6. divisjons høyeste toppnivå?

Sesongen er over, og etter en fantastisk høstsesong havnet Korsvoll C på en knallsterk tredjeplass i 6. divisjon avdeling 3. Her er oslofotballen.coms vurdering av C-lagets innsats i 2011.

Oslofotballen.com er en breddefotballside som ble startet opp våren 2011. Nettstedet har som mål å formidle nyheter fra grasrotfotballen i Oslo, og etter å ha gått gjennom en betafase i år, satser de på bred dekning av 4. til 6. divisjon kommende sesong. Skribent Øystein Hjelle Bondhus har ordet:

Før sesongen tippet vi i oslofotballen.com Korsvoll C på 4. plass i 6. divisjon avdeling 2, bak Oldenborg 2, Manglerud Star og Lindeberg. Vår vurdering var som følger:

"Korsvoll C, som de kaller seg, ble nummer fire i sin 6. divisjonavdeling forrige sesong, etter to strake opprykk fra 8. divisjon og 7. divisjon sesongene før. På en god dag kan Korsvoll 3 slå alle, og anført av midtbanemaestroen Eirik Tarberg, ringreven Erik Nordby og den målfarlige løpsmaskinen Christian Poppe vil Mathias Falchs gutter garantert ta mange poeng også i år. Med toppet lag i hver kamp hadde nok Korsvoll 3 vært en av de aller heteste opprykksfavorittene, men utfordringen med å stille tilnærmet toppet lag i hver kamp gjør at de i vårt tabelltips må nøye seg med en rolle som outsider."

 

 

Nå har vi fasiten i hånden, og C-lagets tredjeplass er ett hakk bedre enn vi tippet. Resten mener vi fortsatt stemmer relativt bra. For etter å ha sett Korsvoll i en god del kamper i løpet av 2011, vil vi påstå at toppnivået laget har vist, matcher det meste annet i 6. divisjon. 4-2 og 4-0 over Oldenborg 2 samt 5-3 over Lindeberg er svært imponerende, og vitner om et lag med kapasitet til å hevde seg på et høyere nivå enn 6. divisjon. Vi har særlig latt oss imponere over C-lagets gode midtbane.

Hva var det da som gjorde at Korsvoll C ikke kunne feire opprykk etter siste serierunde 28. september?

 

 

En varierende vårsesong må ta noe av skylda her, for lagets 6-2-1 i andre halvdel av sesongen er opprykkstall og bedre enn seriemester Lindeberg (6-0-3). I vårsesongen ble det tap både hjemme mot Kurdistan og borte mot Odin, og slike kamper må vinnes skal det holde til opprykk. Med seks poeng i de to kampene kunne man tålt tap mot topplagene Lindeberg og MS, selv om MS-kampen også fort kunne gitt tre poeng.

På hjemmebane var C-laget stort sett bunnsolide, og både Oldenborg 2 og Lindeberg ble sendt hjem fra Korsvollbanen med tap. Dette er enkeltkamper av høy klasse, men den gode hjemmestatistikken (7-0-2) skjemmes noe av tap mot Kurdistan og Odin. Korsvoll C tok bare ett fattig poeng av 12 mulige mot disse to lagene både Lindeberg og Manglerud Star tok 12 av 12. Dette ble dessverre skjebnesvangert for Korsvoll C, som ville blitt seriemestere med full pott i disse kampene, og som bare var en bom alene med keeper på overtid unna å slå Kurdistan på Ekeberg.

 

 

Det samme var tilfellet i nøkkelkampen borte mot Furuset, som dessverre gikk samtidig som Norges skjebnekamp mot Danmark. Med det som i praksis kun var 10 mann i pøsregn og sterk vind ble dette aldri noen hyggelig opplevelse, men gutta kjempet som vanlig hardt og brutalt. Dermed tok man med seg 1-1 og ett poeng hjem fra IKEA, etter en ny alene med keeper-bom på overtid. Landskamp eller ikke, det var klart på forhånd at Korsvoll C ville vært i pole position til å følge Lindeberg opp dersom det ble seier mot Furuset. Da er det dessverre ikke godt nok å stille med 10 friske spillere.

Korsvolls viktigste utfordring i 2012 vil være å stable sitt beste lag på beina i alle kamper, uavhengig av om det er hjemme eller borte. Toppnivået er ekstremt høyt, og gjennom den fabelaktige internserien holder laget også kampformen oppe gjennom sommeren. Klarer C-laget å bevare tenningen fra toppkampene også mot lagene midt på tabellen, vil det ikke være noen overraskelse om laget bytter ut 4. plassen fra 2010 og 3. plassen fra 2011 med opprykk sesongen 2012. Kanskje kunne man også ønsket seg en forsterkning i et noe tynt forsvarsledd i så fall ville C-laget vært en av de aller største forhåndsfavorittene i 6. divisjon 2012.

 

 

Til slutt må man nevne Korsfarerne. De 12 (eller - i hvert fall syv), er et fantastisk innslag i breddefotballen i Oslo, og oslofotballen.coms utsendte har mer enn én gang latt seg imponere og underholde av de trofaste tribunesliternes entusiasme og glød. Og mens de drømmer om et lag av Kjelstruper, drømmer nok trener Mathias Falch om en sesong der oppmøtet er stabilt nok til å rykke opp. For Korsvoll C er mer enn gode nok!

Lykke til i 2012, og god jul!

Vennlig hilsen
Øystein Hjelle Bondhus
oslofotballen.com

KORSVOLL C
  JULEKALENDER 2011
6. DESEMBER

Tilbake til julekalenderen