Solberg
Innbyttere: Glomlien, Vig, Ramberg og Enggrav

Bittert hjemmetap
Etter
å ha vunnet 3-2 borte i vår var håpet om en ny seier til stede da vi fikk besøk av Bækkelaget mandag kveld. Foran glisne tribuner var det vi som startet best, uten å få uttelling på et godt angrep etter to minutter. Forsvarerne til begge lag virket stødige, og det ble tidlig klart at det ikke kom til å bli en målfest lik den mot Bærums Verk uken før.

Vi gikk ut offensivt, men kom ikke til de helt store sjansene i første omgang. Vi fikk et par muligher, men Bækkelagets keeper viste seg å være i solid form. I forsvarsrekka var Peder Terjes nye makker, og sammen utgjorde de et solid stopperpar som gjorde livet surt for hissige angripere fra Bækkelaget. Som tidligere i sesongen fikk vi ikke det helt store ut av cornere, og det var Bækkelaget som tok ledelsen mot slutten av omgangen. Leiv Jørgen, som endelig har funnet godformen, ropte på offside, men ble ikke hørt av dagens dommer. Vi presset på for å få en utligning, men det ville seg ikke. Vi kom aldri skikkelig i gang i første omgang, og måtte gå til pause med 0-1 mot de gulkledde fra Bækkelaget. Semund, Kjell og Christian oppfordret til bedre innsats i andre omgang og mer fokus offensivt - dette var en kamp vi helt klart hadde muligheten til å vinne. Etter pause kom vi sakte, men sikkert inn på det rette sporet, og vi valset over forvirrede motstandere.

Vi nærmet oss en utligning nå, men det sviktet i avslutningsøyeblikkene hver gang. Når et lag presser på for å få mål er det ofte motstanderne som får ballen i mål, og dette skjedde i kveld. Leiv var sjanseløs da en umarkert Bækkelagetspiss enkelt kunne trille ballen i mål på et av stadig færre angrep fra de gule.

Samtidig som målet kom begynte dommer Nima Dimi og dele ut gule kort. Han hadde lenge lovet gule kort til alle som åpnet munnen, og Jørgen var førstemann ut. Like etter fikk Magnus se sesongens merkeligste gule kort - han fikk kort for å ikke ha på seg drakten da han ble byttet inn! En håpløs avgjørelse fra dommeren ettersom det er hans oppgave å sjekke at innbyttere har riktig utstyr på plass før de kan komme inn og han kan starte kampen igjen! Mot slutten av kampen fikk Petter vårt tredje gule kort for å snakke til Rasmus...

Men før Petter fikk sitt gule hadde hadde vi pøst på med alt vi hadde foran Bækkelagets
Bildene: Over: BSKs keeperspill sto i stil til den spenstige drakten. Over til høyre: Kaptein Amund er fortsatt skadet, men heier ivrig på lag-kameratene. Under til høyre: Magnus får gult kort for å spille uten drakt. Nederst til høyre: Lars skyter i tverrliggeren.
mål. Lars kom seg fri i feltet og klinte til med godfoten, men det kanonharde skuddet føk i tverrliggeren! Sindre smalt til utenfor 16-meteren, og Jørgen rev seg løs fra oppasseren sin, men dundret ballen utenfor fra god posisjon. Men så fikk vi endelig uttelling, og så vakkert som det ble! Det hersket kaos i feltet og Mathias, Erik og Sindre var alle involvert før ballen ble slått inn i feltet. Vi hadde tre mann foran mål, og med ryggen mot mål hælsparket Lars ballen rolig og iskaldt inn i nettet! Lars gliste fra øre til øre, og la skuffelsen over de brente mulighetene bak seg, og nå øynet vi håp om poeng! Vi fortsatte å pumpe baller opp i angrep, og på en fin corner var vi nær 2-2. Den kanskje største sjansen fikk Mathias, som dempet ballen etter et innlegg fra Lars mens Erik skjermet vekk forsvarerne, og han skulle bare dunke ballen i mål da Bækkelagets keeper spratt opp. Ballen føk rett opp i lufta, men vi fikk ikke returen fra den utilgivelige missen i mål.
Leiv Jørgen viste våkent keeperspill og at han fortsatt har sine øyeblikk med galskap i behold da han stormet ut av mål for å stoppe Bækkelagets kontringer helt på tampen. Til tross for nye store muligheter på slutten ble det ikke flere mål i dag. Etter å ha surfet på en god bølge i et par uker nå, var vi nede i en bølgedal med stang-ut i stedet for stang-inn i dag. En middels første omgang i dag ødela mye, og Bækkelaget tok med disse tre poengene høyst sannsynlig fra oss fjerdeplassen i årets G17-serie. Hadde vi vunnet i dag hadde vi fortsatt hatt muligheten til å havne på øvre halvdel, selv om Bækkelaget har igjen et tilsynelatende lettere kampprogram enn oss. Nå må vi bare fokusere og ta med oss det positive fra denne kampen inn i hengekampen mot Lindeberg på søndag og serieavslutningen mot Frisk Asker på mandag. Kom og hei oss frem til seier i disse kampene - det er fortsatt moro å være blå!