Spesielt en spiller på C-laget var ekstra ivrig etter å skrive seg inn i historiebøkene i sesongen som gikk. Nysigneringen dro på seg fire gule og ett rødt kort etter overgangen i sommer, og han passerte med det folk som fjorårsverstingen Johannes Blåsternes i karantenestatistikken. Årets råtass på Korsvoll C, den verste av de verste, er selvfølgelig beistet fra Svensenga; Aleksander Omtvedt!

Junior2.com møter stopperkjempen ved julegrana på Universitetsplassen. Snøfjonene daler ned fra desemberhimmelen, men de sliter med å trenge gjennom den gule allværsjakken hans, akkurat som motstanderne sleit med å passere ham etter at trener Falch sikret seg underskriften hans i september. Av og til må Omtvedt feie bort snøfnugg som legger seg på fleecefôret, og den slags handling har vi sett en del av på Korsvollbanen i år.

- Når jeg entrer banen, da er det Korsvoll som gjelder, sier den stolte prisvinneren:
- Da handler det om å blø for drakta, koste hva det koste vil. Fotball er krig i ordnede former, og de eneste våpnene vi har er albuene og knottene våre. Dessuten er rødt blodets farge. Jeg blør med glede for drakta om det sikrer oss tre poeng.

Fotballbajasen, som har sjakk som hobby, forklarer at suksessen kan begrunnes med hard og målrettet jobbing, samt et klart fokus under kamp.

- Glem de gamle frasene om at man skal følge ballen, ikke spilleren. Fokuser på mannen, og helst beina, da går det som regel din vei, gliser han med en belærende tone.

Omtvedts comebacksesong bød ikke bare på en imponerende kortsamling, Årets råtass var også med på å løse C-lagets stopperkrise:

- Det var gøy å komme inn i spillergruppa etter sommeren og å være med på å hente hjem gullet. Høydepunktet var selvsagt 3-2-seieren over KFUM 4, der jeg i tillegg fikk rødt kort. For øvrig min første utvisning siden jeg handset på streken mot Gjelleråsen i 2004.

Omtvedt gnir seg i hendene da han får høre at han parkerte forhåndsfavoritter som Johannes Blåsternes, Tommy Johansen og Erik Nordby i årets kåring, før han forteller at han har tatt med seg aggresjonen fra sesongen inn i adventstiden. Den er faktisk en medvirkende årsak til at han nå skal til å levere et par pakker til Frelsesarmeens julegryter:

- Om jeg må klippe ned en fyr som bakerste mann, da er det rettferdig at jeg
får et kort eller to. Urettferdighet derimot,

 KORSVOLL C
  JULEKALENDER 2009
5. DESEMBER

Årets råtass 2009!

Tilbake til julekalenderen

Bildet: Aleksander (t.v.) innrømmer at han har hentet mye inspirasjon fra hardttaklende lagkamerater som Johannes (t.h.), samt at mye av sinnet skyldes favorittlaget Lyns begredelige sesong.

det gjør meg sint, som for eksempel at alle barn ikke får gaver til jul. Nå har jeg kjøpt inn et par lekepistoler, slik at også de svakerestilte ungene skal ha noe å glede seg over på julekvelden.

Beinknuseren ser altså ut til å ha et varmt hjerte, i det minste for alle som ikke står på motsatt banehalvdel, og vi kan ikke gjøre annet enn å gratulere Aleksander Omtvedt med førsteplassen i kåringen av Årets råtass 2009.Årets råtass på Korsvoll C, sesongen 2009:

1. Aleksander Omtvedt, ett rødt og fire gule kort: Kom som et friskt pust etter sommerferien. Blåste motstanderne av banen og dro på seg karantene allerede i sin andre seriekamp. Vordende supporterfavoritt som er like sikker i startelleveren som i dommerrapporten.

2. Erik Nordby, fire gule kort: Lå lenge godt an i løypa etter at han pådro seg karantene for gule kort allerede foran bortemøtet med OSI 3. Går ikke av veien for å jukse både på trening og i internkamper, men han har litt igjen om han skal gå helt til topps.

3. Johannes Blåsternes og Pål Schjerven, tre gule kort: Både Johannes og Pål går inn med alt de har i duellene. Spesielt førstnevnte skuffet etter å ha vunnet denne prisen to år på rad, og med Omtvedt tilbake i klubben, kan det nok ta tid før han igjen henter hjem råtasspokalen.Konkurranse: Tidenes mest overlegne vinner av Årets råtass i Korsvolls historie sikret seg pokalen da han først ble utvist for viljehands, for så å kjefte på seg rødt kort i den påfølgende serierunden, da han egentlig skulle sonet for karantene. Hvilken villmann er det vi skal frem til?

Svarer du korrekt, er du automatisk med i trekningen av en pakke moderne treningstøy levert av Umbro.


Send en sms med kodeord BEIST <ditt svar> til 93865362, eventuelt denne e-post-adressen.
Eks. "BEIST Amund Rognmo" til 93865362. NB! Kun ett svar per deltager.

Den heldige vinneren trekkes søndag 6. desember kl.18.00.

Lykke til!