Innbyttere: Bohlin, L. Dellemyr, Falch, Lausund, Løland og                   Olesen.
Korsvoll (4-5-1):

Skrekkens kapittel!
Det har vært litt snakk om bøker her på siden i det siste, og ikke uten grunn; likhetene mellom fotball og bøker er slående. I dagens kamp mot KFUM 4 nådde vi et skrekkens kapittel, og det lureste vi kan gjøre nå er å bla om raskest mulig. Heldigvis er ikke 7. divisjon en novelle, men en åpenbart spennende, ofte morsom, dog tidvis tung roman, og siste side er ikke skrevet!

Frampek er et kjent virkemiddel, og et frampek trenger ikke alltid å bære bud om noe positivt. Dagens kamp ble utsatt i nærmere 30 minutter på grunn av en forsinket dommer i det noe kjedelige oppgjøret mellom våre divisjonskollegaer Skruknott og Oslo FK, og når i tillegg den velkjente sluggeren Tygesen dukket opp på KFUM 4s oppvarming var det mange som fikk kalde føtter. KFUM 4, eller KFUM Titans, som Andreas ”Candy King” Kjelstrups gamle lag kaller seg, viste seg å bestå av en haug med tidligere klassekamerater av Korsfarerne, og våre eminente supportere sørget selvsagt for å fiske ut litt hemmeligstemplet informasjon rundt hjemmelagets laguttak fra sine ”venner”.

Nå glemte vi egentlig fort mye av det som ble sagt om den kjappe spissen og de gode backene og midtbanespillerne deres, men noe som ikke vil bli glemt like fort er Korsfarernes andre bidrag til kampen, en rask og oppmuntrende gladlåt som hadde til hensikt å hente ut det lille ekstra i hver enkelt spiller. En låt skrevet spesielt til denne kampen! Låten ble spilt over anlegget på trener Falchs Zafira, og så blåste den kortvokste dommeren i gang rundens toppoppgjør i 7. divisjon avdeling 1!

Vi startet bra i en noe defensiv 4-5-1-formasjon og presset frem et tidlig hjørnespark, men så overtok de rødhvite fullstendig. Trioen sentralt ble ikke enige om hvem som skulle dekke hvilke rom, samtidig som KFUM 4 var ivrigst i duellspillet. Etter syv minutter sviktet det på høyresiden vår, og etter å ha åpnet oss som en bok fikk en lynrask spiss avslutte alene med Mats Felix. Spissen gjorde det Carew ikke greide mot Makedonia, og det stod 1-0 til KFUM 4, nå i ensom majestet på tabellen.

Videre fulgte en baktung periode der vi stort sett bare ble løpende i mellom alt som skjedde. KFUM 4 fikk diktere spillet, og i det 14. minutt mente dommeren at Magnus opphevet offsiden, og Mats Felix måtte se nok en ball rulle inn i nettmaskene.

Vi brettet opp ermene og kjempet oss gradvis inn i kampen, noe som sannsynligvis også hadde sammenheng med at KFUM 4 roet ned litt etter pangåpningen sin og spilte mer på det trygge. Ola fikk en kjempemulighet da en lang ball sendte ham fri på høyresiden, men toppscoreren vår nølte i avslutningsøyeblikket og fikk skuddet sitt blokkert. Frogner hadde dessuten et ikke ueffent frisparkforsøk, så var ikke helt på bærtur.

Nordby fikk for øvrig gult kort, men så ble han skadet og måtte takke for seg i pausen. Ikke noe gunstig med tanke på skadesituasjonen som allerede har rammet laget, men vi har fortsatt mange å ta av, så det er ikke snakk om noen skadekrise foreløpig. Med Lausund tilbake får vi uansett kanskje litt mer futt i det medisinske støtteapparatet?

Nok om skader, de som var tilgjengelige ga i hvert fall 100 % nå, og 4-5-1 ble til 4-4-2 i håp om blå jubel. Innen formasjonsendringen ble gjennomført hadde dessverre hjemmelaget gått opp til 3-0 etter at en driblefant av en spiss fikk leke seg forbi hele forsvaret vårt. Seks minutter før pause kom dagens fjerde til de kristne ungguttene fra Ekeberg, da etter slett markering på en corner.

Første omgang var med andre ord ikke mye å skrive hjem om, så vi puttet den raskt i glemmeboka. Foran de siste 45 kunne vi ikke gjøre annet enn å satse offensivt, og med 4-3-3, lange baller og frekt kantspill skulle vi få inn et par mål, drepe KFUM 4s barcelonaimitasjoner på midtbanen og kanskje til og med redde ett poeng eller tre.

Det så lenge meget bedre ut. I starten uteble sjansene i begge ender av banen, før vi etter drøye ti minutter fikk sent av gårde et par langskudd og vunnet et par frispark høyt oppe i banen. Om det ikke var avgjort allerede, kom i det minste den definitive avgjørelsen i det 66. minutt. Mats Felix ga ballen til Christer, som fomlet den bort til Titans eneste virkelige titan, Bosse, som med en utsøkt lobbeteknikk knapt Tarberg kan kopiere la ballen i en mesterlig bue over en sjokkert Mr. Hands.

Til tross for det femte baklengsmålet for dagen klarte vi å reise oss igjen, og det var ikke tvil om at vi hadde fortjent en scoring ut fra sjansene vi skapte. Ola fikk to gode forsøk innenfor 16-meteren, mens Lars dro til med alt han hadde fra utsiden av boksen – samtlige skudd gikk utenfor, så vi fikk egentlig aldri testet hjemmelagets keeper skikkelig. Korsfarerne jublet for mål da de trodde at et frispark fra 40 meters hold gikk rett i goalen, men det var visst en luftspeiling eller annen form for synsbedrag.

Etter at et innlegg fra Tygesen fant en rødhvit spiller bakerst i feltet i det 85. minutt og resultattavla viste 6-0, fikk Marius den siste muligheten vår til å pynte på resultatet. Han mottok ballen på høyrekanten, forserte en mann og hadde fri bane inn mot mål, men så blåste dommeren, faren til vår venn fra bortekampen mot Lommedalen 3 i fjor, Nima, for frispark. For hva? Til oss? Merkelig, reglene er da vitterlig trykket opp i bokform, og om det i det hele tatt var en forseelse inne i bildet har man jo muligheten til å bruke fordelsparagrafen. Nei da, ikke i dag. Situasjonen sendte iskalde grøss fra fortiden nedover ryggen på dem av oss som var med her mot KFUM i 2005, også da ødela dommeren for Marius i sluttminuttene.

6-0, et nytt tap, men ikke veldig sure miner i aftensolen på Ekeberg. KFUM 4 har et veldig godt mannskap med gode spillere i alle ledd, det fikk vi bevist, samtidig som brorparten av dem har spilt sammen i flerfoldige år. Vi legger dette bak og oss og ser fremover, og allerede på torsdag er det gode muligheter for å få opp humøret og ta seg en vaffel i kafeteriaen, da skal vi nemlig dele oss inn i to lag og spille treningskamp mot oss selv på Korsvollbanen kl.20.15. Da blir det garantert seier til C-laget, så møt opp!

Bildet: Trofaste i både medgang og motgang, Korsfarerne er alltid med oss, noe de så til de grader beviste i dag da de brukte hele formiddagen på å spille inn en låt om matchen mot KFUM 4 for å gire oss opp foran avspark.