Romjulsrenn på Korsvollbanen

I et forsøk på å rekruttere flere av bydelens unge fotballtalenter til klubben har Korsvoll ILs lyseste hoder funnet ut at klubbens langrennssatsing må oppjusteres. For å markere klubbens nye satsningsområde planlegger de å arrangere et romjulsskirenn for bydelens unge og lovende.

I kafeen på Korsvollhuset møter vi noen av initiativtakerne til romjulsrennet, personer med nøkkelposisjoner i Korsvollsystemet: A-lagstrener Petter Solland, B-lagsboss Terje Pedersen og C-lagets sjef Mathias Falch. De har de siste ukene vært travelt opptatt med hyppig og langdryg møtevirksomhet, hvor agendaen har vært å stake ut klubbens fremtid. Det er tre alvorlige herrer som snakker og knasker peppernøtter om hverandre.

– De seneste årene har vi opplevd en lei trend, nemlig at mange av spillerne i Yngres avdeling forsvinner til naboene våre i Lyn, hovedsakelig fordi de der tilbyr et opplegg tolv måneder i året, med fotball om sommeren og ski om vinteren. Hvis denne utviklingen fortsetter, vil det i løpet av ti til 20 år gi en dominoeffekt som kan få alvorlige konsekvenser for seniorlagenes fotballsatsing, hvilket virkelig er bekymringsverdig, forteller trenertriangelet.

De forklarer at de er for opptatte med å trekke de lange linjene for klubbens fremtid til at de har tid til å kommentere detaljer vedrørende avviklingen av det planlagte skirennet.

Det trehodede trenertrollet blir plutselig enda mer fryktinngytende, idet Jan Solland gjør sin entré. Han viser oss døren, før han ber oss kontakte Korsvolls webredaktør dersom vi ønsker mer info.

Etter utallige telefonoppringninger uten svar får vi omsider tak i websjefen, og han er langt mer snakkesalig enn Korsvolls høyeste herrer.

– Den endelige datoen for romjulsskirennet er ikke fastsatt, men det jobbes iherdig med å tilrettelegge en løype som begynner ved Korsvollhuset, går via Grinda, og ender opp inne på selve stadion – Korsvollbanen, sier webansvarlig Mathias Falch.

 

 

 

Bildet: Markedsføringen i Marka er allerede godt i gang.

Han forteller også at klubben har hyret inn flere korsvollgutter til å gå på ski rundt i marka med Korsvoll-drakt på, for på den måten å skape blest og interesse rundt arrangementet. Hele 80 prosent av det totale budsjettet skal etter det Junior2.com erfarer ha gått med til å finansiere det klubbledelsen betegner som ”et velregissert PR-stunt”.

Webredaktøren utdyper videre at rennet er åpent også for voksne deltagere, og at det i seniorklassen vil koste 200 kroner å melde seg på. Han understreker imidlertid at det i seniorklassen kommer til å være mye staseligere premier, og forsikrer oss om at det er vel anvendte penger.

– Ved å kalle rennet Tour de Korsvoll håper nok Styrets skarpeste strateger å oppnå en synergieffekt ved at det arrangeres i samme tidsrom som mer berømte Tour de Ski. Blir arrangementet vellykket, kan vi kanskje få se en etappe fra Ski-VM i Oslo bli lagt til Korsvollbanen? Det hadde vært innmari kult, avslutter Falch.

Mer info om skirennet kommer på oppslagstavlen utenfor Korsvollhuset i løpet av uken.

 

Bildene: Under: Opptråkkingen av løypene har begynt, og løypekomiteen kan melde om at traseen kommer til å bli meget fin. Nederst: Slike hindere må vekk før romjulsrennet kan gå av stabelen.

 

 

 

KORSVOLL C
  JULEKALENDER 2010
16. DESEMBER

Tilbake til julekalenderen