Falch
Scwenche
Innbyttere: Olesen, Dolve.

Historisk kvartfinaleseier!
Tidlig torsdag ettermiddag var det duket for kvartfinale i OBOS Cup mot KFUM på en deilig gressmatte på Ekeberg. I seriekampene mot KFUM tapte vi klart både hjemme og borte, og de var forhånds- favoritter. Da det viste seg at KFUM manglet mange faste spillere, øynet Tor Inge håp om avansement...

KFUM måtte nemlig starte kampen med 9 mann og vi hadde tidenes mulighet til å slå dem! Det gikk ikke mer enn et par minutter før KFUM ble fulltallige, men det ble allikevel en jevn kamp ettersom de beste spillerne deres ikke kunne komme. Vi tok kommandoen fra første spark på ballen og styrte spillet på den ujevne, regntunge banen - vår første kamp på gress i år - herlig! Schwenche og Sindre viste fint samarbeid, og vi hadde store sjanser i starten. Sindre bommet på uforklarlig vis da han kom inn fra kanten, og Schwenche viste frem skuddfoten med et nydelig skudd i stanga like etterpå. Etter et massivt press fikk vi endelig uttelling på en corner. Ole Vidar raget høyest i feltet og stanget inn 0-1 med en solid heading! Etter målet begynte spillet å bølge frem og tilbake, og KFUM dro ofte store fordeler av at de spilte i kraftig medvind.

På en corner headet KFUMs kaptein inn utligningen etter markeringssvikt i forsvaret. Vi fortsatte å angripe, og Schwenche var som nevnt meget opplagt på venstrekanten i første omgang, men det var KFUM som tok ledelsen. På en nesten identisk corner fikk KFUM inn 2-1, nok en gang etter dårlig markering, og mange trodde løpet var kjørt. Men neida, vi kom tilbake, og Fredrik hadde en fantastisk mulighet til å utligne da han fikk ballen servert på åpent mål. Uheldigvis kom ballen bak ham, og han fikk ikke satt en fot på innlegget. Frem til pause fortsatte begge lag å skape store sjanser, og på et frekt frispark skjøt Sindre i stanga (se toppbildet).
Bildet: Ole hopper over ballen før Sindre knaller frisparket i stanga.
I pausen minnet Tor Inge om at slaget på langt nær var tapt, og at nå var det vi som hadde medvind. Vi gikk ut i 100, og en ny, pigg venstrekant, Ole, satte ballen i mål etter kjapt angrepsspill etter kun ett minutts spill av andre omgang! I sin første kamp på over et halvt år viste han at han fortsatt ikke har glemt gamle kunster da han elegant bredsidet ballen i mål etter et fint løp.

En annen gammel kjenning som var tilbake på banen i dag, Ole Vidar, var sterk og viktig på midtbanen, men kunne ikke forhindre at KFUM fem minutter senere slo tilbake og satte inn 3-2. I neste angrep fikk de inn 4-2 da de fikk ballen litt for enkelt gjennom forsvaret og forbi Leiv Jørgen. Nå ble vi tvunget til å angripe mer, og tilfredse KFUM spillere lot oss ta initiativet i kampen. Vi var spesielt giftige på kontringer og overganger.

Et stykke ut i omgangen fikk vi frispark rundt midtstreken. Ole Vidar slo en lang ball opp i feltet, og med digre Tyge i ryggen fikk Mathias vendt opp før han sendte ballen i mål på volley mellom beina på en overrasket KFUM-keeper! 4-3 - en veldig viktig redusering! Det holdt på å bli ønskereprise etterpå da Ole spilte frem Mathias som skjøt på direkten, men det harde skuddet ble såvidt reddet før noen kom til på returen. Nå dominerte vi kantene totalt, og vi måtte stå i mot harde taklinger på det sleipe underlaget. En god kontring ble avsluttet med et hardt skudd fra Gaute som keeperen måtte gi retur på. Mathias var først frempå og taklet inn utligningen med høyrebeinet! 4-4 - og fortsatt tid til å score flere mål! Ole hadde muligheten til å sende oss i føringen, men han presterte å bomme fra fem-meteren da han egentlig bare kunne trille ballen i mål - en historisk bom! Han fikk riktignok ballen forbi keeper, men det løse skuddet sneiet tverrliggeren og gikk over.

Bildet: Ole presterer å bomme da han skal avslutte et vakkert angrep hvor vi kom 5 mot 2.

Vi hadde mange angrep nå, noe som resulterte i utallige cornere og frispark, men inntil videre - ingen mål. Til slutt fikk vi inn 4-5 målet som avsluttet en utrolig opphenting! På en corner kom Sindre i full fart inn i feltet og stanget ballen kontant i nettet, utagbart for keeper! Tor Inge trodde ikke sine egne øyne - vi var på vei mot semifinalen!

Nå måtte KFUM score, og dette skapte nytt rom for oss. Midtbanen og forsvaret sto i mot presset, og lange klareringer ga store sjanser. En gang kom vi faktisk 4 mot 1, men en litt slapp 45 graders pasning fra Mathias mot Sindre endte med at sistnevnte ble revet ned før han fikk satt ballen i mål - dommeren vinket spillet videre. KFUM fortsatte å sende alle mann i angrep, men Leiv Jørgen stoppet alt som kom mot ham, og forsvaret taklet og jobbet med høy innsats og godt humør. Vi ryddet opp, og kom på giftige visitter av og til. Heldigvis ble det ikke flere mål i kampen, og vår gode lagånd og den enestående snuoperasjonen ble kronet med en fantastisk seier! Vi slo KFUM 4-5 etter en underholdende, jevn og spennende kamp, og en rørt Tor Inge jublet for lagets hittil beste kamp under hans ledelse og et resultat han garantert kan føre opp på trener CV'en! For første gang i historien er vi (88-laget) i semifinalen av den prestisjetunge OBOS Cup, og ikke nok med det - vi er det eneste guttelaget fra Korsvoll som fortsatt henger med i årets turnering og skal forsvare klubbens ære; en magisk prestasjon!

Nå venter semifinale mot Hauger, og som det blir sagt: Cup er cup!