Ti år til, Nordby

De siste ukene har mystiske klistremerker og skriblerier bredd om seg på alt fra Blinderns lesesaler til offentlige toaletter. Junior2.com kan i dag røpe hva som skjuler seg bak bokstavkombinasjonen ”10ÅN”.

Det begynte med litt uskyldig tagging under Tåsen-brua en kald oktoberaften. Flere bilister stusset over hva teksten 10ÅN kunne bety da de sto i kø under den gamle gangbroen tidlig mandag morgen. Helgen etter undret selv spillerne med gul overtrekksvest på hva det kunne bety da de så at pissoarene på Yatzi var dekorert med små 10ÅN-klistremerker. En måned senere mistet flerfoldige studenter tråden i tankerekkene sine da de under eksamen fant ut at de samme tegnene var skriblet og risset inn i pultene på lesesalene på Blindern. Finnes det et mønster?

– Ja, hevder Kristian Djuve, som ved siden av fotball også er sykelig oppslukt av koder og skjulte mønstre.

– Hvis man finner frem bykartet og ser nøye etter, er dette alle steder hvor C-lagets Erik Nordby vanker ukentlig. Som eksempel kan jeg nevne at Oslo Sportslager den 1. desember i år fikk vinduene sine dekket av 10ÅN-symbolet i snøspray, fortsetter den bebrillede tallfanatikeren fra Tåsen.

18 442 liker dette

Djuve påpeker at flere laminerte 10ÅN-kort i det siste også har gått som en farsott over bydelens barne- og ungdomsskoler. Lamineringsmaskiner er ikke så vanlige nå om dagen, og akkurat som han er hellig overbevist om at Francis Bacon skrev Shakespeares stykker, mener han nå å ha bevist at det er Korsfarerne og mannen som lager laminerte medlemskort, Christian Wold, som står bak.

Wold vil ikke si stort da vi slår på tråden, men han kommer med følgende oppfordring:

– Har dere sjekket Facebook i dag?

Vi gjør som Wold sier, og idet vi logger oss på det populære nettsamfunnet, blir vi av et hundretalls invitasjoner og oppfordringer til å bli med i kampanjen ”10 år til Nordby <3”.

”Hvis mer enn 500 stykker liker dette skriver evighetsmaskinen Erik Nordby under for ti nye år med C-laget” , står det.

For tiden støtter 18 442 personer saken, og siden har kun eksistert i underkant av fire timer.

KORSVOLL C
  JULEKALENDER 2010
22. DESEMBER

Tilbake til julekalenderen


Bildet: Skjermbilde fra Facebook-gruppen "Ti år til, Nordby <3".

 

Fyller legeskrinet

En halvtime senere innrømmer Christian Wold at han er hjernen bak ”10ÅN”-oppstyret.

– Da jeg hørte at Nordby vurderte å legge støvlene på hylla etter årets sesong, måtte jeg simpelthen gjøre noe, forklarer Wold.

Det er nemlig et faktum at den populære midtbanespilleren fyller 40 år på nyåret, og at han vurderer å slippe til yngre krefter. Det vil ikke Wold ha noe av.

– Jeg var raskt ute med å kontakte de andre Korsfarerne, og sammen dannet vi kampanjen ”Ti år til, Nordby”, eller ”10ÅN”, som vi gjerne forkorter den til. Det gjør jo ikke akkurat noe at ”10ÅN” nesten høres ut som Thioune når man uttaler det, han var jo Tippeligaens beste spiller i fjor, akkurat som at Nordby er verdens beste spiller, når han selv vil, vel å merke, forteller Wold på telefon fra byen mellom de syv fjell.

Korsfarernes sjefsøldrikker forteller videre at de har drevet pengeinnsamling for å få råd til å fylle opp legeskrinet, slik at Nordby kan holde på i minst ti år til. Midtbaneeleganten er nemlig kjent for å pådra seg små skrubbsår og bruddskader i annenhver kamp, og sportsteip og støttebandasjer er et must om han skal kunne fortsette.

– I år tok C-laget to poeng per kamp når Nordby var på banen, det kan ingen andre matche. Dessuten er han en legende og en kjernekar som har vært med siden første C-lagsspark på ballen, noe hans posisjon som nummer tre på adelskalenderen med 75 kamper og hele 29 mål understreker, sier Wold.

Vil inspirere ham til å fortsette

Unge Wold legger til at de håper denne kampanjen vil inspirere evigunge Nordby til å fortsette på Korsvollbanen.

– På Yatzi lovet han å ta ti år til om 500 støttet det på Facebook. Det har vi klart, smiler Wold.

Samtidig forteller Wold at gruppen har drevet lobbyvirksomhet for å sikre at prisen som Årets spiller ikke havner i Nordbys hender i år heller.

– Vi er prinsipielt imot at han skal få en såpass høythengende pris. Det kan gjøre at han blir mett av fotballen, og det vi trenger er en sulten Nordby. Jeg håper og tror at vi har lyktes med vårt prosjekt, og at vi ser Erik Nordby på Korsvollbanen også i 2011, avslutter Wold.