KORSVOLL C
  JULEKALENDER 2012
19. DESEMBER

Tilbake til julekalenderen

Den spaserende spissen

På en snødekt rasteplass i Nord-Sverige sitter en ung mann og gråter. Han drar en skjelvende hånd over halsen på sin gamle kassegitar, tatt med til ham av journalisten, og hulker høyere. Så stopper han, legger fra seg gitaren, reiser seg og går. 

Det var i ferd med å lysne både årstidsmessig, døgnmessig og bunnen-av-glasset-messig da Andreas "Messi" Kjelstrup inngikk et bråkjekt veddemål i mars i år, på nachspiel hos seg selv. 

Korsvoll C var i forberedelsene til en ny sesong, og etter en lang og fuktig kveld var selvtilliten på topp. Flere sentrale figurer i og rundt Korsvoll-miljøet skal ha vært tilstede på nachspielet, og samtaleemnet var naturlig nok den kommende sesongen.

- Vinner vi ikke serien så kutter jeg av meg pikken, var den klare beskjeden fra den profilerte spissen.  

- WOW! Wow! Rolig nå, pass på språkbruken, lød reaksjonene umiddelbart. 

 

 

Bildet: Kjelstrup slik vi er vant til å se ham, sulten på mål og hyllest, på Korsvollbanen en høstkveld. 

Men i likhet med en tvilsom fyr han hadde møtt, og handlet med, på vei hjem den samme natta, ville Kjelstrup legge noe i potten.

- Jeg forsøkte å få ham på bedre tanker, men til slutt ble jeg lei av at han kalte meg "Neihannes" hele tiden, sier en anonym kilde til Junior2.com.

Et utenkelig utfall

Etter en langstrakt forhandling, ikke ulik den forsvarsklippen Amund Rognmo ikke foretar med terrorister eller angrepsspillere, fikk de andre festdeltagerne moderert Kjelstrups veddemålkåthet. 

- Vi trodde jo ikke vi skulle komme til å rykke ned, så vi foreslo at om vi gjorde det, skulle han spasere like langt som i den FORBANNEDE sangen han drev og gaula på med kassegitaren sin.

Kjelstrupen er også kjent som litt av en sangstrupe, og denne kvelden hadde han gang etter gang underholdt gjestene sine med sin egen coverversjon av The Proclaimers' 80-tallshit "I'm Gonna Be (500 miles)". I det forslaget kom på bordet slo han nok en gang akkordene an, og ropte for full hals og med skotsk aksent: "Yes, I will walk five hundred miles, yes, I will walk five hundred more!" 

Gjengen satte seg med internettets mangfold av digitale kartbøker og plottet ut en gangrute, mest for å få slutt på syngingen, ifølge en kilde, på akkurat 1609 km, eller to ganger "Five hundred miles". Fra Korsvollbanen, opp via Sveriges Lappland, til innsjøen Børsvatnet utenfor Narvik.

- Det passet bra med akkurat den innsjøen, for der og da hørtes det fristende ut med litt "Børsvatn". Men jeg begynner vel å innse nå at det ikke kommer til å vanke noe særlig med sjampis når jeg omsider kommer fram, sukker Kjelstrup. 

 

 

Bildet: Her er Kjelstrups planlagte 1609 km lange rute, fra Korsvollbanen til Børsvatnet. Mesteparten av turen går gjennom "Europas siste villmark", Lappland i Sverige.  Nye planer

Junior2.com møter ham på en rasteplass to mil sør for Gällivare i Nord-Sverige. Selv om han begynner å nærme seg siste etappe, er det langt igjen. Han snakker sakte og stanser ofte midt i setninger for å stirre ut i lufta, eller komme med nedsettende bemerkninger om det samiske folk, bemerkninger som er overraskende i sin plutselige og voldsomme brutalitet. 

Da vi forteller ham at han bommet på verdenscupåpningen i langrenn med ganske nøyaktig tre uker, bryter han ut i en svært høy latter som avbrytes like kjapt og kontant som den begynte. I klare øyeblikk deler han fra erfaringene han har gjort seg de siste månedene. 

- Man tror kanskje at en slik spasertur byr på et slags eventyr av flotte syn og store opplevelser, men det er seriøst bare skog. Skog på begredelige skog, forteller han. 

 

 

Bildet: Kjelstrup og hans elskede kassegitar, i en lykkeligere tid.Han påstår at det er uaktuelt å avbryte reisen før han "står til anklene i Børsvatnet", men vet ikke lenger når han kan innlede pre-season. 

- Planen var egentlig å komme hjem til jul, men nå satser jeg mer på den russisk-ortodokse julaften, 7. januar, da den russisk-ortodokse Jesus ble født. 

Benekter juks

Han benekter beskyldningene om juks som er rettet mot ham den siste tiden, etter at et bilde av det som kan være ham i baksetet på en bil, begynte å sirkulere i sosiale medier. 

- Det er så tungt og vanskelig at disse løgnene kommer nå, fra personer som... Altså, jeg var på vei hjem! Jeg fikk høre at vi ikke rykket ned likevel, jeg hadde snudd! Så kommer kontrabeskjeden noen døgn etterpå, om at Falch hadde rykket oss ned likevel. Jeg kjenner de dypeste, mørkeste søkk i bevissthetens torturkammer. Også skal jeg tåle dette?

 

 

Bildet: Dette bildet gikk verdensveven rundt sammen med spekulasjoner om at Kjelstrup jukset på vandringen mot nord. Selv benekter han dette.Når Junior2.com henter fram gitaren fra det nå sagnomsuste nachspielet i mars og spør om han ikke vil spille en sang, er det først vanskelig å se hvordan han reagerer. Han tar gitaren, vender om på den, veier den i hendene, som om han studerer den for første gang. Så tar han plutselig tak og spiller én enkel, voldsom og skrikende falsk tone. 

- Det der kaller jeg et "reportasjegrep", sier han med forakt og villskap i blikket. 

Så titter han ned på gitaren igjen og begynner å gråte. Så går han.

 

 

KONKURRANSE: Andreas Kjelstrup har vært nordpå tidligere også, noe som gjorde at han gikk glipp av store deler av 2009-sesongen. Husker du hvorfor han var i Nord-Norge?

Svarer du riktig kan du vinne en sprek treningsbukse som kan brukes både i naturen og på Korsvollbanen.

Svaralternativer: 
A: Militærtjeneste
B: En stormfull forelskelse
C: Ettårsvikariat i Nordlys

Send en sms med kodeord NORD <ditt svar> til 93865362, eventuelt denne e-post-adressen
Eks. "NORD A" til 93865362. NB! Kun ett svar per deltager.

Den heldige vinneren trekkes torsdag kveld.

Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen av å være C-lagssjef for en dag! 

Lykke til!