Falch
Glomlien
Innbyttere: Solberg, Enggrav.

Fantastisk bortekamp!
Etter 3-2 seieren over Furuset forrige uke var optimismen og troen på egne ferdigheter tilbake foran bortekampen mot Bækkelaget. Bækkelaget er et lag som er omtrent på vårt nivå, og alt lå til rette for et hardt og jevnt oppgjør. I en forrykende kamp leverte vi vår beste prestasjon spillemessig noensinne, og viste at G17 er et lag man aldri skal avskrive!

Bækkelaget startet bra de første minuttene av mandagens kamp, men etter hvert som vi fikk løpt oss varme tok vi over spillet, og sjansene begynte å komme. Sindre Sangnes og innleide Espen Malmo tok tak i midtbanen og var gode både defensivt og offensivt. Vi var nær scoring både ved et par dødballer, Eirik Gallefoss skjøt blant annet et susende frispark i tverrliggeren. Spissparet Lars Dellemyr og Mathias Falch kjempet hardt på topp, og skapte mange muligheter, men hårreisende offsideavblåsninger sørget for at det ikke ble mål. I de bakre rekker viste Eirik Gallefoss nok en gang ro og balanse i forsvaret, og ryddet opp sammen med midtstopperkollega Terje Christophersen, samt de stødige backene Andreas Lausund (etter hvert Vegard Enggrav pga skade) og Petter Vig. Forsvaret ryddet stadig opp, og det ble snakket varmt om "Gallefoss-effekten" på sidelinjen.

Mens vi presset på og jaget et mål, brukte Bækkelaget mye av energien på en ikke altfor god dommer som utvilsomt ødela like mye for begge lag, og pratet tidlig på seg gule kort. Angriperne kom stadig nærmere mot et vaklende BSK-forsvar takket være gode vinger og midtbanespillere. Så kom det forløsende 1-0 målet! Etter pasning fra Espen tråklet årets komet, Lars Dellemyr, seg forbi forsvaret takket være god teknikk og sterk vilje, før han knallet ballen i krysset med strak vrist fra 16-meteren!

Venstre bilde: Lars har scoret, og blir gratulert av lykkelige lagkamerater. Høyre bilde: BSK har nettopp bommet på en gedigen sjanse - et indirekte frispark 5 meter fra mål!

Nå var vi i støtet! Eirik skjøt et frispark i tverrliggeren og det ble headet like over på en corner. Bækkelaget kom på sporadiske visitter, og da ble det farlig! Heldigvis hadde Leiv Jørgen og forsvaret full fokus, og ryddet opp i stor stil. Feilaktige offsideavblåsninger begge veier hindret kampen fra å leve opp til G17-ligaens rykte om mange mål, og vi gikk til pause med 1-0!

"Det er bare å kjøre på", sa manager Tor Inge, og det gjorde vi. Spillet satt som aldri før, og med høy innsats, enorm vilje og godt humør kjørte vi over et stadig mer irritert og demoralisert hjemmelag. Vi vant duellene, kom tidlig i press, og fant hverandre med et særs bra pasningsspill. I en av våre beste perioder kom selvfølgelig utligningen... En av BSK-spissene kom fri på kanten, og hadde få problemer med å plassere ballen bak Leiv. Bittert ettersom vi dominerte stort akkurat da, men vi kjempet videre, og etter flere nye sjanser kom belønningen. Eirik slo et hardt frispark, keeperen til Bækkelaget mistet den og Mathias fant Espen som pirket ballen over streken til de fremmøtte Korsvollpatriotenes store begeistring. Det kokte over for Bækkelagets nr.11, som ble sendt i dusjen med sitt andre gule kort for dagen. På et langt oppspill fikk en feilvendt Mathias ballen, vendte, og skjøt ballen på halvspretten - i stanga! Ballen trillet langs linja, men ingen fikk den i mål. Etter dette gikk det som det pleier å gjøre for lag som er i undertall - Bækkelaget tok over, skapte flere muligheter, og utlignet. På en retur fra en corner fikk midtstopperen deres stå umarkert på 5-meteren og smalt ballen i mål.

Det gjensto kun 15 minutter av kampen, og fansen vår ergret seg over utviklingen i kampen. Men vi hentet ut de siste kreftene våre, og kjørte på videre. Lars prøvde på et nytt drømmemål, men traff ikke like bra denne gangen. Gaute, Magnus og Marius sørget for strålende angrepsspill fra sine vingposisjoner, mens forsvaret fortsatt holdt tett og den sentrale midtbanen styrte spillet. Nok en Bækkelaget spiller fikk marsjordre, og det så mørkt ut for hjemmelaget. To minutter før slutt kom avgjørelsen. Espen slo en presis gjennombruddspasning, Mathias startet løpet perfekt og kom alene med keeper. Han holdt hodet kaldt og bredsidet ballen hardt forbi keeper og opp i krysset! Så fulgte elleville jubelscener, og nå visste vi at det kom til å bli tre poeng - igjen! De siste minuttene var vi faktisk nærmere 4-2 enn Bækkelaget var uavgjort. Dommeren blåste av, og årets andre seier for Korsvoll G17 var et faktum.

Dagens seier var en velfortjent! Vi visste stor vilje og moral, og sto på selv når det buttet i mot. Vi ga aldri opp, og viste et glimrende pasningsspill. Vi lot oss ikke stresse av de feilaktige dommeravgjørelsene, og backet hverandre opp hele tiden. Bortekampen mot Bækkelaget ble uten tvil vår beste kamp så langt i sesongen, og hvis vi klarer å bygge videre på dette kan det fort bli gøy å være Korsvollsupporter til høsten!

Bildet venstre: Matchvinneren, Mathias Falch. Bildet høyre: BSK med en farlig sjanse, men heldigvis rydder forsvaret opp.