontant skudd ned i hjørnet innenfor 16-meteren. Vi surret tidvis bakerst, og til slutt ble vi straffet, da et hanglende forsvar kom på etterskudd og Guttænes ensomme spiss kunne sette inn et unødvendig trøstemål.
Før den tid hadde Tarberg kommet opp på midten og tatt kontroll på angrepsspillet, men heller ikke den vanligvis så sikre stjernespilleren traff på åpent mål i dag. Det gjorde ikke Marius heller - den småsyke vingen kom inn etter pause og kom til en rekke sjanser, blant annet et tverrliggerskudd på åpent mål fra fem meters hold. Skuddbeinet hans er fortsatt ikke fylt med krutt, men på en god dag kunne Marius notert seg for et hat-trick denne søndagen, noe Fredrik Løland også burde klart. Tommy hadde forøvrig et frispark i stanga, men det hele ebbet ut i en ålreit 3-1-seier.

Selv om ikke alt gikk på skinner i dag, må vi ikke glemme at vi tok tre nye poeng, og at vi har fått en flying start på livet i 8.divisjon. Nå glemmer vi det negative fra Guttæne-matchen, så stiller vi med friskt mot når St. Olavskameratene kommer på besøk om litt over en uke - den kampen er forøvrig flyttet til NIH og tirsdag 13.mai!
Bildet: Henrik Finzi var endelig på banen denne søndagen, men den tidligere ustoppelige spissen viste at han har en god vei igjen før han når toppformen, dog var det liten tvil om at det bor mye fotball i Korsvolls nye nr.10 - det gjelder bare å få kondisjonen i orden igjen!