Djuve anbefaler fotballbøker

Kristian Djuve leser stort sett om fotball. Kanskje han kan hjelpe deg med noen gavetips?

- Fotballbøker er noe eget. Det er så mye spenning i selve spillet, og dramaturgien er som skapt for å lage gode stemingsrapporter, forteller Djuve, som har satt opp en liste over de fotballbøkene han mener er best.

Joe McGinniss - The Miracle of Castel di Sangro: Forfatteren fulgte lille Castel di Sangros tur opp i Serie B på slutten av 90-tallet. En herlig fortelling om hvordan en liten fjellbygd med 5000 innbyggere yppet seg mot de
store. Her er det både spennende kamper, mafia, dødsfall og dopsalg.

Freddy dos Santos - Mitt liv som ganske god fotballspiller: Tittelen sier det meste. Å være ganske god betyr ikke at du ikke har opplevd mye. Morsom sak skrevet i samarbeid med FK Fotball-gutta.

Tony Hawks - Playing the Moldovans at Tennis: Tony Hawks, nei, ikke han med rullebrettet, bestemmer seg for å spille tennis mot alle spillerne på Moldovas landslag. Festlig.

Jimmy Glass - One Hit Wonder: The Jimmy Glass Story: Fortellingen om keeperen som scoret på overtid i siste serieomgang og sørget for at laget hans, Carlisle, ikke forsvant ut av ligasystemet. Flotte skildringer av både karrieren hans og engelsk fotball slik den en gang var.

Nils Arne Eggen - Godfoten: Obligatorisk lesning.

 

 

KORSVOLL C
  JULEKALENDER 2011
20. DESEMBER

Tilbake til julekalenderen