Lucia med en hedersmann

Han er en av de mest meritterte spillerne på C-laget. Han har spilt samtlige sesonger og står med småpene 36 mål på 53 kamper, men stjeler sjelden overskriftene. Han er lagets naturlige toppscorer, som hvert år blir frarøvet tittelen fordi han spiller for få matcher. Tar man i betraktning at han med sine 53 kamper havner akkurat utenfor topp 11-lista på adelskalenderen, blir det noe nesten poetisk over denne glemte superspissen.

KONKURRANSE HELT NEDERST!

Ja, for selv om det er lett å finne folk både over og under ham på lista som får langt mer oppmerksomhet, er det ikke enkelt å finne en bedre spiller. Mange vil hevde at han er blant de absolutt beste spillerne som noensinne har spilt for C-laget, og regner man kun med de som spiller jevnlig, er det enda færre som kan måle seg med ham. Hvem er denne fyren fra Kjelsås som scorer så mange mål? Som aldri hever stemmen eller kommer med annet enn konstruktive tilbakemeldinger og presise lissepasninger? Hvem er egentlig Ola Jansen?

Vi møter Ola Jansen ved Trikkhallen, Kjelsås-trikkens endestasjon, kulturlivets arnested og lokalmiljøets knutepunkt, tidlig mandag morgen. Klokken er så vidt passert 06.00, men det yrer likevel av liv i gatene rundt blåtrikkens hjem. Selv om Jansen for lengst har forlatt Grefsen Stadion og trykket C-laget til sitt bryst, har han ikke glemt røttene sine, og 13. desember er ikke en hvilken som helst dag for nabofolket på den andre siden av elva.

For oss fra Kjelsås er Lucia-dagen adventstidens høydepunkt. Da samles vi her ved Trikkehallen for taler og lussekatter, før vi går i prosesjon nedover mot Disen, før vi tar trikken opp igjen og ønsker hverandre god lucia og en fortsatt god jul, forteller Jansen, for anledningen med vannkjemmet hår og kledelig antrukket i dress.Sammen med tusenvis av andre festkledde deltagere har han møtt frem for å delta i opptoget, og Jansen kan forklare hvorfor denne tilsynelatende merkelige tradisjonen har fått fotfeste på Kjelsås.

Lucia led martyrdøden, og det å dø for, eller i alle fall gi alt, for noe man tror på, er stort, og ikke minst inspirerende, og noe jeg for eksempel tenker mye på foran en fotballkamp. Mat er dessuten viktigere enn materielle goder, og derfor finner vi mer glede i å hylle Lucia og hennes lussekatter enn å juble for en rødkledd tjukkas som deler ut gaver. Jeg er riktignok stor fan av Coca Cola og alt de står for, men ideen om julenissen synes jeg blir litt drøy, sier Jansen, som aller helst spiller i drakt nummer 13, nettopp som en hyllest til Lucia.

Han innrømmer at han med årene er blitt interessert i presanger også, men at det like fullt kommer i andre rekke.

Selvfølgelig er det stas med juletrær og mokkabønner, men jula varer helt til påske, Lucia kun én dag, forteller Jansen, som rekker å komme med et råd til unge fotballspillere før han glir inn i verdens lengste Lucia-tog.

En fotballkamp varer i 90 minutter, men en sjanse varer i knapt ett sekund. Grip sekundet, gjør det til ditt eget, og du vil bli en bedre angriper. Gjør det samme på andre arenaer, og du vil bli et bedre menneske.


Konkurranse:

Ola Jansen er glad i brus, men hva drikker han aller helst både før, under og etter kamp?

Svarer du korrekt på dagens spørsmål, er du med i trekningen av en flaske med Jansens favorittbrus, samt en fin shorts.

Svaralternativer:
A: Pepsi Twist
B: Coca Cola
C: Solo Pluss

Send en sms med kodeord BRUS<ditt svar> til 93865362, eventuelt denne e-post-adressen .
Eks. "BRUS A " til 93865362. NB! Kun ett svar per deltager.

Den heldige vinneren trekkes tirsdag 14. desember kl.18.00.

Lykke til!

KORSVOLL C
  JULEKALENDER 2010
13. DESEMBER

Tilbake til julekalenderen