Enggrav
Innbyttere: Sangnes, Glomlien, Vig.
Korsvoll (4-4-2):

G17 med historisk seier!
Etter to omganger med hard kjemping mot beinharde spillere fra Furuset kunne endelig G17s spillere og trenere juble for tre poeng, og lagets første seier noensinne! Det ble en forrykende kamp på Korsvollbanen denne mandagen, med vakre mål og røde kort - alt mens det blåste stiv kuling og regnet!

Eirik Nyberg var endelig tilbake på sidelinja etter lang tids fravær, og viste sin viktighet og verdi for laget denne kvelden med sine mange taktiske genistreker. Eirik Gallefoss var også tilbake etter skaden som har holdt ham utenfor de siste månedene, og sammen med leiesoldat Marius Høgevold var han med på å ta laget til nye høyder. Vi tok iniativet i kampen og presset Furuset bakover. Marius A, og etter hvert Gaute, sørget for godt vingspill selv om ikke innleggene satt like godt hele tiden. Begge spissene, Lars og Mathias, hadde store sjanser etter innlegg, men ballen ville ikke i mål. Etter hvert kom Furuset inn i kampen, og fikk til et par gode angrep. Den store forskjellen i denne kampen i forhold til de fire foregående i serien var duellspillet på midtbanen. Endelig var det vi, anført av solide Marius H som vant utspillene og andreballene. Mot slutten av omgangen kom 1-0 målet - og for et mål! Det hele startet med at Eirik la en hard gjennombruddspasning fra rundt 60 meter. Mathias presset først en forsvarer til å spille den håpløst bakover, og senere den utmanøvrerte keeperen slik at ballen trillet inn i hjørnet. Vi kjempet videre og skapte flere store sjanser før pause, men et par merklige offsideavblåsninger hindret Mathias, Lars og Gaute fra å putte på ytterligere.
Venstre: Spissparet Lars og Mathias utgjorde en konstant trussel mot Furusets forsvar. Høyre: Trenerne skryter i pausen.
I pausen konstaterte Eirik Nyberg at alt fungerte glimrende offensivt, hvor vi ikke lot Furuset få tid og kom fint rundt på kantene, og at det meste var bra defensivt. Alt som gjaldt i andre omgang var å holde konsentrasjonen oppe, og ha vilje nok til å stå på til dommeren blåste av. Alle leverte en kjempeinnsats i andre omgang også, men det ble likevel 45 nervepirrende minutter for tilskuerne. Furuset kan takke keeperen sin, som hadde et sjeldent godt grep som ga returer, for at vi ikke økte ledelsen tidlig. Furuset kom mer med utover, og skapte flere store sjanser. På en overgang rev en Furusetspiller seg løs fra oppasseren sin og smalt ballen utagbart til side for Leiv. 1-1, og mange trodde vi skulle gå på en ny smell, som i Kjelsås-kampen. Men neida, selv om det begynte å pøsregne fortsatte vi med det gode spillet og trykket på. Etter et innkast fikk Sindre driblet seg ned til sidelinja og slått inn til Lars, som vendte opp og smalt ballen i mål! En perle av et mål, og vi var på ny i føringen. Furusetspillerne ble stadig mer desperate i sin jakt på et uavgjortresultat, og måtte ty til ulovlige midler. De pådro seg et par gule kort etter stygge episoder, men det så ikke ut til å skremme dem. Marius Høgevolds frimerke tok begrepet "klegg" til nye høyder, men utrolig nok så ikke den ellers så gode og joviale dommeren det.
Bildet: Furuset utligner til 1-1!

Furuset fikk en kjempesjanse på en corner, men Andreas stupte frem fra bakstanga og klarerte. På en overgang rett etter kombinerte Mathias og Lars fint, men innlegget ble plukket ned av keeperen. Furuset fortsatte å jage, og ble belønnet på et fantastisk langskudd. 2-2, og det så ut til at vår første seier ikke skulle komme i dag heller.

For en gangs skyld var det vi som klarte å hente ut vårt beste i sluttminuttene, hvor vi skapte massevis av sjanser. Sindre avsluttet et fint raid med et tamt skudd, før samme mann var innblandet i en trippel-sjanse etter et hjørnespark. Sindre kom alene mot keeper igjenl, men ble snytt for straffe etter en horribel takling av en forsvarer. Like før slutt falt avgjørelsen. Den nye storscoreren, Lars, kom seg fri på høyrekanten, fosset fremover i regnværet og plasserte ballen kontrollert i hjørnet.

I sluttminuttene var det særs kaotisk, og vi hadde mer enn nok med å måke ballen ut av forsvaret og satse på kontringer. Leiv reddet alt som kom, og det kokte over for Furusets midtbaneelegant, som ble korrekt utvist etter gjentatte forseelser da det hele toppet seg med et overfall på Marius A. Furuset fikk aldri samlet seg ,og til tross for at de kjørte hele laget opp mot slutten fikk de ikke ballen i mål. Dommeren blåste av, 3-2 til Korsvoll G17, som tok en historisk seier denne regntunge mandagen.

Tor Inge og de andre trenerne var i ekstase, og kunne ikke fått rost seierherrene nok. Endelig satt det offensive spillet på plass, vi hadde utallige gode angrep og sjanser, så seieren kunne fort blitt større. Eirik i midtforsvaret og hans samspill med Terje sørget for en ro i forsvaret som vi ikke har sett siden i fjor høst, og som tidligere nevnt gikk Marius H foran med et godt eksempel og viste hvordan dueller skal vinnes på midten. I dag tok alle ut sitt beste, og hvis vi klarer å følge opp med sånt spill i de neste kampene, er det grunn til å tro at vi går en lysere fremtid i møte!