Lausund
Edvardsen
Innbyttere: Enggrav, Dolve.

Høstsesongen er i gang!
Etter det dramatiske 2-9 tapet for KFUM i vår var det få som trodde på Korsvollseier i kveld. Med høy innsats og godt humør var det overraskende nok vi som kom til de første sjansene, og etter rundt fem minutter skrudde Thomas inn frisparket som sjokkerte hele G17-verdenen: Korsvoll - KFUM 1-0!

Det fantastiske frisparkmålet (se bildet over) kom etter at Lars hadde blitt felt på kanten av 16-meteren. Thomas la ballen på plass, og skrudde den elegant rundt muren og i mål. Tor Inge og tilskuerne kunne ikke tro det de var vitne til - Korsvoll G17 ledet mot KFUM, og fortsatte å spille godt og jevnt med dem utover i omgangen! Frustrerte KFUM-angripere gikk stadig i offside, mens vi kom til et par halvsjanser. Da omgangen nærmet seg slutten fikk KFUM dessverre hull på byllen da en langhåret midtbanespiller enkelt headet ballen i mål bak en famlende Leiv Jørgen etter markeringsvikt på et frispark. Minutter senere var KFUM frampå igjen, og en umarkert angriper skjøt ballen i mål mellom beina på Vegard etter en corner. Å ligge under 1-2 til pause var uansett en god prestasjon, tatt i betraktning av at mange regner KFUM som seriens beste lag. Vi hadde spilt ganske bra, og det var ingen grunn til å henge med hodet.
Vi ga alt vi hadde også i andre omgang og satset på utligning, men gutta fra Ekeberg ville det annerledes og presset oss bakover. Vi vant ingen utspill, og KFUM kunne komme som bølger mot vår bakre firer. Keeper Andreas Scwenche gjorde en god figur som venstreback, men kunne ikke forhindre at KFUM satte inn 3-1 bak en feilplassert Leiv i mål. Med det tok KFUM fullstendig over, og økte ledelsen sin på flere flotte angrep utover i omgangen. Backene våre slet tidvis med å flytte ut, og offsidefellene som hadde funket særs bra hittil endte i total fiasko. I angrep ble vi stoppet av gode forsvarere, og hadde problemer med å skape noe inntil KFUM satset oppover så det åpnet
Bildet over: KFUM går opp til 2-1 på en corner sent i første omgang.
seg for kontringer. En av dagens to spisser, Andreas Lausund, var farlig frempå fra kanten et par ganger, og målkongen Lars hadde også sine muligheter til å redusere. Da det gjensto omtrent åtte minutter ble Lars brutalt lagt i bakken inne i 16-meteren - straffespark! Han tok straffesparket selv, og plasserte ballen iskaldt til side for en utmanøvrert KFUM-målvakt. Nå skapte vi sjanser på løpende bånd, og minuttet senere kom vi tre stykker alene mot bakerste mann. Andreas viste ro og talent da han elegant trillet ballen inn i høyre hjørne. Kampen endte 3-6, noe vi må si oss fornøyd med når man tenker på hvem vi spilte mot. Selv om vi ble regelrett utspilt i store deler av andre omgang viste vi at vi kan være på høyde med de beste gjennom store deler av første omgang, samt mot slutten av andre omgang. Klarer vi dette gjennom en hel kamp, er det gode muligheter for at det kan bli en jevn kamp når vi møter KFUM for tredje gang i år senere i høst, i kvartfinalen i OBOS-Cup! Nå er det viktig å glemme det vonde fra denne kampen, og ta med seg det positive til årets viktigste kamp; møtet med erkerival Kjelsås på Grefsen Stadion, mandag 29/8-2005!
Bildet over: Lars har akkurat scoret på straffe, og Andreas øyner håp.
Bildet til høyre: KFUM var alltid hakket foran oss, her er det keeperen deres som snapper ballen foran fortvilede Korsvollspillere.