Eidsmo på glattisen

Christian Eidsmo bruker vinteren til å holde formen ved like. Ved å drive med kunstløp.

En blå skygge danser over isen, svinger seg rundt i piruetter og slyngehopp. Det er ikke vanskelig å forstå at dette kalles isdans. Den blå boblejakken svinger seg elegant rundt og bort til den ene trebenken.

– Nå må du komme, Christian, det er ikke farlig.

På benken sitter C-lagets Christian Eidsmo, også han i blå boblejakke, og titter nervøst opp på den personlige treneren sin.

– Jammen jeg kan jo falle og slå meg?
– Sprøyt, nå må du skjerpe deg. Kom igjen!

Christian Eidsmo reiser seg opp og setter forsiktig den første skøyten ned på isen. Den andre skøyten skjærer ut, og med ett er han nesten nede i spagaten. Treneren hans tar tak i ham og drar med seg.

– Dette klarer du, Christian.

Christian Eidsmo kom til Korsvoll før årets sesong, og den tidligere Hundvåg-spilleren markerte seg allerede i årets andre treningskamp, da han var med på å senke Dalen IL. I bortekampen mot MS var han en av banens bestemenn og kontrollerte midtbanen, og utover høsten fikk han også vist at han ikke har glemt kunstene som gjorde ham til Hundvågs viktigste angrepsvåpen i mange år. 21 kamper, ni mål, seks gule og ett rødt kort ble det i debutsesongen.

– Jeg er fornøyd med året, og selvfølgelig spesielt med høsten, sier Christian i en kjærkommen pause. Det er blitt mye knall og fall, og han antar at han er like blå som boblejakken sin.

 

 

– Det var gøy å score mot både Kurdistan og Oldenborg 2, og jeg håper å gjøre det samme til neste år også, sier han og sluker toddyen sin. Her er det ingen bønn, han må ut igjen på isen.

For å trene opp smidigheten sin har nemlig Eidsmo bestemt seg for å begynne med kunstløp. Der han knoter ute på isen, ser det ut til at Christian ”Bambi” Eidsmo har et stykke å gå før han kan kalles grasiøs, men etter hvert begynner han å få tak på det.

– Dette er jo kjempekjekt, gliser han idet han endelig klarer å gå baklengs.

Timene går, og mørket senker seg over kunstisbanen. I flomlyset har Eidsmo nå fått kontroll på skøytene. Etter hvert sitter triksene, og like før lyset går, fullfører to blå boblejakker en synkron piruett.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å gå kunstløp, men det var ikke så lett i Stavanger. Her i Oslo er det massevis av flotte anlegg, og jeg håper virkelig å kunne få gått en del på skøyter før fotballen begynner igjen. Dette er tross alt minst like morsomt, sier en ekstatisk Eidsmo på vei hjem, som er klar på hva han skal gjøre i helgen:

– Anlegget i Spikersuppa er jo helt fantastisk – tenk å kunne gå der foran andre folk og vise seg frem. Herlig!

KORSVOLL C
  JULEKALENDER 2011
16. DESEMBER

Tilbake til julekalenderen