Edvardsen
Innbyttere: Lausund, Bjerre.
Korsvoll (4-4-2):

Målrik kamp i Asker!
Etter overbevisende og målrike kamper mot Frisk-Asker de siste årene var det en optimistisk gjeng som tok turen ut til Risenga for å spille siste seriekamp før sommerferien. Til tross for mange småskader var dette en kamp vi absolutt kunne vinne, spesielt med tanke på at Frisk tapte 0-7 mot Bækkelaget, et lag vi banket sønder og sammen i forrige serierunde!

Nesten 30 tilskuere stilte opp på Risenga i det fine sommerværet og ble vitne til en fartsfylt og målrik fotballkamp. Flere av dem hadde håpet å få se en gjesteopptreden fra balltalentet Johannes Blåsternes, nå i Hundvåg, men det ble med keeper-oppvarmingen for den tidligere Korsvollprofilen. Med høy innsats og godt humør startet vi kampen bra, og vi hadde flere fine muligheter på gjennomspill og dødballer de første minuttene. Etter mye frem og tilbake var det Frisk som fikk det første målet. De fortsatte å trykke på og økte ledelsen sin til 2-0. Lars, som allerede hadde brent flere store sjanser og spilt meget bra, fikk endelig ballen i mål idet han knallet ballen i nettaket fra kloss hold etter et innlegg. Etter en relativt jevnspilt første omgang gikk vi til pause med 1-2, men med håp om snu kampen i andre omgang.
Bildet: Stor mulighet til Korsvoll etter et frispark fra Sindre.
Frisk startet friskest i andre omgang og presset på for å øke ledelsen. Vi hadde igjen fine muligheter på dødball, og ved spissene Lars og Mathias. Forsvaret holdt lenge stand mot Frisk-Asker, og Terje og Sindre ryddet lenge opp i stor stil. Etter hvert klarte Frisk å trenge gjennom forsvaret og økte ledelsen. De fortsatte å dominere midtbanen, hvor de stoppet alle angrepene våre og vant utspillene, og kom gang på gang stormende mot forsvaret vårt. Anført av Espen fikk vi utover i omgangen bedre kontroll over midtbanen, og fikk til et par gode angrep selv om Leiv stadig måtte plukke nye baller ut av nettet bak seg.

Et av angrepene våre ble brutalt stoppet på kanten av 16-meteren, og Sindre, dagens meget engasjerte frisparkskytter la ballen på plass og stilte inn siktet. På et susende frispark skrudde han ballen over muren steinhardt i krysset, og med det glimrende frisparkmålet tente han nytt håp! Vi produserte flere sjanser i denne perioden av kampen; Rasmus tråklet seg forbi forsvaret til Frisk uten å få uttelling, Lars' skudd ble mesterlig reddet og Mathias skjøt i tverrliggeren. Mens vi traff keeper og stengene, traff Frisk mål og avgjorde kampen med flere vakre scoringer. Mot slutten hadde vi flere kontringer, men ble stoppet av offsideavblåsninger. Leiv Jørgen, som ønsket å kopiere Frisk-keeperen som utlignet på corner i det som viste seg å bli Terje Nilssens avskjedskamp, ble med opp på slutten, men det endte i Frisk-kontring og 2-9 i det tomme målet.

Dette var langt fra den beste kampen vår i år, og Frisk-Asker vant fullt fortjent. Vi slet spesielt med utspillene og med å trenge gjennom midtbanen til Frisk som stoppet de fleste angrepene våre, og alt i alt kan vi ikke være fornøyd med denne kampen. Nå er det sommerferie, og vi tar ferie nest sist på tabellen. Når andre halvdel sparkes i gang i midten av august, skal vi sørge for å finne tilbake til godformen fra Bækkelaget-kampen, og forhåpentligvis ta store byks oppover på tabellen!
Venstre: Stor mulighet til Korsvoll etter dødball. Høyre: Leiv Jørgen er med opp på corner, men det ender dessverre i 2-9 i stedet for 3-8.