Korsvollbanen 10/11-2007
Korsvoll - Kjelsås 2 5-2 (4-2)
Dommer: Aleksander Smerkerud
Tilskuere: 15
Mål: Eirik Garnås 2 (1 Str), Erik       Edvardsen 1, Sindre Sangnes 1 og       Mathias Falch 1.

Siste juniorkamp!
Etter tre fine år og over 80 kamper som juniorspillere kom plutselig dagen da vi skulle entre banen for siste gang som juniorer. Motstander var selvfølgelig erkerival Kjelsås 2, riktignok ikke med de samme spillerne som vi har kjempet mot så mange ganger de siste årene, men det var likefullt et naturlig valg. Avslutningskampen ble en flott opplevelse, og hele 15 fans stilte opp i novemberkulden!

De fremmøtte jublet høylytt da de oppdaget at legenden Eirik Tarberg og goalgetteren Edinho var tilbake på banen på grunn av perm, og de to kom til å spille en viktig rolle i matchen. Stein, som forhåpentligvis blir offisielt klarert for spill foran 08-sesongen, var også med, det samme var spillerne som debuterte i oktober, Alexander Kalve og Andreas Kjelstrup. Resten av troppen som fikk avslutte sesongen og juniorlivet bestod av Håkon Hellum, en spiller som har vokst mye i år, trofaste Jon og Garnås, tekniske Erlend, dirigent Sindre, en opplagt Marius som har beholdt formen ved å trene med Jr.1, samt toppscorer Falch - et temmelig sterkt mannskap med andre ord!
Bildet: Laget som startet i årets siste kamp. Bakre rekke fra venstre: Håkon Hellum, Mathias Falch, Andreas Kjelstrup, Erik Edvardsen, Eirik Garnås og Erlend Karlseng. Foran fra venstre: Sindre Sangnes, Marius Andersson, Stein Ringstad, Jon Stavnsborg og Eirik Tarberg. Alexander Kalve startet på benken.

Kampen startet i et tålelig tempo, og vi så ut til å ta styringen fra start da det katastrofale skjedde etter drøye 8.minutters spill - vi hadde allerede brent et par muligheter, men i sitt første virkelige angrep tok det rødkledde bortelaget ledelsen med et sleipt skudd som snek seg opp i nettaket bak en sjanseløs Stein. Vi jobbet på, men ballsikre Kjelsås-gutter var flinke til å trille ball, og vi ble løpende mye i mellom. Heldigvis skapte Eirik Tarberg mye ro bakover bare med sitt nærvær, og den nykomponerte og forsvarsmessig urutinerte backrekken spilte stadig bedre. Likevel klarte Kjelsås å øke til 2-0, denne gangen etter en kjapp overgang.

Vi hadde ingen ambisjoner om å avslutte det gode året og juniorkarrieren med et tap mot våre naborivaler, og den sentrale midtbanen vår tok tak og ledet an i opphentingen. Gjennom hele høsten har vi vist at vi har kapasitet til å ta igjen både to og tre mål, og slik gikk det i dag også! Erlend viste slepen teknikk på venstresiden, mens Marius fikk mye rom på høyrekanten, og sammen med Alexander som etter hvert kom inn, skapte vi plutselig mer langs kantene. Reduseringen kom da et langt oppspill forvirret Kjelsås-keeperen, han løp ut for å snappe ballen, men frøs til da Edinho øynet en sjanse til å score og stormet frem, og en overrasket Erik fikk ballen servert på 16-meteren foran åpent mål - superspissen trillet ballen enkelt i nota!

Vi nærmet oss halvtimen, og nå var vi virkelig i siget. Eirik Garnås førte ballen oppover fra midtbanen, driblet seg forbi fem-seks mann inkludert sisteskansen, og var på vei mot åpen kasse da keeperen hektet ham i et siste desperat forsøk på å forhindre scoring - et soleklart straffespark! Dommeren nøyde seg med gult kort til synderen ettersom det var en treningskamp, men Kjelsås var likevel heldige som fikk fullføre matchen med elleve mann. Garnås tok straffesparket selv, og til tross for at skuddet var sjeldent svakt til ham å være, kunne vi juble for uavgjort 2-2!

Tre minutter senere fortsatte vi å trykke på, og denne gangen endte det med et frispark like utenfor 16-meteren. Sindre hadde før kampen regnet ut at han ikke hadde scoret siden sesongoppkjøringen, og nå ba han pent om å få skyte. Han la ballen til rette, og det velplasserte skuddet la seg godt til rette nede i venstre hjørne etter at det såvidt hadde skiftet retning i muren! Vi hadde snudd matchen helt på under ti minutter, og stemningen var ikke spesielt god på Kjelsås' benk - de visste at resten av omgangen kom til å bli et mareritt der alt handlet om å tette igjen bakover! Det klarte de ikke.

Like før pause slo Eirik Garnås en flott langpasning fra midtsirkelen, og samtidig startet Mathias på et godt kryssløp. Med forsvarerne halsende etter seg tok han ballen med seg på brystet og klinket til med venstreslegga - ballen klistret seg til nettet nede i høyre hjørne, og første omgang ble avsluttet med flotte jubelscener foran hjemmefansen!

Bildene over: Alexander Kalve legger en perfekt corner fra høyre i andre omgang, og forsøket fra Edinho blir akkurat klarert på streken før Mathias og Jon rekker å pirke ballen over streken. Bildet under: To av de fremmøtte supporterne jubler for Korsvoll-scoring!
I andre omgang skinte det igjennom at det har vært en lang og hard sesong, og slitasjen ble stadig tydeligere. Det hjalp ikke at Erlend måtte forlate kampen halvveis ut i andre omgang på grunn av andre avtaler, for da Alexanders gnagsår ble for vonde, hadde vi ingen innbyttere! Noe senere lå Hellum nede med kramper, og da Eirik Tarberg fikk fingeren ut av ledd var det fullstendig kaos i rekkene våre. Kjelsås presset på, men vi kjempet heroisk - Hellum bet tennene sammen, Eirik fikk fingeren på plass, og Alexander fikk på seg et par romslige joggesko som gjorde at han i det minste kunne løpe i veien for Kjelsås' spillere.

Stein hadde flere viktige og gode redninger, og stopperparet vårt la ned mye hardt arbeid mot slutten - både offensivt og defensivt. Alle trodde Tarberg skulle avgjøre kampen da han løp over hele banen, men den susende torpedoen av et skudd smalt i stanga! Dermed fikk en annen Eirik muligheten til å sette den definitive spikeren i Kjelsås-kisten. Med stor ro og et kontant skudd dunket han ballen opp i krysset fra tolv meter tre minutter før slutt - et vakkert mål! Helt på tampen kunne både Edinho og Mathias stjålet tittelen som årets siste målscorer da Kjelsås raknet fullstendig, men slitne bein var ikke følsomme nok.

Dommeren blåste av, sesongen var over, og vi hadde tatt seieren hjem i årets aller siste match! Seier over Kjelsås 2 smaker alltid godt, og selv om vi nå møtte en relativt ung utgave, var det ambisiøse gutter, og det er nok ikke utenkelig at et par av disse kommer til å spille på Kjelsås beste juniorlag i løpet av et par år.
Det har vært en fantastisk og minneverdig sesong, og til tross for at en større sesongoppsummering kommer noe senere, kan vi nok allerede nå slå fast at 2007 var året da vi endelig fikk spillet til å sitte og klarte å fungere sammen som en enhet etter flere magre år. Oppturen startet med cupfinaleseieren på senhøsten i fjor, og nå får vi håpe at vi kan flyte videre inn i seniorklassen på denne bølgen!