Godtekongen gir deg årets julegodt

Fysen på noe godt i julen? Det er ikke lett å bestemme seg. Utvalget er stort, men heldigvis finnes det en ekspert. Andreas "Candy King" Kjelstrup har vurdert årets utvalg av julegodteri.

 

 

For mange barn er slikkerier en viktig del av julefeiringen. Allerede fra 1. desember er det duket for småsjokolader og drops i kalenderen, og nærmere julekvelden vanker det både overlessede godtestrømper, knakende pepperkaker, knekk og sirupssnipper, sier godtemomsen Andreas Kjelstrup.

Men alt er ikke bare sukkersøtt. Kvaliteten på enkelte godtesorter er nemlig under forventet standard, og Kjelstrup har derfor testet årets julegodt.

Jeg har vurdert godisen ut fra antall kalorier og e-stoffer, smak, konsistens og emballasje, samt hvor mye julefølelse det gir deg. Pris er aldri et spørsmål når det kommer til søtsaker, forklarer Kjelstrup.


Her er testresultatene:

Juleseigmenn: Nei, dette blir for dagligdags. Seigmenn med nisseluer er ikke så veldig spennende med tanke på at man heller kan kjøpe sure skrikerunger, som er betraktelig mer spennende å gomle på. Terningkast: 3.

Hockeypulver (styr unna): Huff, dette har ikke noe med julen å gjøre. Terningkast: 1.

Marsipangris: Nam, dette begynner å ligne noe, og man kan både få vann i munnen og tårer i øynene av denne søte emballasjen. Litt seig marsipan, men alt i alt en god opplevelse, der de eksperimentelle også kan få en variant med sjokoladetrekk. Terningkast: 4.

Sjokoladeappelsin (testvinner): Dette var rett og slett feilfritt. Jeg føler meg nesten som en liten nisse når jeg spiser denne. Prangende innpakning, utsøkt smak, artig konsistens og perfekt til å dele. Terningkast: 6.

Smågodt, løsvekt: En sikker vinner, dette går jeg aldri lei av. Her kan du velge selv etter eget forgodtbefinnende. Jeg for min del fyller mesteparten av posen med Pez, skumgummisopper, melkepletter og festkaramell. Likevel har ikke dette noe med julen å gjøre, for smågodt spiser jeg 364 dager ellers i året. Terningkast: 4.

Juletrekuler:
Helt greit, litt lite kalorier, men det går greit. Smaken er helt middels. Jeg venter heller til påskeeggene kommer i butikken. Terningkast: 3.

Ferrero Rocher: Av en eller annen grunn spiser folk dette til jul. Altfor mye papir, kjøp heller Twist, men dropp Cocosen. Terningkast: 2.

Jule-gomp (skygg banen): Nei, nei, nei, nei. Dette er gomp på syre. E-stoffene formelig renner ut av dette skvipet. Terningkast: 1.

Mormors brente mandler: Ah, dette er egentlig ikke særlig godt, men lukten, crispen og tanken på mormors smil når hun lager disse er verdt den litt drøye prisen på 599 kroner per hekto. Men pris er som sagt ikke et spørsmål. Terningkast: 5.

 

 

 

 

KORSVOLL C
  JULEKALENDER 2010
5. DESEMBER

Tilbake til julekalenderen