Korsfarerne har hatt mye å glede seg over i år. Totalt er 254 baller satt i nettet av til sammen 50 forskjellige C-lagsspillere i løpet av årets 42 kamper, noe som tilsier én scoring omtrent hvert 15. minutt. Enkelte spillere har vært giftigere enn andre, og hele åtte spillere har notert seg for et tosifret antall goaler. Alene på toppscorerlistene er det allikevel én spiller som skiller seg ut; Mathias Bohlin Falch.

Etter å ha dominert toppscorerlistene som junior, tvang kyssesyken Mathias til å skynde seg langsomt i fjor. Som superinnbytter scoret han ti mål på 18 kamper, og i år er det gått langt bedre. Totalt 30 ganger har motstandernes keepere måttet kapitulere for den skuddvillige angriperen. Det begynte med to kasser i snøkampen mot FUVO 3 i mars, før det toppet seg på høsten med et glimrende hat-trick hjemme mot Haslum 2, og totalt syv mål på de syv seriekampene han var involvert i i høstsesongen.

Bildet: Jordnær og direkte. Slik er Mathias, og slik ønsker Noregs Mållag å profilere seg.

 KORSVOLL C
  JULEKALENDER 2009
12. DESEMBER

Årets toppscorer 2009!

Tilbake til julekalenderen
Og målskredet har ikke gått ubemerket hen. Nye tilbud melder seg daglig.

- Jeg fikk et spesielt hyggelig brev her om dagen. Noregs Mållag er på jakt etter en ny frontfigur etter at kontrakten med Håvard Flo gikk ut i sommer, smiler Mathias og legger ut om den lukrative avtalen.

Som første bokmålsbruker gjennom tidene er han valgt til å fronte Mållaget, alt på grunn av målteften sin.

- Klart det er en ære, sier Mathias: - De vil nå ut til massene, og da måtte de se forbi folk som Erik Huseklepp. Bergensdialekten hans var ikke fordelaktig, kan du si.

Første oppdrag er selvfølgelig julerelatert. I disse dager pågår innspillingen av en informasjonsfilm, hvor bleke bokmålsunger med gusten hud oppfører seg rampete på skolen. Verden er grå og trist og full av fabrikker, og Julenissen, som ligner mistenkelig på Ivar Aasen, og som tolkes av Mathias, vet ikke om han orker å dra ut med gavene.

Det ser mørkt ut, helt til en av hjelperne hans, blondinen fra den siste Lerum-reklamen, råder ham til å gi ungene nynorsk-ordlister. Slik blir det, og da barna en etter en åpner en revidert versjon av Alf Helleviks berømte hefte, blir verden brått til et bedre sted. Fuglene synger, sola skinner, og snøen laver ned. Så ble det jul i år også!

- Noen vil kalle dette sell-out, eller utseljing, men der er jeg ikke enig. Nynorsk er ikke nødvendigvis dårligere enn bokmål, tvert i mot, og julen handler tross alt om å ta vare på de som kanskje ikke har det så bra.

Moralen er god, men Junior2.com går nok ikke over til nynorsk med det første. Vi ønsker uansett å gratulere Mathias Bohlin Falch med tittelen som Årets toppscorer på C-laget i 2009, og krysser fingrene for flere nettkjenninger også i årene som kommer!
Årets toppscorer på Korsvoll C, sesongen 2009:

1. Mathias Bohlin Falch, 30 mål på 40 kamper.

2. Jan Fredrik Løland, 17 mål på 31 kamper.

3. Espen Schjerven, 16 mål på syv kamper.
Konkurranse:

Spilleren vi skal frem til i dag har sjelden figurert i startoppstillingen, men han er allikevel høyt verdsatt i C-lagsmiljøet og av supporterne. Spissen debuterte for Korsvoll med en utsøkt volleyscoring i 2007, og selv om han bærer drakt nummer 9, er han ingen typisk nier. I år scoret han totalt fire mål for C-laget. Hvilken spiller er det snakk om?

Svarer du korrekt, er du automatisk med i trekningen av en pose smågodt håndplukket av selveste Godtekongen, Andreas Kjelstrup!


Send en sms med kodeord MÅLMASKIN <ditt svar> til 93865362, eventuelt denne e-post-adressen .
Eks. "MÅLMASKIN Marius Andersson " til 93865362. NB! Kun ett svar per deltager.

Den heldige vinneren trekkes søndag 13. desember kl.18.00.

Lykke til!