Sesongen 2008 er over, og i sin debutsesong i seniorserien fosset det mektige C-laget inn til seriegull, opprykk fra 8.divisjon og KM-spill! Totalt 132 mål ble banket inn i løpet av årets 29 kamper, og en ny supportergruppe så dagens lys! I denne oppsummeringen finner du alt du trenger å vite om fotballåret 2008 - her er blant annet alt om årets kåringer og kommentarer fra trener Falch og Korsfarerne.

Sesongoverblikk: Årets tre første treningskamper, mot VSF, FCNA og Dynamo Mjøsa, endte uavgjort, før Skruknott vant 5-0 mot et langt fra fulltallig C-lag. Kunne Korsvolls nye helter klare å stille lag gjennom en hel sesong? Ja! Gamle stjerner og talenter lot seg overtale av trener Falch, og før seriestart ble både VSF og Frem-31 banket med kalassifre. Seriepremieren mot Adamstuen gikk glatt, C-laget vant 4-0, men i neste kamp, 3-1-seieren mot Guttæne, fikk vi se årets første spor av ineffektivitet. St. Olavskameratene ble sendt hjem med et 5-3-tap i sekken, og på fotballens nasjonaldag, 16. mai, dro de blå det lengste strået borte mot hovedkonkurrent Heming 2; 5-4 – en klassiker! Fossum 2 ble slått 3-1 borte, før Lommedalen 3 kom til Korsvollbanen. Sluttresultatet ble 5-3, og for første gang lå C-laget på toppen av tabellen! Kraftutladningen i toppmatchen ble synliggjort i neste kamp mot bunnlaget Bærums Verk 2, men giftige Hauge ordnet 1-1 på overtid. Mot Jardar 2 og Øvrevoll Hosle 3 var derimot den gode gamle Korsvoll-stilen tilbake, noe som resulterte i henholdsvis 9-1- og 5-1-seire. Etter 2-0 mot Adamstuen kom sommerferien, der formen ble vedlikeholdt med en ålreit 1-0-seier mot Bislett FK fra naboavdelingen. En anonym nettbruker murret på Korsvolls sider, men resultatene C-laget hadde levert satte en stopper for debatten.

C-laget virket nemlig uovervinnelige, noe 7-1 borte mot Guttæne og 6-2 mot St. Olavskameratene på Ekeberg understreket – kampene der den nye supportergrupperingen, Korsfarerne, presenterte seg. Så kom dessverre nedturen – det lå an til storseier hjemme mot Heming 2, men de grønne snudde 4-1 til 5-8, og C-lagets første serietap var et faktum. Forspranget krympet inn, for etter en sliteseier mot Fossum 2 (4-2), vant Lommedalen 3 mot Korsfarernes yndlinger! I en dramatisk sluttspurt ble først Verket kjempet i senk med 4-2, før de siste minuttene ble avgjørende i 6-4-seieren mot Jardar 2. I serieavslutningen mot Øvrevoll Hosle 3 hentet C-laget frem det storspillet fra vårsesongen, og med rekordsifrene 14-4 i målprotokollen, kunne lagets første seriegull og opprykk innkasseres! I KM gikk det ikke fullt så bra, Hasle Løren 2 hentet inn A-lagsspillere og scoret fem mål i andre omgang. Tre treningskamper mot SFKO, Bislett FK og VSF viste dog at formen likevel var intakt – utfallet ble 6-3, 7-1 og 7-0 til C-laget. En fantastisk sesong fikk dermed en verdig avslutning!

KORSVOLL C
HØY INNSATS OG GODT HUMØR

24/12-08: Oppsummering 2008!

POKALKÅRINGER 2008

                                                        ÅRETS SPILLER
     
Prisen som Årets spiller går til den spilleren som i løpet av sesongen har skapt flest overskrifter med positivt fortegn og stått for de jevnt over beste prestasjonene fra mars til november. Valget var ikke enkelt, men juryen klarte omsider å kåre Årets spiller på C-laget:    

Bildet over: Det ble jackpot for målmaskinen Anders Hauge i år - han ble kåret til både Årets spiller og Årets toppscorer! 17 mål på 20 kamper, utallige assists og en sunn innstilling til sporten ble utslagsgivende.

    Anders Hauge:
     Juryen lot seg blende av angriperens fart,      rykk, teknikk, målteft og lagfølelse, og prisen      som Årets spiller på      C-laget i 2008 går til      Anders Hauge! Med totalt 17 mål er Hauge      også årets mestscorende spiller, samtidig      som han har vært nest-sist på minst like      mange scoringer. Hauges comeback i blå      drakt ble en stor suksess, og det er spesielt      viktige mål, som i bortekampen mot Bærums      Verk 2, og den gode lagånden som gjorde at      juryens valg falt på den lokale super-      stjernen. Hauge støtter alle og jobber      utrettelig for fellesskapet - han er Årets      spiller 2008!


               ÅRETS TOPPSCORER

Kamper blir vunnet av det laget som scorer flest mål, og for å score mål trenger et lag målscorere. 32 forskjellige spillere har puttet for C-laget i år, men én spiller sto frem som giftigst - han er Årets toppscorer 2008:

1. Anders Hauge, 17 mål:

     17 mål på 20 kamper er sterkt! Anders      Hauge har rykket og målteften som trengs      for å lykkes foran kassa. Målkontoen kunne      og burde kanskje vært større, for Hauge er      også en god distanseskytter.

2. Eirik Tarberg & Anders Frogner, 13 mål:
     Legendariske Tarberg har alltid vært giftig i blå drakt, og i år klinket han ballen i nettet tretten ganger på      like mange kamper - sterkt! Anders Frogner viste målteft på våren, men det var ikke før i avslutnings-      matchen at det virkelig løsnet, da satte han hele fem baller i nettet. Frogner stoppet også opp med tretten      mål, dog på 17 matcher, og han deler med det andreplassen på toppscorerlistene med Tarberg.

3. Thomas Engeset & Mathias Falch, 10 mål:
     Thomas Engeset overrasket alle med sin uvanlig store appetitt på mål etter comebacket i vår. Han scoret      fra alle vinkler i så å si alle kamper han spilte, og fikk bokført totalt ti mål på sine syv opptredener i blått.      Mathias Falch brukte 18 kamper på å score ti mål fra sin innbytterrolle etter kyssesyken, sammen med      Thomas er han årets tredje mestscorende spiller.


                                                        ÅRETS RÅTASS

Harde taklinger, skruknotter, kjefting i alle retninger og gule og røde kort - noen spillere er stadig i begivenhetenes sentrum og i dommerens fokus, men ikke alltid av de riktige årsakene. Vinneren av Årets råtass på C-laget er kåret:

1. Johannes Blåsternes, ett rødt & fire gule kort:

     Kapteinen hanker inn prisen som Årets råtass for andre år på rad, ingen stor overraskelse. Johannes      Blåsternes er nådeløs i duellspillet, noe flere motstandere har fått føle og kjenne på kroppen. Etter å ha      blitt snytt for det røde i fjor, fikk han endelig marsjordre mot Heming 2 i høst. Junior2.com gratulerer!

2. Tommy Johansen & Sindre Sangnes, ett rødt og to gule:
     Flere gjengangere på Råtass-listene i år. Tommy rakk å gjøre mer enn å slå luker den halve sesongen han      fikk med seg, og utvisningen i sesongoppkjøringen er fortsatt gjenstand for diskusjon i enkelte      dommerkretser. Sindre greide kunststykket å bli utvist fra innbytterbenken borte mot Heming 2, og      sammen med Tommy er han en verdig sølvvinner i kåringen av Årets Råtass.

3. Andreas Schwencke & Erik Nordby, tre gule:
     Både Andreas Schwencke og Erik Nordby har sanket kort i år, og de endte begge opp med tre gule. De to      er ofte involvert i tvilsomme taklinger og diskusjoner, men har begge en vei å gå om de skal nå helt opp, og      de må i år nøye seg med en delt tredjeplass.

                                                        ÅRETS LAGSPILLER

Enkelte spillere jobber mer for laget og stiller oftere opp enn andre. De er ikke nødvendigvis de som er mest synlige på banen, men de utgjør på mange måter limet i C-laget. Prisen som Årets lagspiller er en av de største og viktigste prisene en spiller på C-laget kan sette på peisen, og i 2008 er det en spesielt en spiller som har tatt i et ekstra tak for laget:

    Marius Andersson

     Den høyrebeinte venstrevingen fra Tåsenveien har spilt flest kamper av samtlige spillere, og han har også      fått med seg de fleste treningsøktene. Marius Andersson jobber alltid hjem og er alltid med i angrep, og da      han fikk sin etterlengtede scoring i serieavslutningen var det mange som jublet litt ekstra - det er nemlig      spillere med en slik innstilling fansen og klubben vil ha! I slutten av mai fungerte han i tillegg som      vikarierende hovedtrener da trener Falch var på ferie. Marius Andersson er Årets lagspiller på C-laget!

Bildene over: Til venstre: Årets råtass - igjen - Johannes Blåsternes! Spilleren som pådro seg fire gule og ett rødt kort i år, er her avbildet i forbindelse med en veldedighetskamp i regi av Dyreparken i Kristiansand. Inntektene gikk til barna i Afrika. Til høyre: Uten grunnmur er det vanskelig å bygge hus - Marius Andersson er Årets lagspiller på C-laget. Her er han oppe på scenen under feiringen av årets seriegull.
Trener Falchs tanker om året som gikk:
- Jeg snakket varmt om Korsvolls gylne generasjon i fjor, åpnet den unge laglederen da han ble bedt om å fortelle hvordan han opplevde året som gikk, før han fortsatte: - Og jammen slo de ikke til for fullt nå som vi endelig fikk starte i det ordinære seriesystemet! Opprykk var veldig bra med tanke på hvor sterke konkurrenter vi hadde, og med unntak av en litt hanglete høst synes jeg vi har prestert særs bra! Vi så oss ikke tilbake etter at vi overtok førsteplassen i mai, og gullet var fullt fortjent - dette har gutta virkelig fortjent, spesielt alle sliterne som har vært med hele veien.

Foran 2009-sesongen er trener Falch klar på at enkelte ting må forbedres om laget skal ta nye steg i retning det ypperste selskap:

- Vi må ha den samme effektiviteten som vi opplevde i enkelte perioder, som i kampene fra og med serieavslutningen. I tillegg må vi bryte bevisstgjøre alle på at vi jobber sammen som et lag, samt få inn noen faste oppmøte- og oppvarmingsrutiner. Jeg gleder meg!


Korsfarernes brølende tilbakeblikk på 2008:
- Halleluja, for et år! Detta var gull, skrålte Sebastian Brynestad fra julebordet han var på da junior2.com kontaktet den frittalende supporterlederen. Det var liten tvil om at grunnleggeren av Ultras Tåsens arvtager, Korsfarerne, fortsatt fløt på etterdønningene av gullfesten:

- Vi i Korsfarerne hater dårlig fotball og bønder, og vi er utrolig stolte over hva dere har prestert! Vi takker for at vi har fått vår egen tribunedel, "Impotensen", og at vi har fått til et supportermiljø der fans og spillere omgås uten problemer. Vi gleder oss til 7.divisjon, men en ting skal sies - vi drømmer fortsatt om et lag med bare Kjelstrup'er...
Lag
Seier
Uav.
Tap
Mål
Poeng
1. Korsvoll C
15
1
2
89-39
46
2. Heming 2
15
0
3
104-36
45
3. Lommedalen 3
12
2
4
70-39
38
4. Fossum 2
11
1
6
70-43
34
5. Jardar 2
9
1
8
75-80
28
6. Adamstuen
8
1
9
42-53
25
7. Guttæne
4
3
11
34-71
15
8. Bærums Verk 2
2
6
10
32-65
12
9. St.Olavskam.
3
2
13
30-74
11
10. Ø/Hosle 3
2
1
15
34-79
7

SLUTTABELL 2008
Bildet over: Trener Falch kunne juble for sitt første mesterskap i år, og det ble selvsagt behørig feiret med ballonger og champagne.

                                                           ÅRETS MÅL

Noen scoringer er simpelthen vakrere eller mer spesielle enn andre - dette var C-lagets beste fulltreffere i år:

1. Christer Bohlin i serieåpningen mot Adamstuen 25/4:

     Litt uti andre omgang slo Løland en av sine millimeterpresise crosser helt ytterst fra venstrekanten oppe      ved midtbanen. På motsatt kant, ved spissen av 16-meteren, kom Christer Bohlin i full fart, og med et      eventyrlig volleyskudd sendte ballen i en knallhard og perfekt bue rett i nettet. Målet sjokkerte samtlige      spillere, innbyttere og fans - for et prosjektil! Ferskingen Christer stikker dermed av med prisen for Årets      mål i sin debutsesong i blått.

2. Ola Jansen mot St. Olavskameratene 14/8:
     Det tok litt tid før nykommeren fra erkerival Kjelsås blomstret for fullt, men borte mot St. Olavskameratene      var spissen, som til stadighet senket oss mens han spilte for våre naboer i øst, i en klasse for seg, og han      fullbyrdet sitt første Korsvoll hat-trick på overtid da han klistret ballen i vinkelen fra hjørnet av 16-meteren.

3. Anders Frogner mot Heming 2 16/5:
     Frogner satte inn det avgjørende målet da han var iskald og kom alene mot keeper. Han brukte utsiden av      foten og rullet ballen frekt forbi den utrusende keeperen - stilig!

                                                        ÅRETS FEIRING

Et mål er så mye mer enn et mål - det skal også feires. En spiller markerte seg spesielt på dette feltet:

    Mikael Dellemyr mot Guttæne 8/8:
     
Andreas Lausund slo inn, Mikael Dellemyr puttet ballen i det tomme buret, før han kastet drakt, shorts og      mer til. Et gult kort la ingen demper på feiringen, og Korsfarerne jublet ekstatisk. Et Mikael-mål er aldri      kjedelig!

                                                       ÅRETS PASNING

En god pasning er noe av det fineste du kan gi til en god venn og lagkamerat. En spiller la en pasning som overgikk alle andre:

    Anders Hauge mot Øvrevoll Hosle 3 26/9:
     
Vi ledet allerede 1-0 etter syv minutter i den avgjørende matchen da Hauge tilsynelatende kom alene mot      keeper. Han kunne enkelt scoret selv, og publikum fikk hjertet i halsen da han sendte ballen 15 meter til      siden, der Frogner kom bakfra og trillet den i nettet. Uegoistisk, overraskende og et tegn på godt overblikk.

    Hederlig omtale: Fredrik Løland, samtlige pasninger.

DIPLOMKÅRINGER 2008
Følgende 65 spillere representerte Korsvoll C i sesongen 2008 - antall kamper og mål i parentes:
Marius Andersson (27/1), Fredrik Løland (21/9), Bernt Foss (21/2), Anders Hauge (20/17), Mats Felix Walschaerts (19/0), Mikael Dellemyr (19/1), Christer Bohlin (18/2), Mathias Falch (18/10), Erik Nordby (18/5), Anders Frogner (17/13), Johannes Blåsternes (17/3), Tommy Johansen (14/0), Ola Jansen (13/6), Eirik Tarberg (13/13), Andreas Løvstad (12/1), Peder Nævestad (12/5), Sindre Sangnes (11/5), Ola Røysamb (10/5), Andreas Schwencke (10/2), Andreas Kjelstrup (10/1), Jan Hagfors (10/0), Håkon Bånerud (9/1), Andreas Lausund (9/0), Magnus Solberg (9/0), Eirik Garnås (8/2), Amund Rognmo (8/3), Thomas Engeset (7/10), Daniel Ramberg (7/1), Gaute Glomlien (6/0), Marius Høgevold (6/4), Eivind Hopland (4/1), Anders Ommundsen (4/0), Lars Dellemyr (4/1), Pål Schjerven (4/1), Sindre Nordby (3/0), Vegard Enggrav (3/0), Vegard Thorkildsen (3/0), Espen Malmo (2/1), Håvard Moen (2/1), Espen Liljeblad (2/0), Jon Stavnsborg (2/0), Erlend Karlseng (2/0), Thomas Arnulf (2/0), Henrik Finzi (2/0), Ole Olesen (2/0), Vebjørn Bystrøm (2/0), Erik Edvardsen (2/0), Jonathan Baylis (2/1), Anders Jerkø (1/1), Christopher Køltzow (1/0), Jørgen Svartvasmo (1/0), Frick Thorsøe (1/0), Lars Sandbakken (1/0), Pelle Bamle (1/0), Alexander Kalve (1/0), Gunnar Sjølie (1/0), Andreas Tangen (1/0), Christian Andersson (1/0), Øyvind Tønsager (1/0), Anders B. Pedersen (1/0), Jørn Bertelsen (1/0), Joachim Lund (1/0), Even Schia (1/0), Espen Schjerven (1/3) & Helge Nygaard (1/0).