På motsatt banehalvdel ble Fredrik tidlig headet gjennom av Mathias, men han fikk ikke kontroll på ballen, og det hele endte med 5-meter
I pausen fant vi ut at Jørgen, som kjempet heroisk til tross for dårlig treningsgrunnlag, ble for ensom på midtbanen siden vingene ikke rakk hjem og inn i midten etter angrepene. I stedet for en flat angrepsrekke la vi om til en 1-1 variant hvor den bakerste skulle vinne oppspillene, og spydspissen skulle true bakrommet og løpe etter andreballene. De nye planene så ut til å fungere førsteklasses! Forsvaret holdt fortsatt tett, midtbanen hang mer sammen og angriperne skapte flere fete sjanser. Drøye 10 minutter ut i omgangen ble Jørgen brutalt lagt i bakken inne i Lindebergs felt, og vi fikk en ypperlig anledning til å utligne. Dessverre klarte den kattemyke Lindebergkeeperen å nå Jørgens straffe og fanget ballen i fast grep (bildet ->) Lindeberg gikk rett i angrep og økte til 0-2. De fortsatte å angripe og på få minutter hadde 0-1 blitt til 0-5. Leiv Jørgen hadde et par fine raid oppover, men til ingen nytte.
Terje og Daniel bidro godt i angrepsspillet utover i vår desperate jakt etter en redusering, og førstnevnte hadde en god mulighet fra 5-meteren, men det knallharde skuddet gikk over tverrliggeren. Lindeberg fortsatte å pøse inn mål, og sjansene vi skapte ble elegant stoppet av Lindebergs bakerste mann. Han var i det umulige hjørnet og stoppet blant annet et skudd med skru fra Mathias og et gjennomløp fra Ole. Ca. et kvarter før slutt måtte han bite i det sure eplet og se nullen sprekke. På et frispark fra kanten av 16-meteren tok Ole og Jørgen Start-vippen, og Jørgen scoret dagens peneste mål på et nydelig volleyskudd. Nå var vi i siget og var stadig nær ytterligere reduseringer. Lindeberg derimot traff på alt de foretok seg og økte ledelsen hele tiden, noen ganger etter tvilsomme situasjoner som kanskje skulle ha vært avblåst for offside. Mot slutten av kampen ble Ole spilt gjennom av Mathias. Han gjorde ingen feil og plasserte ballen sikkert i mål med venstrebeinet. Andreas og Magnus overtok vingplassene mot slutten, men til tross for mange gode muligheter ble det med de to reduseringene, og det hele endte med et miserabelt 2-11 tap i G17s første seriekamp. I første omgang var vi fullt på høyde med Lindeberg - defensivt var vi stabile og på overganger hadde vi saftige muligheter. Dessverre holdt vi bare i ca 60 minutter, men hvem vet hvordan kampen kunne utviklet seg om vi hadde satt straffesparket vårt...
til Lindeberg. Minuttet senere var rollene byttet om, Mathias fikk ballen på kanten, driblet av backen og satte fart mot målet, men skuddet skled av foten og gikk utenfor. Etter hvert fikk Lindeberg et lite overtak i kampen og hadde de fleste sjansene, men forsvaret hadde full kontroll; Terje og Daniel taklet og vant alle dueller i midten, mens Petter og Andreas gjorde en solig innsats på kantene. Vi sto godt imot presset, og gode klareringer resulterte i mange gode kontringer i første omgang. Ole hadde en god mulighet med et smart skudd fra skrått hold, og Mathias sendte av gårde et forrykende skudd fra 16-meteren som såvidt snek seg over. Marius viste flere eksempler på godt vingspill, men ballen ville ikke i mål. Mot slutten av omgangen fant Lindberg en åpning i forsvaret vårt og gikk til pause med ledelse 1-0.

Stortap i sesongåpningen!
Forventningene og ambisjonene var store foran årets sesongstart, og som vanlig ble det snakket høylytt om seriegull på tribunen før avspark også i år. Lindeberg, et lag vi tapte 2-4 mot etter en jevn kamp for 3 uker siden, så ut til å være en overkommelig motstander. Andreas fikk årets første gule kort etter 3 minutter for hands, men Leiv reddet det susende frisparket og troen på 3-poeng var der fortsatt.