I den begredelige høstkampen mot Oslo Allianse var det ikke mange øyeblikk som var verdt å huske. Med de styggeste sifrene siden San Marino gjestet Ullevål, ufyselig regnvær og generelt lav moral i spillergruppa, var det en match de fleste ville legge i glemmeposen, for så og snøre den godt igjen og sende den som pakkepost til de dunkleste kroker av Øst-Europa. Én episode har likevel brent seg fast på netthinnen til de som var der, nemlig den om ikke fatale, så i det minste miserable bommen til Pål Schjerven, som ellers gjorde to rimelig eksemplariske omganger. Den stødige og anvendelige korsvollgutten forteller i den femtende luken av Junior2.coms kalender åpenhjertig om kampen, bommen og andre julerelaterte flauser.

Junior2.com møter en avslappet Pål, hvor han ikledd høstens store dille OnePiece Jump-in-suit gjør seg klar for en rolig kveld i sofakroken. Hendelsen på Haraløkka sitter fortsatt present:

- Klart jeg husker den. Skuddet som hørtes rundt kloden, er det ikke det man sier?

Korsvoll C lå allerede under 1-6 da Pål ble spilt frem, muligens av Joakim Ramberg, som han delte stopperansvaret med i første omgang. Pål rundet så keeper, men fomlet i det avgjørende øyeblikket og ballen gikk i stanga og ut. Symptomatisk for Korsvoll C den kvelden, men var det vanlig kost for Pål?

- Jeg har jo bomma før, innrømmer han, før han legger til: - Riktignok aldri på straffe, og siden dette er en julekalender, kan jeg jo mimre tilbake til noen av julebommertene mine, det er noen av de som er verdt en tur ned huskestien... Hvilket aldersnivå sa du at leserne på denne bloggen var?

Etter å ha blitt forklart at aldersnittet på den typiske Junior2.com-leser favner bredt, men at det fra administrativt nivå er blitt terpet på at siden skal være barnevennlig, grubler han et øyeblikk.

- Det er altså slik at både så vidt kjønnsmodne jyplinger, så vel som tilårskomne pensjonsjonister leser dette, ja vel; da får jeg forsøke å treffe denne gangen, da, smiler Pål.

 KORSVOLL C
  JULEKALENDER 2009
15. DESEMBER

Pål bommer!

Tilbake til julekalenderen
Noen av bommertene Pål forteller Junior2.com om, er ikke passende for almuen, og han sleiver også unna tema noen ganger; én historie tar for eksempel for seg en bursdagsfeiring hvor han feilberegnet styrken på hjemmebrygget pærevin og endte opp ikledd Bård Tuftes kyllingkostyme, jagende etter filleonkel og Typisk Norsk-programleder Petter Schjerven gjennom NRK produksjonsstudioer på Marienlyst. Noen av historiene treffer, ironisk nok, blink: 

- En skikkelig skivebom var vel jula '99, hvor jeg ved en feiltagelse kledde meg ut om Baktus fra Karius og Baktus, i god tro om at han var julens frontfigur. Særlig broder'n (Supporterfavoritt og legestudent Espen Schjerven, red. anm) ble forfjamset den jula!

Denne episoden er likevel småtterier i forhold til julen 2005: 

- Det hele startet med en vellykket rangel med Mr. Frog (Svirebror Anders Frogner, red. anm) i Bogstadveien. Jeg husker ikke helt hvor vi var, det var på den tida Bogstadveien ennå var hipt, men uansett, lang historie kort; jeg feiret jul tre dager til ende og våknet opp i hulaskjørt på en fiskeskøyte på vei mot Sumatra. Og jammen var det ikke juli også! Det kaller jeg bommert, sier Pål med en trillende latter.

Da Junior2.com skal til å gå, byr han oss på pepperkaker, og selv om måneden denne gangen er riktig, så er oppskriften neppe korrekt. Når peppermakrellsmaken nå endelig begynner å forlate journalistens gane, er det godt å tenke på én ting: Til tross for at Pål nå og da mister hodet og bommer, så spiller han med hjertet utenpå drakta for Korsvoll C, og dét er det viktigste!

Bildet: Juli 2005 - Pål feirer jul.