24/12-07: Oppsummering 2007!

Sesongen 2007 er over, og som vanlig svingte prestasjonene fra det helt utrolige til det ubegripelig dårlige. Forskjellen fra tidligere år var at vi denne sesongen endelig fant vinneroppskriften, scoret godt over 100 mål og tok over tronen som klubbens beste juniorlag! I denne oppsummeringen finner du alt du trenger å vite om fotballåret 2007 - her er blant annet alt om årets kåringer og kommentarer fra trener Falch og fansen.

Sesongoverblikk: 2007 ble innledet med to uavgjortkamper borte mot henholdsvis Kjelsås 2 og sterke Klemetsrud 2 i Vårserien - en turnering som dessverre aldri ble fullført. Etter disse kampene fulgte en frustrerende tapsrekke på hele ni matcher som varte helt til og med seriestarten hjemme mot Ready 2, der Ultras Tåsens bluss ved Lars' 1-5-redusering var det eneste det var verdt å skrive hjem om. Så begynte russetiden, en treukersperiode som tradisjonelt sett tar drepen på lag dominert av avgangselever - slik gikk det ikke med oss; vi feide all motstand av banen, og 4-0 mot Heming 2, 5-2 mot Høvik og 8-1 mot Ullern 3 formiddagen etter siste Tryvannstreff førte oss til toppen av tabellen. Bakrusen kom mot slutten av mai, da røk vi hodestups ut av OBOS Cup etter 4-9 mot svake Høybråten/Stovner. Frem til sommeren gikk vi på tre nye 1-5-tap, men viste samtidig styrke med 4-0 over Lommedalen og 3-2 over Jardar 2. Til sommeren forsvant en rekke spillere til militæret og studier i andre byer, men ikke før de hadde fått sin fortjente avskjedskamp mot naborival FCNA.

Høsten ble innledet med en treningskamp mot junioravdelingens flaggskip, Jr.1. De mest optimistiske drømte om et hederlig resultat, men vi gikk respektløse til verks, og da dommeren blåste av hadde vi banket våre antatt bedre klubbkollegaer 4-2! Heming 2 fikk sin hevn da serien ble sparket igang igjen, men vi befestet vår posisjon på øvre halvdel med 4-2 borte mot Ullern 3. Huk skjøt oss i prinsippet ut av medaljekampen da de vant 5-2 på Korsvollbanen, men i neste runde fikk vi alt til å klaffe da Høvik kom på besøk. Etter en enorm oppvisning i angrepsfotball vant vi til slutt med rekordsifrene 11-3, og 9/9 er fra og med i år offisiell flaggdag på Korsvoll. I midten av september snudde vi 0-2 til 5-2 mot Jardar 2, og serien ble avsluttet med grusomme 0-10 i sekken hjemme mot seriemester Haslum 2. Etter serieslutt tok vi skalpen til G89 en siste gang, men da vi forsøkte det samme mot FCNA, gikk vi på et leit tap etter 6-6 ved full tid og 2-4 i straffesparkkonkurransen. I november avsluttet vi juniorkarrieren med en flott 5-2-seier over drømmemotstander og erkerival Kjelsås 2 - en vakker og stor sesong hadde fått en perfekt avslutning!

KORSVOLL Jr.2
HØY INNSATS OG GODT HUMØR

                          
                       KÅRINGER 2007

-------------------------------------------------------------
ÅRETS SPILLER:
   1. Mathias Falch: Kraftspissen dunket inn mål i bøtter og spann hele sesongen, og han var i gjennomsnitt sist på hver tredje scoring. Vokste som tilrettelegger, tok ansvar på høsten, kunne tidvis fungere som et angrep alene og beviste blant annet sin viktighet i bortekampene mot Ullern 3 og Jardar 2. Utenomjordisk samarbeid med Lars.
   2. Eirik Tarberg: Fjorårsvinneren spilte lite i år, men var til gjengjeld banens dominerende skikkelse i de fem kampene han fikk. Skuddvillig, målfarlig, fotballklok og flink til å servere spissene. Militæret ødela for det som med all sannsynlighet ville blitt en stor høstsesong.
   3. Terje Christophersen: Den trofaste forsvareren leverte varene i de 20 kampene han rakk før han ble innkalt til Forsvaret, og de perfekte taklingene og den nådeløse innstillingen hindret utallige motstandere i å score.
   Hederlig omtale: Johannes Blåsternes, Henrik Finzi, Eirik Garnås og Jon Stavnsborg.
ÅRETS RÅTASS:
   1. Johannes Blåsternes:
Den hjemvendte sønn satte seg øyeblikkelig i respekt med hodeløse nedklippinger og tofotstaklinger. Fire gule kort på syv kamper er intet annet enn imponerende, og kun idiotisk dømming i serieavslutningen hindret ham i å se det røde!
   2. Aleksander Omtvedt: Beistet fra Svensenga trengte ikke mer enn én involvering i spillet for å få gult kort i comebacket, og det brutale spillet fortsatte ut året. Pluss for å ha fremprovosert brytekamper som dommer.
   3. Sten Jacobsen: Nykommeren spilte seg inn i fansens hjerter med oppofrende spill og kraftige taklinger. Var innblandet i de fleste nesten-slagsmål, og nettopp bråket mot FCNA i juni sikret ham tredjeplassen i årets kåring.
   Hederlig omtale: Sindre Sangnes, Ola Gilen.

ÅRETS TOPPSCORER:

   1. Mathias Falch: I år som ifjor stakk den notoriske måljegeren fra Heierstuveien av med tittelen - 32 mål på 30 kamper er legendarisk! Giftig med begge bein og med hodet, og med 17 seriemål på tretten matcher skrev den målkåte spissen seg inn i historiebøkene med gullskrift.
   2. Lars Dellemyr: Stortalentet spilte ikke mange ganger i år på grunn av jobb, skader og skole, men plasseringsevnen var fortsatt til stede, og med gode skudd og slepen teknikk satte han ti baller i nettet på kun tolv matcher.
   3. Ola Røysamb: Fartsvidunderet ble som oftest plassert i backrekken, men de gangene han fikk prøve seg på topp, var han dødelig effektiv. Både innledet og avsluttet sesongen med godformen inne, noe som resulterte i syv scoringer på 19 opptredener i blått.
   4. Eirik Garnås: Seks mål på tretten kamper.
   5. Eirik Tarberg: Fem mål på fem kamper.

ÅRETS KEEPER:
   1. Espen Liljeblad: Årets udiskutable førstevalg mellom stengene - sikker, trygg og uredd. Alt i alt en jevn og god sesong, og den tøffe førsteårjunioren kan nå virkelig langt.
   2. Stein Ringstad: Ready nektet å slippe klassekeeperen i sommerferien, men han stilte opp i storkamper mot Jr.1, Jr.3, Kjelsås 2 og FCNA, og da skjønte fansen plutselig hvorfor Ready trengte ham i Interkrets.
   3. Eivind Hopland: Spilte knapt keeper i år, men den dominante sisteskansen dirigerte hele laget da han først tok plass i mål. Satt på benken for A-laget mot FFK 2 i sommer.

ÅRETS FORSVARER:
   1. Terje Christophersen: Alltid fullt fokusert og 100% innstilt på å renske unna alt som kommer mot oss. Plasseringssterk, hodesterk, lur og uredd - en fortjent vinner.
   2. Jon Stavnsborg: Opprinnelig en offensiv spiller, men da forsvarskrisen var et faktum, stilte den muntre evighetsmaskinen opp og leverte varene. Teknisk og spillende stopper med stålkondis.
   3. Isaac Gjerde: Basketball hadde alltid vært sporten hans, men allerede i sin fjerde kamp var han sikkerheten selv mot Jr.1! Utviklet seg enormt, og ble etter hvert en farlig vingback.
   Hederlig omtale: Amund Rognmo, Andreas Schwencke og Pelle Bamle.

ÅRETS MIDTBANESPILLER:
   1. Eirik Tarberg: Den lille tryllekunstneren har et overblikk få andre kan skilte med, og med delikate krempasninger, gode lederegenskaper og to gudebenådede føtter førte han laget til triumf etter triumf.
   2. Johannes Blåsternes: Comebacket ble en stor suksess for den hardttaklende dirigenten. En smart tilrettelegger, som med sin presise høyrefot ikke bare styrte midtbanen, men også skrudde inn en corner mot Høvik. Drømmemål mot Jardar 2.
   3. Eirik Garnås: Stor, sterk og umulig å stoppe. Et lokomotiv på midtbanen, som med kraft og teknikk briljerte sesongen igjennom. Gode langskudd, noe seks mål på tretten kamper gjenspeiler.
   Hederlig omtale: Henrik Finzi: Fikk kun en match, men da spilte han til gjengjeld til en 10'er på VG-børsen! Fantastisk rykk, fart, finterepertoar og fotballhode - en stjernespiller!   
Bildene: Over: Årets spillere på Jr.2, fra venstre Mathias Falch, Eirik Tarberg og Terje Christophersen. Under: De mest fryktede spillerne på Korsvoll i året som gikk - fra venstre: Johannes Blåsternes, Aleksander Omtvedt og Sten Jacobsen.
Trener Falchs betraktinger på året som gikk:
- Jeg er voldsomt fornøyd med hvordan vi hevet oss til seriestarten etter mye uhell og trøbbel i oppkjøringen, og medregnet seieren mot Lommedalen fikk vi faktisk flere seire enn tap i ligaen, og det er det flere år siden vi gjorde. Jeg er veldig stolt over at vi nådde målsetningen om å ta mer enn 20 poeng, og at vi nok en gang nesten klarte å score i hver kamp, fortalte en smilende trener Falch på årsmøtet i Korsvoll IL. Den unge laglederen var glad for at laget hans tok en sterk 4.plass, og han var hellig overbevist om at det kunne blitt medalje og muligens opprykk om ikke flere nøkkelspillere hadde forsvunnet i sommerpausen: - Det svekket oss, men vi sto likevel på og leverte en sterk høst også. Etter flere år i villrede fikk vi endelig spillet til å stemme - 07 var i mine øyne året da vi virkelig begynte å spille fotball, det til tross for mange utskiftninger og forskjellige startoppstillinger. Vi er inne i en kjempespennende fase, og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet med å utvikle denne gjengen - Korsvolls gylne generasjon - videre!
ÅRETS KAMP:
   1. Jr.1 - Jr.2 2-4: Ingen hadde forventet at den utrente gjengen (bildet over) som kom rett fra sommerferie skulle slå Jr.1, som hadde trent fast og hardt hele året. Til tross for at vi ikke hadde trent siden mai og knapt rørt en ball på over en måned, knuste vi Jr.1 - en fantastisk dag for Jr.2-fotballen!
   2. Jr.2 - Høvik 11-3: Jubeldagen da alt stemte! Vi nedsablet et fortapt Høvik-lag i strålende solskinn på Korsvollbanen, og vi ga oss ikke før vi hadde satt rekordmange baller bak motstandernes keeper.
   3. Jr.2 - Ullern 3 8-1: Med nesten bare russ på laget, slo vi til med den til da største seieren på fem år - kun timer etter at siste Tryvannstreff var avsluttet. Sambafotball var stikkordet.
ÅRETS SUPPORTERE: Ultras Tåsen (Bildet over): Den hardbarka klikken med Mikael Dellemyr og Kasper Aunan i spissen stilte opp, ofte mannsterke, på både hjemme- og bortekamper gjennom hele sesongen og lagde liv og røre. De hadde bluss, sanger og taktfaste rop, og dermed skapte de en utrolig ramme rundt kampene.
Fansens vurdering av sesongen 2007:
På Ultras Tåsens nå stengte nettforum, oppsummerte talsmann Mikael Dellemyr sesongen slik før politiet sperret siden i slutten av november: "Vi får være fornøyd med det meste som skjedde på banen i år, men at gutta ikke greide å pådra seg et eneste rødt kort eller å starte et eneste alvorlig slagsmål er temmelig skuffende. Vi får ta oss selv i nakken når det gjelder manglende tribuneopptøyer, her har vi en del å jobbe med foran neste sesong. Ellers var det fett at det ble så mange scoringer og poeng i år, 07 var et sabla godt år!"
Bildet over: Fotballekspert Kristian Djuve nyter båtlivet. Hans forhåndstips var ikke helt bak mål skulle det vise seg.
Ekspertens dom:
I april spådde den lokale fotballeksperten Kristian Djuve hvordan det ville gå i G19 3.divisjon avdeling 2, her er både forhåndstipset hans, samt sluttabellen:
Kristians tabell 2007
1.   Ready 2
2.   Lommedalen
3.   Huk
4.   Heming 2
5.   Ullern 3
6.  Korsvoll 2
7.   Høvik
8.   Haslum 2
9.   Jardar 2
Sluttabell 2007
1.   Haslum 2
2.   Ready 2
3.   Huk
4.  Korsvoll 2
5.   Ullern 3
6.   Heming 2
7.   Jardar 2
8.   Høvik
Lommedalen trakk seg
- Nå, bortsett fra et par stygge blundere som overraskelseslaget Haslum 2 og Lommedalens svake innsats frem til de trakk seg, mener jeg at jeg fikk plassert alle lag omtrent der de hørte hjemme, konstaterte eksperten over telefon fra Portugal da han ble konfrontert med sluttabellen: - Tabellen ble ikke overraskende delt i to ganske tidlig, før vi senere fikk tre definitive topplagg, fire bunnlag og til slutt Korsvoll som eneste middelhavsfarer. De blå fra Oslo Nord leverte en sesong som i mine øyne var over all forventning. Med offensiv og tidvis naiv gladfotball vant de nok mange fotballhjerter, og selv om det gjerne ble stortap når de først tapte, synes jeg resultatene lyver ved flere anledninger. Med litt flaks og en mer stabil stall kunne det, jeg sier kunne det, faktisk blitt gull! Jeg gleder meg til å følge dem videre.
ÅRETS MÅL:
   1. Ola Røysamb mot FCNA 20/10: Et veltimet volleyskudd fra 16-meteren etter en corner gikk i en vakker bue over alle og inn i høyre hjørne på overtid i det prestisjetunge lokaloppgjøret mot FCNA og sikret oss et uavgjortresultat!
   2. Mikael Delemyr mot Høvik 9/9: Debutanten hadde brent et straffespark tidlig i matchen, men mot slutten viste han verdensklasse da han smalt til på direkten da en lang crosser dalte ned på bakre stolpe - en kjempescoring!
   3. Johannes Blåsternes mot Jardar 2 18/9: Så å si direkte fra avspark i andre omgang snappet midtbanestjernen opp ballen, kjørte karusell med halve Jardar 2, tok tunnell på sistemann og la ballen rolig i hjørnet - elegant!
   Hederlig omtale: Håvard Moen mot FCNA 21/4 og Alexander Kalve mot Jr.3 16/10.
Bildet over: Mikael Dellmyr klinker til og scorer på en herlig volley mot Høvik i september, men må likevel se seg slått i kåringen av Årets Mål - Ola Røysambs stjernetreff mot FCNA tok førsteplassen.
ÅRETS ANGRIPER:
   1. Mathias Falch: Årets Toppscorer med 32 mål. Hevet seg enda et nivå fra den sterke fjorårssesongen, og han presterte så å si alltid til tross for at han aldri fikk en fast makker.
   2. Lars Dellemyr: Av diverse grunner var toppscoreren fra 2005 sjeldent på banen, men med et solid snitt på nesten en scoring per match viste han at han fortsatt kan!
   3. Daniel Ramberg: Vikaren med den brasilianske teknikken og den brutale fysikken scoret tre på fire kamper etter at han fant seg til rette i en rolle litt bak spydspissen.
   3. Mikael Dellemyr: Tidenes debutant i blå drakt! Scoret et nydelig mål mot Høvik, og var stadig frempå til tross for at kampformen var litt rusten etter flere års avbrekk fra fotballen. Deler tredjeplassen med Daniel.
Bildet over: Daniel Ramberg var en gigant de gangene han spilte, og den gode innsatsen foran mål ga ham en fin 3.plass i kåringen av Årets Angriper - en plassering han deler med Mikael Dellemyr.
Følgende 68 spillere representerte Korsvoll Jr.2 i sesongen 2007 - antall kamper og mål i parentes:
Mathias Falch (30/32), Marius Andersson (23/3), Terje Christophersen (20/0), Andreas Lausund (20/2), Sondre Winnæss (20/1), Ola Røysamb (19/7), Håkon Hellum (19/0), Espen Liljeblad (18/0), Sindre Sangnes (17/3), Jon Stavnsborg (17/4), Erik Edvardsen (15/4), Eirik Garnås (13/6), Lars Dellemyr (12/10), Sten Jacobsen (12/3), Sondre Sæter (12/1), Hans Fredrik Fodnes (12/0), Gaute Glomlien (11/0), Christopher Køltzow (11/0), Andreas Schwencke (10/0), Peder Nævestad (9/2), Anders Jerkø (9/2), Eivind Hopland (8/1), Magnus Solberg (8/0), Johannes Blåsternes (7/3), Aleksander Omtvedt (7/0), Leiv Jørgen Bakkerud (7/0), Amund Rognmo (6/0), Vegard Enggrav (6/1), Rasmus Bjerre (6/0), Eirik Tarberg (5/5), Stein Ringstad (5/0), Gunnar Sjølie (5/0), Henrik Gaudernack (5/0), Håvard Moen (5/3), Daniel Ramberg (4/3), Christian Andersson (4/1), Espen Malmo (4/1), Håkon Bånerud (4/1), Mikael Dellemyr (4/1), Pelle Bamle (4/0), Erlend Karlseng (4/0), Petter Lillehagen (3/1), Alexander Kalve (3/2), Andreas Kjelstrup (3/0), Sindre Nordby (3/0), Magnus Skavlan (3/0), Magnus Roterud (2/1), Fredrik Dolve (2/0), Fredrik Karlsrud (2/0), Henrik Finzi (1/0), Marius Høgevold (1/0), Even Kahrs (1/0), Matej Radunovic (1/0), Kasper Aunan (1/0), Olav Bengtson (1/1), Thomas Arnulf (1/0), Per Håkon Wergeland (1/0), Andre Stangebye (1/0), Jacob Matthiasen (1/1), Isaak Bashevkin (1/0), Erlend Ramm (1/0), Erlend Solgaard (1/0), Tollef Jahren (1/0), Even Enggrav (1/0), Øyvind Tønsager (1/0) & Anders Kolderup (1/0).