Vig
Sangnes
Innbyttere: Solberg , Olesen, Enggrav, Rognmo (ubenyttet)

Målrikt lokaloppgjør!
Etter 0-7 tapet mot Kjelsås i april var ikke Tor Inge nådig i kritikken av spillerne, og foran dagens kamp hadde han bare et mål for øyet: Seier mot erkerivalene fra Kjelsås! Før kampen var det scoret 97 mål på 9 kamper (ca. 10,8 i snitt) i G17-serien. Da Henrik Skjevestad blåste av kampen kl.22 var det scoret 113 mål i serien, etter et lokaloppgjør som fikk Boca - River til å blekne!

Som vanlig slapp vi inn et tidlig mål. På sin første corner ble ikke ballen headet ut, og en Kjelsåsspiller smalt ballen i krysset. Dagens forsvarsrekke, med Marius som høyreback - den hittil siste som føyer seg inn i den altfor lange rekken av angrepstalenteter som blir flyttet ned i forsvaret - fikk mye å jobbe med i dag, spesielt ettersom midtbanen vant særs få dueller i første omgang. Det så ut til å gå mot et nytt tap mot erkefienden, som før dagens kamp lå bak oss på tabellen (dårligere målforskjell), men Lars ville det annerledes, og utlignet etter en gedigen keepertabbe av Kjelsåskeeperen slik at vi smatt forbi dem på tabellen igjen. Like etter fikk vi frispark i farlig posisjon. Jørgen gjorde som David Beckham og plasserte ballen elegant bak keeperen. Vi kontrollerte en lang periode, men så var Kjelsåsspissen der igjen og satte sitt andre for dagen.

På en corner fikk vi sjansen som kunne skaffet oss utligningnen. En fantastisk corner fra Ole gikk rett mot en umarkert Gaute som bare kunne styre den enkelt inn i mål. Men uforklarlig nok dukket han, til alles, inkludert sin egen, store forundring. Kjelsås snappet den løse ballen og scoret. Nå så alt håp til å være ute, og ingen nye grep ble gjort fra sidelinja - en snuopersasjon nå virket nesten umulig. Ole fikk ballen servert på åpent mål rett før slutt, men dessverre skjøt han skyhøyt over fra 4 meters hold. Henrik Skjevestad blåste av, og Kjelsås hadde nok en gang vunnet lokaloppgjøret. Dommeren dømte kanskje ikke sin beste kamp denne onsdagen, men allikevel må vi takke oss selv for at det gikk som det gikk. Vi ledet med to mål og hadde sjansene som kunne avgjort kampen, men i dag ble stang ut - som vanlig...

Bildet: Lars har nettopp scoret ett av sine 4 mål mot Kjelsås!
Men i dag var Lars virkelig i slaget, og etter mye spill frem og tilbake scoret han på ny. Dessverre slo Kjelsås tilbake øyeblikkelig, og stillingen var 3-3. Like før pause var derimot Lars på farten igjen, og nydelig assistert av Jørgen sørget han for at vi gikk til pause med 4-3 etter en forrykende første omgang. Vi gjorde et par bytter og gikk ut på banen igjen for å sikre seieren - isåfall den første over Kjelsås siden en treningskamp i februar i fjor! Kjelsås må ha hatt en inspirerende pep-talk i pausen,

for det tok ikke mer enn to minutter før det atter en gang sto uavgjort. Men vi ga ikke opp, og kjempet videre slik mottoet vårt oppfordrer - med godt humør og høy innsats! På en corner rett etterpå kom belønningen. Terje headet ballen knallhardt mot mål, og i klyngen foran mål endte den til slutt i nettet. En Kjelsåsspiller var nok sist på ballen, men etter å ha sjekket med dommeren var det klart at målet ble registrert på midtstopperen Terje. Ledelsen varte ikke lenge denne gangen heller... Et realt lompeskudd fra 16-meteren snek seg inn bak Leiv Jørgen, og det sto 5-5. Fra avspark slo Jørgen en lang ball opp, som Lars dunket i mål. 6-5, og håpet om seier var fortsatt intakt! Sjansene fortsatte å komme til begge lag, og spesielt Kjelsås hadde mange gode muligheter på kontringer ettersom midtbanen vår periodevis ikke var med på notene defensivt. Men det var vi som scoret først. Jørgen rev seg løs fra oppasseren sin og smalt ballen i krysset fra 25 meter! Et nydelig langskudd, og Tor Inge smilte fornøyd på sidelinjen.

Presset de siste minuttene hadde tappet oss for flere krefter enn planlagt, og Kjelsås tok over styringen. Først reduserte de en gang, og like etter utlignet de etter at Leiv Jørgen ble stående på halvdistanse. Forsvaret fikk mer enn nok å ta tak i, og en gang måtte Mathias ty til et akrobatisk brassespark for å få klarert ballen. Magnus ble tatt ut etter kun 20 minutter på banen, og Marius var tilbake på høyrebacken igjen. Vegard fikk bare 15 minutter, men rakk å kjøre karusell med flere av Kjelsåsspillerne. Nå var det ikke mer enn 18 minutter igjen av kampen, og Gaute, Sindre, Daniel og de andre midtbanespillerne tok ut det siste de hadde for å avgjøre kampen. På en kontring var det Kjelsås som tok ledelsen, og det hadde vært naturlig å sende opp minst én forsvarsspiller i angrep, men med ingen beskjeder fra benken fortsatte vi med 4 bak de siste 15 minuttene selv om vi lå under.

Bildet: Verken Kjelsås- eller Korsvollspillerne skjønner hva som skjer da Gaute dukker. Ballen og ballens bane i gult.