Korsvollbanen 15/8-2009
Korsvoll Hvit - Korsvoll Blå 4-9 (2-5)
Dommer: Vegard Enggrav, Korsvoll IL
Tilskuere: 2
Mål: Hvitt lag: Jørn Bertelsen, Gaute        Glomlien, Pål Schjerven og Vegard        Thorkildsen (Str).
       Blått lag: Mathias Falch 2, Fredrik        Runar 2, Henrik Finzi 2, Eirik
       Tarberg 1, Eirik Garnås 1 og Marius        Andersson 1.
Gule kort: Hvitt lag: Erik Nordby 1 stk og        Tommy Johansen 1 stk.
       Blått lag: Eirik Tarberg 1 stk og        Fredrik Dolve 1 stk.

Internkamp 8!
Iskaldt høstregn over Korsvollbanen førte til at det var glissent på tribunene i kampen der en spiller fikk sin kamp nummer 50 for C-laget, mens seks stykker fikk sin første. Det var synd ikke flere møtte opp, for ved siden av disse milepælene, fikk de få fremmøtte se rekordmange mål og mye god fotball.
Hjemmefavorittene i hvitt ønsket revansj for tapet i forrige runde, og med på laget hadde de fått med seg den rutinerte sisteskansen Vegard Thorkildsen, Oscar Karlsrud, Torgeir Krumsvik og Leo-kloningen Jørn Bertelsen. Blått lag svarte med å hente keeper Smerkerud fra de hvite, samt de klubbløse talentene Harald Løberg, Fredrik Dolve, Fredrik Runar og Bjørn Langseth, sist sett på en sen kveldstrening på Korsvoll grus i 2002.

Hvitt lag koblet et visst grep om matchen de første ti, men det stoppet opp ved 16-meteren. Sjansene kom nemlig i motsatt ende, der bortelaget sannsynligvis ble snytt for både mål og frispark da Mathias ble stemplet i bakken da han snappet et utspill fra keeper og satte fart mot det åpne målet. I stedet var det Tarberg som sendte de blå i ledelsen med et hardt skudd i det påfølgende angrepet.

Nordby-brødrene hadde en kjempekamp sist de spilte sammen, men i dag hadde ingen av dem fininnstilt skuddfoten. De var likevel viktige bidragsytere da Hvitt lag kom tilbake og utlignet ved løpsmaskinen Jørn.

Gleden var kortvarig, for Fredrik Runar viste at fintene sitter selv etter over ett år på sidelinjen, og han dro av et par mann, før han rullet inn sitt første for dagen. Innleggene hans var også som i glansdagene på juniorlaget, og Mathias kjempet ett av dem i mål, slik at det stod 1-3 på resultattavlen.

Tommy og Pål burde normalt vært en effektiv panserduo på topp for hjemmelaget, men slappe oppspill, laber innleggskvalitet og en god Smerkerud gjorde at de ikke klarte å hente inn de blås forsprang. I stedet prikket Garnås inn sitt lags fjerde fra 16-meters hold på pasning fra en uegoistisk Lausund, før Tarberg utnyttet ubalansen i de hvites rekker og slo inn langs bakken, der Mathias vant løpsduellen og satte bredsiden til. 1-5!

Rett før pause reduserte Gaute på et hjørnespark, og Hvitt lag var ganske sikre på at de kunne klare på snu kampen i andre omgang; Tarberg måtte nemlig dra for å gjøre sin plikt som BI-fadder, mens stjernekeeper Smerkerud fikk en finger ut av ledd og måtte dra på legevakten. En ting hadde Hvitt lag derimot glemt å ta med i betraktningene da de planla snuoperasjonen, for idet Thomas Arnulf tok på seg keeperhanskene og dommer Enggrav blåste i gang de siste 45, rullet en Mercedes inn på parkeringsplassen: Henrik Finzi var motivert og klar for å gi alt i sin siste kamp før han reiser tilbake til USA og journaliststudiene.
Bildene: Over: Det meste var bakfrem for Hvitt lag i den åttende internkampen. Bakerst fra venstre: Gaute Glomlien, Pål Schjerven, Jørn Bertelsen, Vegard Thorkildsen, Jacob Nordby og Oscar Karlsrud. Foran fra venstre: Tommy Johansen, Andreas Schwencke, Erik Nordby, Bernt Foss, Anders Frogner og Torgeir Krumsvik. Olav Olseng kom for sent til lagbildet. Under: Blått lag ønsket regnet velkommen og holdt væskebalansen stabil gjennom hele matchen. Bak fra venstre: Thomas Arnulf, Fredrik Dolve, Mathias Falch, Marius Andersson, Christopher Smerkerud, Fredrik Runar og Harald Løberg. Foran fra venstre: Aleksander Omtvedt, Håkon Bånerud, Eirik Tarberg og Eirik Garnås. Andreas Lausund, Bjørn Langseth og Henrik Finzi først etter at kampen hadde begynt.
Bildet: Marius Andersson har nå spilt 50 kamper for C-laget, og i jubileumskampen kom også den etterlengtede scoringen for kantspilleren.
Johansen

Pausen ble for øvrig brukt til mer enn bare taktikkprat. Trener Falch benyttet nemlig anledningen til å hedre dagens jubilant, Marius Andersson, som spilte sin kamp nummer 50 for C-laget denne gufne augustlørdagen.
Til stor applaus fra lagkameratene ble en lekker plakett overrakt. Mer om jubileet finner du her.

Finzi kom seg ikke på banen med en gang, og i over fem minutter spilte Blått lag faktisk i undertall. Hvit lag maktet ikke å utnytte hverken overtallet eller Arnulfs manglende rutine mellom stengene, hans hittil eneste match som keeper kom i fjor i en treningskamp mot VSF. De første 20 minuttene var i det hele tatt lite severdige, noe tidvis useriøst spill av resignerte spillere på hjemmelaget må ta skylden for. Tommy var både sint og oppgitt over mislykkede luker og offsidefeller, og tunnelkongen forlot banen og kampen en halvtime før slutt.

Da hadde Finzi allerede rukket å sette inn kampens åttende mål, samt overlatt plassen sin til Bjørn Langseth, som har tilbrakt det siste året i Amazonas. Dette var spissens første fem minutter i blå drakt - med olabukse, regnbukse og pensko. Fantastisk!

Mens flere av lagkameratene hans hadde sunket ned på et bunnivå, viste Pål Schjerven kampglød og vilje til å kjempe for poengene, og den solide innsatsen hans ble til slutt kronet med en scoring. Målet vekket liv i det demotiverte mannskapet, og spesielt Jacob Nordby fikk mange muligheter til å redusere. Skuddene traff simpelthen ikke mål, men så klønet Dolve det til i feltet og klippet ned Frogner. Straffe! Keeper Thorkildsen fikk æren av å dunke ballen midt i goalen fra krittmerket.

Nå var de hvite plutselig bare to mål bak, men det varte ikke lenge. Finzi spilte frem Mathias, som skrudde ballen videre til Fredrik Runar, som drepte kampen da han viste gode avslutteregenskaper alene med keeper.
Deretter satte Finzi inn returen fra et skudd han selv hadde fyrt av etter pasning fra Lausund, før mannen med flest C-lagskamper, Marius, scoret sitt første for sesongen på en retur fra et skudd fra Garnås.

På overtid mente Erik Nordby at han ble snytt for straffe etter det han beskrev som et overfall fra keeper, men i ærlighetens navn skal det sies at det ikke så sånn ut fra dommerens synsvinkel. Tumultene som fulgte gjorde dessverre at Vegard overså det som i det minste var en forseelse, Pål ble nemlig felt før Blått lag fikk klarert. Man kan diskutere om han var på vei ut av feltet, men det skulle uansett vært blåst, for regelbruddet var klart.

Straffe eller ei, det hadde ikke hjulpet på annet enn målforskjellen, kampen ble nemlig blåst av sekunder senere. Som følge av 9-4-seieren opparbeidet bortelaget seg dermed en ledelse på seks poeng, og tabellen ser nå slik ut:

1. Blått lag - 43-35 - 15 p
2. Hvitt lag - 35-43 - 9 p

På mandag er det seriekamp, da møter vi som nevnt tidligere OSI 3 borte på Domus Athletica. Kampstart er satt til kl.18.45.

Innbyttere: Krumsvik og Olseng.