Bratsberg
Innbyttere: M. Andersson.
Korsvoll Blå (4-4-2):
Internkamp 12!
Runde 12 i Internserien vil først og fremst bli husket for sine ut usedvanlig få scoringer, en ny hat-trick-helt og en fantastisk sisteskanse.
Hvitt lag har for alvor begynt å skjønne alvoret i Internserien, og lørdag stilte de med et tilnærmet toppet lag i runde 12, selv om to påmeldte ikke møtte opp. Blått lag måtte på sin side fylle på med et par juniorer, samtidig som det hjalp stort at Pelle Bamle omsider returnerte til Korsvollbanen etter et par matchers fravær.

Spillende dommer Isaak Bashevkin gjorde en stødig og ærlig jobb, men snøt sannsynligvis hjemmelaget for straffe da Høgevold ble felt. Ballen var riktignok på vei mot Moan på blank kasse, men han skjøt utenfor, og fordeler skal man uansett styre unna i straffesituasjoner. Uansett, Hvitt lag lot seg ikke stoppe av dette og skapte både trippel- og kvadruppelsjanser. Stein Ringstad i Blåtts mål var heldigvis for bortelaget i en klasse for seg, og den høyreiste målvakten stoppet det ene skuddet etter det andre. Frogner, Johannes, Høgevold, Moan og resten av hjemmelagets spillere kunne ikke skjønne hva som skjedde, reaksjonsredningene på skudd fra seks meters hold var jo nærmest utenomjordiske!

Blått lag hadde yppet seg litt gjennom godt kantspill av venstreving Ola Bratsberg, og etter 20 minutters hvitt press begynte de å komme til annet enn halvsjanser. Mathias hadde et utsideskudd i tverrliggeren og en cornervolley ble headet unna. Marius stod klar på returen, men første forsøk gikk i blokken, mens det andre gled av foten hans.

Fotball kan av og til være urettferdig, og hjemmelaget følte nok at det ikke var helt fortjent da Mathias ble tredd gjennom av Pelle, passerte stopperne og på lurt vis la ballen til venstre for Gunnar.

Hvitt lag kom fort tilbake, og da Høgevold for første gang i matchen dro til alt han kunne etter å ha skjermet unna Omtvedt, måtte Stein til slutt kapitulere og se ballen suse opp i nettaket. 1-1. Stillingen stod seg til pause.
Bildet: Ingen lagbilder denne gangen, men i stedet har vi et bilde av fire av Hvitt lags såkalte impact players. Fra venstre står Erik Nordby, Jacob Nordby, Magnus Moan og Oscar Karlsrud.
Blåsternes
Hvitt lag brettet opp ermene etter pausen, de ville vinne dette. Blått lags forsvar hadde vært ganske ujevnt og tidvis ute av posisjon i første omgang, men de la seg noe mer kompakt i andre omgang. I tillegg gjorde Garnås og Pelle en kjempejobb i midtbanekrigen med Nordby-brødrene, men så, etter et kvarters jevn kamp, vant Nordby ballen på midten, spilte frem Pål, som slo inn på første touch til Moan, som scoret sikkert.

Skader begynte å tære på de blå, og ved siden av sykdom- og strekktendenser på super-Kjelstrup og Daniel, måtte tekniske Carsten forlate banen allerede i det 52. minutt med en lei skade.

Nå rakner det for de blå, tenkte nok de fleste som har fulgt Internserien. Tendensen har nemlig vært at kampene har vært jevnspilte i en omgang, før et lag har tatt helt av og scoret fem-seks mål i andre omgang. Akkurat slik gikk det ikke i dag. Kort tid etter 2-1-målet fikk Mathias ballen ved 16-meteren, dro seg forbi to-tre mann, før han bredsidet ballen inn i høyre hjørne med høyrebeinet. 2-2!

Stein fortsatte å varte opp med flere kjemperedninger de gangene det ikke ble rensket unna i bortelagets forsvar, og det var ingen tvil om at det måtte en tilsvarende strålende prestasjon for å overliste ham. Én spiller hadde det som krevdes for å få til det, og det var Høgevold. Med venstrefoten limte han ballen opp i venstre kryss fra 16-meteren. Idet de hvite gikk opp til 3-2, lå faktisk begge lag helt likt i Internserien.

Blått lag soset bort sine muligheter og overganger med upresise pasninger, og Olas imponerende raid langs venstresiden ble stoppet i siste liten hver gang, det samme ble Garnås' skudd.

Like før slutt kom målet som kom til å sette Hvitt lag i førersetet på tabellen. Høgevold sendte av gårde en uvanlig slapp markkryper, men det slappe skuddet snek seg inn helt inne ved stolperota.

Det fjerde baklengsmålet til tross, bestemannsprisen gikk til Stein, som sist stod i mål på Korsvollbanen under Jr.2s siste juniorkamp for snart to år siden.

Dagens seier gjør at Hvitt lag leder Internserien med minst mulig margin - ett plussmål.