Årets spiller del 1

Vi beveger oss snart inn i 2011-sesongen, og det er på tide å ta på seg vurderingsbrillene og kåre Årets spiller på C-laget. For å gjøre prosessen både morsommere og mer spennende, har samtlige 32 spillere i årets stall blitt vurdert med et terningkast og en kort kommentar.

I morgen kåres vinneren, men allerede i dag tar vi en titt på 22 av spillerne!

Spillerne er belønnet for å nå offentlig uttalte personlige målsettinger, og det er dessuten lagt vekt på i hvilken grad spilleren innfrir de forventninger omgivelsene har til vedkomne. Tidligere meritterte spillere som underpresterer straffes dermed hardt for det, mens positive overraskelser får et ekstra øye eller to på terningen.


J
ohannes Blåsternes (26/3): Kortsamleren Blåsternes satte personlig rekord i antall spilte matcher, men en lei måltørke ødelegger helhetsinntrykket. Lissa nådde dog personlige målsetting og vant Råtass-prisen i ren utklasseringsstil. Ett rødt og tolv gule kort er ikke bare personlig rekord, det er også klubbrekord. Terningkast 4.

Henrik Finzi Gjertsen (0/0): Stjernespilleren Finzi presterte å gå gjennom året uten å være i kamptroppen én eneste gang. Mannen med den sydlandske touchen og hovmesteroverblikket blir på tross av den magre sesongen spådd en nøkkelrolle på trener Falchs fremtidige C-lag, og han skal ha skryt for å ha bevart den imponerende statistikken som viser at han aldri har avgitt poeng i Korsvoll-trøyen! Terningkast 2.

Andreas Lausund (9/4): Den bebartede venstrekanten fikk en ny vår på fotballbanen i år. Gjorde det skarpt de gangene han kom hjem fra utenbysstudiene, blant annet gjennom å score hele fire ganger på ni kamper. Lausunds cornermål i høstens avsluttende runder av Internserien vil bli husket lenge. Terningkast 4.

Andreas Kjelstrup (26/6): Godtekongen gikk høyt ut foran sesongen og lovet minst ti seriemål. Spissen maktet ikke å innfri, og Korsfarerne måtte vente helt til siste serierunde før det første spillemålet i serien endelig kom. Kjelstrup endte til slutt med seks mål på 26 kamper, noe som allikevel er langt svakere enn fjorårets snitt på 0,6 mål per kamp. Terningkast 3.

Eirik Garnås (11/5): Mange spådde at 2010 skulle blir Garnås' definitive gjennombrudd for C-laget, men midtbanekjempen kom aldri skikkelig i gang. Bautaen er fortsatt målfarlig, og vendingene hans er definitivt i verdenstoppen, men når motivasjonen sviktet i mai, sa det stopp. Burde vært mer dominerende i et år som dette. Terningkast 2.

Mikael Dellemyr (0/0): På grunn av sin engasjerte spillestil og gode humør blir supporteryndlingen Dellemyr ansett for å være en av Falchs absolutte favorittspillere, men i år skuffet han Korsfarerne da han uteble fra både serie-, trenings- og internkamper, samt treninger. Terningkast 1.

Bernt Foss (16/0): Kapteinen ville dessverre heller være styrmann i år, og han var mer i lufta enn på kunstgresset. Smilet, innsatsen og hodestyrken er der fortsatt, men oppmøtet er altfor svakt for en rutinert lederskikkelse, hvis viktigste oppgave er å være en humørspreder. Dypt savnet. Terningkast 2.

Joachim Brække Lund (0/0): Skadeforfulgte Jokke Lund greide heller ikke denne sesongen å unnslippe skadeplagene og tidsklemma. Den meritterte jegeren har ifølge trener Falch de naturlige instinktene som skal til for å bli en dødelig skytter også foran mål, men 2010 ble imidlertid en definitiv skuffelse. Terningkast 1.

Mats Felix Walschaerts (22/0): Burvokteren fra Kjelsås hevet seg enormt etter fiaskomatchen hjemme mot Langhus 2. Tidvis tilbake på samme nivå som i 2008, noe flere matchvinnerredninger og bestemannspriser beviser. Sjeldent dårlig oppmøte i serieinnspurten gjorde at laget mistet mye av tryggheten sin, og unge Walschaerts må ta konsekvensene av det. Terningkast 4.

Aleksander Omtvedt (21/0): C-lagets eneste rene midtstopper spilte alt frem til sommeren, før turen gikk videre til studier i Stavanger. Kompromissløs i duellspillet, og stadig bedre med ballen. Skal ha skryt for god moral og for at han flere ganger tok på seg keeperhanskene i Internserien. Terninkast 4.

Adrian Aamnes (5/1): Den tidligere A-lagsspilleren Adrian Aamnes møtes med skyhøye forventninger hver eneste gang han entrer Korsvollbanen. I 2010 maktet ikke det lokale vidunderbarnet å levere slik han har hatt for vane. Han spilte kun fem matcher, og tapte de to han spilte i serien, samtidig som han skjøt bort en VM-ball under en internkamp. Terningkast 1.

 

 

Bildet: C-laget poserer foran kampen mot Turk Genclik (3-1). Bak fra venstre: Håkon Bånerud, Mats Felix Walschaerts, Ola Jansen, Carsten Ekholt, Bernt Foss, Mathias Falch, Sindre Sangnes og Aleksander Omtvedt. Foran fra venstre: Christian Poppe, Christer Bohlin, Eirik Tarberg, Johannes Blåsternes, Marius Andersson og Espen Liljeblad.Gaute Glomlien (2/0): Trondheimsstudenten rakk bare to kamper i sommerferien, før han røk kneet på trening. 2010 ble dermed et fotballmessig lavmål for Glomlien, som unngår bunnkarakteren takket være smittende humør og voldsom innsatsvilje. Terningkast 2.

Amund Solvoll Rognmo (17/0): Hardhausen Rognmo satset tungt foran årets sesong, og det startet og avsluttet bra for krølltoppen, som dessverre måtte tilbringe sommeren på sidelinjen. Tilbake fra skadeoppholdet nådde han nye høyder som hardtarbeidende midtstopper, men det er fortsatt mye å gå på. Terningkast 4.

Mathias Bohlin Falch (34/25): Spissen bøttet inn goaler også i år, hvilket er særlig imponerende tatt i betraktning et kjedelig skadeavbrekk på høsten. Kun tre seriemål trekker ned helhetsinntrykket og er et stort steg tilbake sammenlignet med 2009, men det kunne sannsynligvis blitt flere mål på fjorårets toppscorer dersom trener Falch hadde gitt ham mer tillit. Terningkast 4.

Lars Dellemyr (2/3): Det ble en anonym sesong for den navngjetne målgjøreren Lars Dellemyr, men han bekreftet sitt ry som giftig spiss ved å score tre ganger på de to internmatchene han spilte. Totalt sett en skuffende sesong for Dellemyr, ettersom han tilbrakte for mye tid på lesesalen i Bergen, og altfor lite tid på Korsvollbanen. Terningkast 3.

Magnus Olsen (15/0): Lillehamringen hadde ambisjoner om å kapre drakt nummer 7 og en plass på vingen i løpet av årets sesong, men med kun sporadiske innhopp i serien og masse backspill, skuffet han både seg selv og fansen. Det er bare å innse at 2010 ikke var Olsens år, men allerede neste år bør han kunne komme seg vekk fra backplassen om han begynner å møte på trening, vel å merke. Terningkast 3.

Eirik Tarberg (26/13): C-lagets ubestridte største stjerne har gjennom glitrende spill i tidligere sesonger lagt listen svært høyt for seg selv. Han må dermed leve med at omgivelsene forventer mer av ham enn av noen annen, et press han bare tidvis greide å leve opp til i 2010. Det gledeligste ved Tarbergs sesong var at trener Falch fikk benyttet sin nøkkelspiller i rekordmange kamper, 26, og at han viste glimt av hvilke ferdigheter han besitter da han nær sagt egenhendig avgjorde bortekampen mot Langhus 2. Terningkast 5.

Rune Østerhus (8/3): Madla-gutten ble opprinnelig hentet til B-laget, men endte opp som et friskt pust på C-laget. Anvendelig og løpssterk, men vanvittig sjansesløsing mot Hasleb og Oslo-Ørn kan ha kostet de blå seks poeng og en bronsemedalje, og det er følgelig litt å rette på foran 2011-sesongen. Terningkast 4.

Ola Gilen (2/2): Superinnbytteren har gjort det til en livsstil å ikke trene. Det stopper ham ikke fra å spille en avgjørende rolle i de ytterst få matchene han er i kamptroppen. Presterte denne sesongen å score to seriemål på like mange kamper, faktisk fantastiske ett mål per 16. spilte minutt. Flott gjort av en kamprusten Gilen, men det parodisk lave antallet kamper trekker inntrykket kraftig ned. Terningkast 3.

Tommy Johansen (15/2): Et vinglete år for driblefanten Johansen, som først ble med B-laget, før han kom tilbake som selvutnevnt angriper. Ustabil som forsvarer og stadig ute av posisjon som spiss, men han fikk sine to første mål for C-laget, blant annet i det ufortjente hjemmetapet mot seriemesterne Hasle-Løren 2. Ivrig på trening om vinteren, men svak utover sesongen. Terningkast 3.

Vegard Enggrav (5/0): Svensengas store sønn var et sikkert kort på backen i oppkjøringen frem til skadene spolerte nok en sesong. Kjempeinnsats på treningene i januar og februar viser derimot glød og motivasjon, noe som lover bra om han blir kvitt plagene. Terningkast 4.

Christer Bohlin (18/0): Til tross for en relativt anonym tilværelse på Korsvollbanen, har høyrebacken fra Stathelle sneket seg høyt opp på adelskalenderen. De offensive bidragene og skuddene som ga ham prisen for Årets mål i 2008 har overhodet ikke vært tilstede, akkurat som han ikke har vært på trening. Terningkast 3.

KORSVOLL C
  JULEKALENDER 2010
23. DESEMBER

Tilbake til julekalenderen