Korsvoll C-legenden Henrik Finzi Gjertsen er nok ikke den som dukker opp først når du tenker på julefreden, men da visste du kanskje ikke at Gjertsens tippoldefar Fred Finzi, upopulært kalt Jule-Fred Finzi, var inspirasjonen til Dr. Seuss’ julehatende the Grinch? Nå går den unge surpompen og Arsenal-supporteren i sin forfars ufordragelige fotspor, og gir deg

Gjertsens fem verste ufyseligheter i julehøytida

1) JULEMAT: For en SMØRJE av vemmeligheter. Du tror kanskje jeg mener alt fettet på juleribba eller det usunne fokuset på snop og marsipan, men NEI, tjukken; jeg tenker på det evinnelige mat-maset som tyter ut av folk rundt juletider. ”Julemarsipanen har kommet for tidlig!”, ”Folk spiser Grandiosa på julaften!”, ”Jeg må lage syv sorter hjemmebakst før svigermor kommer!”. Ribbesvoren din blir nok ikke sprø i år heller, men jeg blir snart GÆREN av den mat-rablingen din, og ber til Jesus Keown om at du slumper til å finne litt vett i stedet for mandelen i den rissuppa du kaller julegrøt.

2) GAVEKORT SOM GAVE: Ikke at jeg tror på begrepet ”venner”, men jeg tar det som en oppsigelse av ”vennskapet” vårt om du gir meg et gavekort i julepresang. Åkei, du har altså kommet frem til hvilken butikk jeg vil ha presanger fra, men ikke klart å snurpe opp nok fantasi i den eggelikør-skvulpende juleskolten din til å finne en gave til meg derfra? Og nå forventer du at JEG skal finne tid mellom FM13-spillingen og toppkommenteringen på Dagbladet.no til å dra til SAMME butikk du har vært i, for å bruke de 149 usle kronene du har bestemt deg for å prissette ”vennskapet” vårt til, på en eller annen ubrukelig dings som sikkert ikke engang virker lenge nok til at jeg kan knuse den i sinne neste jul? TONY WOODCOCK! Her får du et gavekort på en enveisbillett VEKK FRA FJESET MITT.

3) PÅTVUNGET SOSIALT SAMVÆR: Bare fordi vi gir hverandre presanger, deler et glass ribbefett mens sølvguttene hviner jula inn, og tilfeldigvis er av samme kjøtt og blod, MÅ vi ikke på død og liv SNAKKE med hverandre. Please a, gi meg litt Aleksander Hlebensraum!

4) JULEFILMER: MØL! Julaften er den eneste dagen hvor presumptivt oppegående mennesker kan sette seg ned for å se et to timer langt tsjekkoslovakisk eventyrdrama fra 1970-tallet, hvor alle stemmene i tillegg er dubbet på norsk - AV ÉN FYR! Og de har ikke engang tatt seg bryet med å fjerne den opprinnelige kaudervelske dialogen! Hva slags amatørgrøt ER dette her, egentlig!? Og den forbanna reisen til julestjernen? De greiene der er plattere enn David Platt og mer klisjé enn Gaël Clichy.

5) JULENEK: Og da snakker jeg ikke om de kornbuntene som henges ut i sprengkulda for å fø småfuglene. Ta dere sammen, folkens.


KONKURRANSE: Henrik Finzi Gjertsen er ikke den eneste som kan hate på Korsvoll, også Korsfarerne hater mye. De ivrige supporterne hater faktisk et annet norsk lag så mye at de lagde en sang om det. Husker du hvilket lag?

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en brus og en treningsgenser du kan bruke på det lokale treningssenteret, slik at du ser sykt tøff ut når du svetter, før du viser at du fortsatt er en av gjengen når du drikker noe skikkelig usunt etterpå.

Svaralternativer: 
A: Manchester United
B: Oslostudentenes Idrettsklubb (OSI)
C: Shanghai Shenhua

Send en sms med kodeord LAG <ditt svar> til 93865362, eventuelt denne e-post-adressen
Eks. "LAG C" til 93865362. NB! Kun ett svar per deltager. 

Den heldige vinneren trekkes i ettermiddag, 3. desember, kl.18.00. 

Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen av å være C-lagssjef for en dag!

Lykke til!

KORSVOLL C
  JULEKALENDER 2012
3. DESEMBER

Tilbake til julekalenderen