Falch
Engeset
Innbyttere: Enggrav, Edvardsen.

Reprise mot Lindeberg
Den utsatte bortekampen mot Lindeberg ble på forhånd sett på som den vanskeligste kampen i serien høsten 2005. Lindeberg har spilt bra og vunnet stort sett alt siden de knuste oss 11-2 i sesongåpningen på Korsvollbanen og er nummer en på tabellen. Kunne vi stikke kjepper i hjulene for tittelutfordreren?

Lindeberg åpnet i et forrykende tempo, og de fotrappe teknikerne fra Oslo øst tok raskt kontroll over banespillet. Lindeberg presset på, og det ble tidlig klart at dette kom til å bli en vrien kamp. Med kjapt pasningsspill og overraskende finter spilte de rødkledde seg enkelt og elegant rundt vår forsvarsfirer og fyrte løs mot Leiv Jørgen. Vi kom til et par gode muligheter og skudd innimellom uten at det ga uttelling. En gang ble Espen brutalt klippet ned ved 16-meteren, men den pakistanske dommeren som ifølge kretsen bar det fengende navnet Tor Johan Granås lot spillet gå før han ga Espen det gule kortet! Etter et par sjanser til begge lag tok hjemmelaget ledelsen på et flott gjennomspill. Lindeberg fortsatte å presse på, og selv om vi fikk til et par skuddoforsøk i ny og ne var det Lindeberg som fikk de neste målene også. En travel Leiv Jørgen måtte se at det meste føk inn bak ham. Lindeberg scoret på cornere, etter godt kantspill og ved å bore seg gjennom midten. Dagens lagleder, Tor Malmo, aksepterte Lindebergs 7-0-ledelse til pause - rett og slett fordi de var et bedre lag en oss. Vi ble enige om å i alle fall få inn et par mål også i denne kampen for å holde den gode statistikken med mål i alle seriekamper.

Andre omgang startet der hvor første omgang sluttet. Lindeberg presset på, men nå var ikke presisjonen og uttellingen like bra for østkantgutta. Vi skapte flere større muligheter, blant annet på cornere, men inntil videre var det Lindeberg som sto for målene: Først på et straffespark etter at Leiv felte Lindebergs høyreving, siden etter en fin pasningskombinasjon på venstresiden. Nå våknet vi, og på et innkast viste Lars hvilke enorme kasteegenskaper han har da han kastet ballen perfekt til Mathias, som utnyttet offsideregelen som gjelder på innkast før han stormet inn i feltet. Fra skrå vinkel skar han inn i feltet og avsluttet med et hardt høyrebeinsskudd som gikk forbi keeper og i mål! Lindeberg hadde et par gjeldende og noen annullerte mål før Mathias igjen var våken foran mål, og styrte ballen i mål med høyrefoten etter at Lars hadde skutt mot mål!

Resultatet ble til slutt 11-2 til Lindeberg på denne trauste søndagen. Vi kunne fort ha måttet ta flere avspark enn de tolv vi tok, hvis ikke Lindeberg hadde vært så opptatt av å lobbe/chippe ballen i mål og dommeren ikke hadde annullert et par mål. Positivt var det at vi nok en gang fikk ballen i mål, og at det var vi som orket mest mot slutten og kunne styre kampen - det er tydelig at vi har tatt klagene på kondisjonen vår seriøst og gjort noe med det. Mot slutten av kampen skapte vi flere store sjanser, og spilte tidvis meget bra fotball - nå gjenstår kun én seriekamp, på mandag mot Frisk Asker, og da skal vi vise hvem som egentlig er laget på toppen!

Bildene: Over: Ett av tolv avspark i søndagens kamp, som ble spilt på billedskjønne Haugerud Kunstgress.Under: Marius kommer inn i en improvisert drakt; nr.55.