Hva er vel julen uten en god quiz, sa en gang en vismann. Nå får alle quiztørste nok en spennende utfordring å meske seg med; statistikknerd og C-lagsentusiast Kristian Djuve er nemlig i disse dager aktuell med en rykende fersk quizbok for hele fotballfamilien! Boken har fått navnet ”Fra Fortuna Glückstadt til OSI 3”, og den er spekket med spørsmål hentet fra den internasjonale fotballens lavere divisjoner.

Den siste måneden har vært hektisk for Djuve, som har jobbet døgnet rundt for å ferdigstille quizboken før det store julesalget.

– Jeg har skrevet boken på oppdrag fra Kagge forlag, som kjenner bokmarkedets mekanismer langt bedre enn hva jeg selv gjør. De overbeviste meg om at en quizbok av denne typen garantert ville bringe inn ”the big bucks”, forteller Kristian over satellittelefon fra et ikke oppgitt sted i Argentina, hvor han etter eget utsagn har tilbrakt den siste tiden i forbindelse med research til boken.

”Fra Fortuna Glückstadt til OSI 3”, som nå er i trykken, gir deg spørsmål du ikke finner i mer tradisjonelle quizbøker, enten fordi de er for vanskelige for den gjennomsnittelig sportsinteresserte nordmann, eller, som Djuve hevder, fordi andre quizmakere ikke besitter like stor kunnskap som ham selv:

– Det finnes tydeligvis mange snilehuer og ignorante amøber rundt om i Norges quizredaksjoner, skal man dømme etter hva slags spørsmål som utgis nå om dagen. I min bok er alle spørsmål kvalitetssikret av meg selv, og jeg føler meg trygg på at selv de mest oppvakte blant landets fotballfriker kun vil svare riktig på en brøkdel av spørsmålene. Det er godt mulig jeg har laget verdens vanskeligste, og dermed også verdens beste, fotballquizbok!

Bildet: Djuve har i en tidligere pressemelding sagt at å lage quiz er som å mekke bil; du må koble de rette ledningene uten at det ødelegger maskineriet og fremdriften i henholdsvis bilen og hjernen.

På nyåret kan det altså bli interessant å følge bokhandlernes salgslister for å finne ut hvor mange juletrær Djuves quizbok har ligget under. Quize-Kristian forteller videre:

- Jeg hadde god lyst til å inkludere et eget C-lagskapittel i boken, men det ville ikke redaktøren hos Kagge godta fordi han mente det ble for smalt. Nonsens, sa jeg, men til ingen nytte. Derfor har jeg bestemt meg for å donere de spørsmålene jeg uansett hadde laget til Junior2.com og deres julekalender, som takk for god publisitet. Men jeg advarer dere; noen av spørsmålene er knallharde nøtter!

Et par timer etter intervjuet mottok Junior2.com-redaksjonen en fax fra Djuve med følgende hilsen:

”Dersom du sliter med å finne den perfekte gaven til en onkel, grandtante eller andre folk du ser høyst et par ganger i året, ja, da er boken min nøyaktig det du leter etter! Velbekomme og god jul! Quizete hilsen fra Djuve”

 KORSVOLL C
  JULEKALENDER 2009
4. DESEMBER

Djuve gir ut quizbok!

Tilbake til julekalenderen