Historien om juletreet går tilbake helt til 1500-tallet og det gamle Preussen i det nåværende Tyskland. Hvert år finner man i gjennomsnitt 1,2 juletrær i hvert norske hjem, og oppe ved markagrensa i Oslo Nord har man selvsagt også trykket denne merkelige tradisjonen til sitt bryst. Enkelte foretrekker å gjøre det på gamlemåten, og på mandag møttes flere av C-lagets spillere for juletrehogst og sosialt samvær på Tyskertoppen.

- Fordi juletreet er eviggrønt, symboliserer det evig liv, forklarer initiativtager Marius Andersson idet det lille følget først ankommer den vesle granskogen ned mot Havnabakken. Han legger til:

- C-laget spiller i blå drakter, en annen farge som kan symbolisere evigheten. Med to gull på to forsøk er vi dessuten på vei inn i de evige historiebøkene. Juletreet blir dermed bare et nytt symbol på vår suksess.


Bildet: Trener Falch har gjort som i de to foregående sesongene - funnet gull!

Det er ikke første gangen Marius inviterer til hogst. Helt siden han var guttespiller har han dratt med seg lagkameratene opp til Markas siste utpost, kun et langt innkast fra Korsvollbanen. Etter hvert har arrangementet blitt mer og mer organisert og gjennomført, og i år er for eksempel samtlige deltagere kledd i kongeblå drakter. Trener Falch har forklaringen:

- Spesielt i juletiden er det viktig å representere, da vil folk forbinde oss med noe positivt. Samtidig vil den gode følelsen gutta får når de hugger trær sette seg i drakta, og den følelsen vil vi gjerne ha med inn i den kommende sesongen.

Bildet: De nyproduserte retrodraktene som ble brukt under juletrehogsten vil være til salgs i supportershopen etter jul.

Etter tre lange timer med øks, sag, grankapp og intensiv hogst kunne de fornøyde tømmerhoggerne endelig slappe av. Dagen ble nemlig rundet av med pølsegrilling utenfor bunkeren på Tyskertoppen.

- Jeg fant ikke noe juletre, men jeg er glad for at jeg ble med, smilte daglig leder Solland.

- De som ikke rakk å være med i år, må ikke fortvile, sa Marius: - De får en ny sjanse allerede rett etter jul, det vil si til påske. Da reiser vi ut igjen for å plukke gåsunger.

Julen er rett rundt hjørnet, og med juletre i stua, blir det nok jul på Korsvoll i år også.

Bildene under: Øverst: Amund og trener Falch går løs på Tyskertoppens trevekst. Midten: Arrangør Marius Andersson. Nederst: Pølsegrilling etter at alle trærne var felt.


 

 

 KORSVOLL C
  JULEKALENDER 2009
22. DESEMBER

Juletrehogst på Tyskertoppen!

Tilbake til julekalenderen