Innbyttere: Ingen.
Korsvoll (4-4-2
senere 4-1-1-4):

Målfest på Korsvollbanen!
Etter å ha tapt mot G89 to ganger tidligere i sesongen var det revansjeoppgjør på Korsvollbanen i fint novembervær søndag formiddag. Vi fikk beskjed om å senke skuldrene og ha det gøy på banen, men det så mørkt ut da dagens dommer, Tor Inge Dolve, blåste straffe til G89 etter kun to minutters spill...

Men før vi kunne starte kampen, hadde vi store problemer med å samle nok spillere. Med kun 7 spillere klare til kampstart så det riktig ille ut - før Atle Ryssmo meldte seg, Espen løsrev seg fra FM, en syk Marius sendte broren, midtstoppertalentet Christian fra G90, som erstatter og Andreas kom fra loddsalg på Sognsvann. G89 sjokkerte med å starte med keeperkjempen Gunnar som spiss, og vår gamle stjernespiller Lasse som keeper. Det viste seg å være et klokt valg! Gunnar satte nemlig straffesparket de fikk tildelt etter at Petter rev ned en 89-spiller kontant i nettet, og G89 tok ledelsen i prestisjeoppgjøret! Vi slet med å trenge igjennom 89-forsvaret den første omgangen, med enkelte unntak. Før vi hadde fått vår første sjanse, hadde Gunnar banket inn sitt andre for dagen, og hans makker styrt inn 0-3 bak en utspilt Leiv Jørgen.

Atle og Espen tok etter hvert tak i midtbanen, og spilte frem spissene og kantene flott ved flere anledninger. Magnus og Vegard kombinerte stadig fint på høyresiden, og Erik og Petter på den andre siden. Vår første virkelig store sjanse kom da Mathias ble spilt gjennom av Atle, men chippen over den utstormende Lasse skrudde utenfor. Nå hadde vi fått blod på tann, og Magnus slo hardt inn langs bakken etter et fint raid, men verken Erik eller Espen fikk ballen i mål. Etter muligheter på et par gode Atle-cornere og gjennomspill til spissene, var det et løp fra Petter som ga oss 1-3. Petter, som nettopp hadde brent en stor mulighet etter en 45-pasning, kom alene mot Lasse, kom seg rundt og skulle bare sette foten til da Lasse rev ham ned - straffespark! Mathias skulle skyte, og han trillet ballen til side for Lasse og i mål. Et psykologisk viktig mål rett før pause, og publikum øynet nok et historisk comeback fra OBOS Cup-semifinalistene.
Bildet: En av mange gode cornere fra Atle, som dessverre aldri førte til mål.
Tor Inge ga laget beskjed om å flytte litt oppover i andre omgang, og ikke være redde for å presse på samtidig som vi skulle beholde humøret og ikke miste motet. Det viste seg å fungere bra, og det tok ikke lang tid før fartsfantomet Magnus kom alene mot Gunnar, nå tilbake på sin vante plass, etter å ha parkert 89-forsvarerne. Han gjorde ingen feil, og det sto 2-3 etter et godt plassert høyrebeinsskudd. Tilskuerne hadde knapt fått satt seg da de fikk det hele i reprise! Etter en 89-corner kontret vi, og det åpnet seg for Magnus i midten, som skjøt hardt mot mål. Ballen traff stanga, men returen var ikke noe problem. 3-3!

Med to spisser, offensive vinger og en meget offensiv sentral midtbane spilte vi med tilnærmet 5 spisser i store deler av andre omgang. Dette ga store rom, overtallsspill og kontringsmuligheter, noe som selvfølgelig ga store sjanser. Blant annet skjøt Mathias et innlegg fra Magnus i stanga, Petter var uheldig med et skudd fra kanten, Andreas traff ikke godt nok, og Magnus fikk et mål noe tvilsomt avblåst for offside.
Som vanlig når et lag sløser med sjanser, var det motstanderen som tok ledelsen - 3-4. Med over en halvtime igjen lot vi oss ikke stresse, og det tok ikke lang tid før utligningen kom! Nok en gang var Magnus på farten, han slo inn, og der fant evigunge Atle veien til nettmaskene da han enkelt bredsidet ballen inn bak en famlende Gunnar. Vi fortsatte å male over G89 med et offensivt stjernegalleri som fikk selv Real Madrid til å blekne! På nok et innlegg fra kanten tok Mathias ned ballen, vendte opp og skjøt knallhardt i mål! 5-4! Vi fortsatte å skape store muligheter, og forsvaret tok seg av det 89 hadde å komme med. Terje taklet som vanlig solig og kontant, backene var gode i oppspillsfasen, og Christian Andersson viste seg som en fullgod erstatter for Eirik Gallefoss der han ryddet opp i stor stil! Imponerende spill fra G90-stopperkjempen!
Bildet: Hurtige Magnus får ikke kontroll over ballen denne gangen, men viste seg som en konstant trussel, og med flere gode innlegg og tre mål viste han seg fra sin beste side i dag.
Vår defensive cornertaktikk i dag, med tre eller fire spillere liggende igjen på topp fungerte ikke hver gang, og nå ble det mål for G89. Fredrik Runar skrudde ballen forbi alt og alle og rett i mål - akkurat som han gjorde som hospitant for oss i fjor!

Nok et tap mot G89 hadde blitt for mye på en sesong, og vi satte inn et ekstra gir de siste tolv minuttene. Etter et bombardement av glitrende offensivt spill dunket Magnus inn sitt tredje for dagen på utsøkt vis! G89 hadde ikke så mye å stille opp med etter dette, og Mathias lobbet inn 7-5 like før slutt da han og Magnus kom alene igjennom etter en enorm klarering fra Terje! Tor Inge blåste av den fantastiske kampen to minutter senere, og vi kunne juble for å ha trukket det lengste strået i målfesten mot G89!

Det var en morsom kamp, hvor begge lagene hadde hver sin omgang med godt spill. Vi skapte desidert flest sjanser, og seieren kunne fort ha blitt større. Magnus viste at han fortsatt har farten og skuddfoten i behold, Mathias fortsatte der han slapp i serien, Andreas og Petter serverte solide innlegg, Espen leverte stikkpasninger av høy klasse, Atle var grovarbeider på midten med gode gjennombruddspasninger, backene Vegard og Erik kom på gode løp og åpnet for midtbanen, Terje og unge Andersson var som levende vegger og bakerst var Leiv Jørgen flink til å kaste langt og sette igang fort. Christian Solberg tok gode bilder, og Tor Inge dømte jevnt bra, selv om noen regeltolkninger ikke var helt etter boken - med andre ord en strålende dag for årets G17! En fin kamp i novembersolen, og vi viste endelig G89 hvem som er best i klubben!