En liten blånisse på ytterdøren vekker mistanke, før den kongeblå girlanderen som er surret rundt trappegelenderet i oppgangen bekrefter det vi lenge har trodd. Julen er kommet til Korsfarerne!

- God jul, god jul, jubler supportersjef Sebastian Brynestad til taktfast klapping idet vi trer inn i hovedkvarteret deres. Nestsjef Christian ”Geks” Wold hopper også frem og stemmer i, samtidig som Andreas Gad og Nikolai Kleivan legger andrestemme til både sang og klapping i bakgrunnen.

De fire kjernemedlemmene av C-lagets supporterklubb ble samlet til en porsjon julegrøt allerede i går, og siden har det gått i ett. De syv sortene som ble bakt før jul, er redusert til tre, de første kassene juleøl er allerede pantet, ribba står i ovnen og treet er straks ferdigpyntet.

Egenmalte julekuler

- Sånn, de gjør seg bedre på treet enn i emballasjen, smiler Andreas og henger opp en julekule med et motiv som ligner mistenkelig på Ola Jansen. Den siste måneden har den fingernemme dansken brukt fritiden sin til å håndmale glasskuler av de 50 mest brukte C-lagsgutta.

- Her har Andreas gjort en kjempejobb, sier Geks og hekter Henrik Finzi og Anders Hauge til hver sin gren på den blåsprayede edelgranen.

Til tonene fra ”Fremmed gress pt.II” gjør de seg ferdig med julekulene, før Kleivan får æren av å feste stjerna i toppen, en miniatyr-Kjelstrup. Lyset tennes, og de fire supporterne går løs på neste halvdel av akevittflasken.

God stemning

- Julen er etter hvert blitt en kristen høytid, forteller Sebastian fra sofaen: - Og Korsvoll, det navnet skaper definitivt assosiasjoner til Jesus og co. Det er jo nettopp det navnet vårt, Korsfarerne, spiller på. De gamle farerne passet på den kristne tro, vi passer på vår tro.

Det skåles.

- Derfor feirer vi jul slik, fortsetter Sebastian til rungende jubel fra de andre: - Noen har Jesus og stjerner i toppen av treet, vi har en av våre mange frelsere og ledestjerner, Candy King.

Geks setter på ”Hater OSI” for å bygge opp under den gode stemningen.

Uventet besøk

Etter en liten times avbrekk med ”Tre nøtter til Askepott” er det på tide å pynte seg. C-lagets bortedrakter byttes ut med hjemmedraktene, og samtlige hopper inn i nystrøkne dressbukser.

Andreas har så vidt rukket å se til maten, da det ringer på døra. Korsfarerne ser forskrekket på hverandre, de venter da ikke noe besøk i dag.

Sebastian legger fra seg esken med mokkabønner han nettopp hadde åpnet:

- Hallo?

- Ho, ho, ho!

 KORSVOLL C
  JULEKALENDER 2009
24. DESEMBER

God jul!

Tilbake til julekalenderen
O jul med din glede

En stor og god bamse med hvitt skjegg og sekk på ryggen velter inn døra. Julenissen? Nei da, klærne er ikke røde, men kongeblå, og han har ikke striesekk, men en overdimensjonert Candy King-godtepose.

- Er det noen snille Korsfarere her?

Supporterklikken står som tente lys. Det tar et lite sekund, så ser de hvem det er.

- Andreas Kjelstrup, utbryter de i kor. Godtekongen er tilbake!

Kleivan river av ham løsskjegget.

- God jul, humrer Kjelstrup.

- O jul med din glede, hyler Korsfarerne og feirer like ekstatisk som da Hauge senket KFUM 4 i høst.

  Bildene: Over og nederst: Gjensynsglede!

Ute er snøen i ferd med å legge seg i trikkesporene på Torshov. En og annen mann haster av gårde for å få tak i en konfekteske eller en kvast. Hos Korsfarerne er det ingen bekymringer. De har fått det de ønsket seg aller mest.

God jul!