Innbyttere: M. Andersson, K. Bukta og T. Skeie.

Tap mot kretsens dårligste
I går røk vi for første gang mot VSF, i dag røk vi for første gang mot Wam-Kam 2, laget som kom sist i 8. divisjon i fjor.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Bildet: Nikolai Kleivan spilte nok en god kamp på topp. Alle foto: Ø. Bondhus

For tredje år på rad var det denne helgen klart for dobbeltoppgjør mellom Korsvoll og Wam-Kam. Torsdag slo B-laget, nær sagt som vanlig, Wam-Kams førstelag etter å ha ligget under, og i år måtte det fire Christian Torp-mål og en straffescoring fra Mattis Lund til for å sikre dem en fin 5-3-seier. Lørdag klokken 13.00 var det vår tur til å møte Wam-Kam 2, og vi skulle forsøke å følge opp 7-4- og 4-0-seierene våre fra de to foregående årene.

Oppgaven virket overkommelig med tanke på at Wam-Kam 2 kom helt sist i 8. divisjon i fjor, men ettersom Wam-Kam er en liten klubb, stilte de til denne kampen med flere spillere fra førstelagstroppen, deriblant Christoffer Bergqvist. Flere husker kanskje at den daværende Haugesund-spilleren spilte en internkamp for oss i fjor, fyren har tross alt vært toppscorer i svensk 2. divisjon og vært innom Sveriges u-landslag som keeper. I dag tok han plass mellom Wam-Kam 2s stenger, og med tanke på at vi hadde høyreback Greger Svenn, var det vel egentlig vi som så ut som et 8. divisjonslag.

Mens Wam-Kams førstelag forsøker å spille rosenborgsk 4-3-3-fotball, liker andrelaget å slå lange baller. Allerede etter to minutter hadde trebackslinjen vår skjønt at det var gjestenes oppskrift denne lørdagen, men hva hjelper det å være forberedt når verdens raskeste kantspiller som oftest var mottaker av de lange ballene? I det 2. minutt slo lynvingen fra førstelaget inn i feltet, der 1-0 ble satt inn bak Greger Svenn. Ni minutter senere fikk lynvingen selv æren av å være sist på ballen, etter at han ble spilt frem av Simen Dyb Berg, som i går spilte sentralt på midten for oss mot Vinderen.

Bildene: Over: Wam-Kam 2s lynving setter inn 2-0. Under: Greger Svenn redder mesterlig!

Et kvarter var spilt da vi ble snytt for en klar straffe. En forsvarer stoppet ballen med hånden, men dommeren fikk det ikke med seg. I stedet kunne Wam-Kam 2 angripe, og da Lars Gjesvik snublet som bakerste mann, var det kun en flott redning fra Greger Svenn som sørget for at det ikke stod 3-0 da en angriper kom alene gjennom.

Så fikk vi det endelig til foran mål. Nikolai Kleivan kom alene med keeper i det 17. minutt, men den lure chippen ble reddet av eks-u-landslagskeeperen. Kleivan fullførte heldigvis løpet sitt, slik at han enkelt kunne score på returen. Spissens andre mål i år, omtrent 18 timer etter det forrige.

Bildet: Nikolai Kleivan scorer!

Vi våknet til liv etter scoringen, og vi hadde et forsøk i stanga like etter 1-2-målet. Christian Poppe meldte overgang til Vestli nå i vinter, men i dag var han tilbake på en gjestevisitt. Selvfølgelig kan man ikke forlate banen målløs når man har 47 mål på 50 kamper for C-laget, og i det 33. minutt stod han bak utligningen da han dro seg forbi keeper og headet inn 2-2.

Deretter var det Wam-Kam 2s tur til å bli snytt for straffe, noe som fikk bortelagets Dyb Berg til å be dommeren om å skjerpe seg. Hva han fikk igjen for det? Gult kort. Dette var omtrent det siste Dyb Berg gjorde, for etter hvilen ble han erstattet av en annen spiller som garantert kommer til å dominere for Wam-Kam 1 i 6. divisjon i år, nemlig den tidligere Frigg-spilleren Lars Gunnar Hoff.

Bildene: Over: Wam-Kam 2 går opp til 3-2. Under: Simen Dyb Berg spilte for oss i går. I dag kunne han rekke tunge til oss etter å ha slått oss. Det snur fort i fotball.

Det tok ikke lang tid før Hoff markerte seg ved å sette inn 3-2, men før den tid burde vi allerede rukket å score ved Poppe, som dessverre sendte ballen over mål.

Fire minutter etter kjempemissen, i det 53. minutt, måtte Johannes Blåsternes, som hadde storspilt som anker i 3-5-2 i førsteomgang, men som ble ofret da vi ikke hadde noen andre å putte i mål etter at Greger Svenn hadde tatt sin del av byrden de første 45, plukke en ny Hoff-scoring ut av nettet. Blåsternes fikk for øvrig ikke gult kort i denne kampen, ikke engang for munnbruk, men det gjorde Nikolai Kleivan, som med det står med like mange kort som mål til nå i år.

Andreas Lausund spilte sentral midtbane de første 20 minuttene av andreomgang, og du store min, som han strålte! Legestudenten spilte ball i hatt med motstanderne, men slet med å tre den siste pasningen forbi forsvaret deres. Enkelte sjanser ble det dog. Svenske Mats Gustafsson, som spiller bandy med Greger Svenn, Mats Felix Walschaerts og Fredrik Løland i Ullevål, fikk prøve seg i en rekke posisjoner i dag, og kunne med litt raskere avslutninger fort fått seg en scoring eller assist. Det samme gjaldt Martin Kloster, og ikke minst Marius Andersson, som styrte en retur fra keeper utenfor.

Flere spillere virket tomme etter den siste ukens hardkjør, også evighetsmaskinen Truls Skeie, som sammen med sin kamerat Ken Endre Bukta kom til kampen rett fra en to timers fotballøkt. I det 74. minutt kunne spilleren som ble matchvinner da vi tapte 0-1 for Wam-Kams førstelag i november, Bjørn Arild Dahl, heade inn 5-2 til bortelaget.

Bildene: Over: Ken Endre Bukta har spilt internkamp for oss tidligere. I dag var han med mot Wam-Kam 2. Under: Mathias Falchs ansikt oppsummerer den siste kampen i monsteruken, der vi til slutt altså spilte fire kamper på fem dager.

Dommeren snøt oss for en ny straffe da han valgte å blåse frispark da en for dagen meget teknisk briljant Mathias Falch ble holdt igjen etter et innkast. All logikk tilsier tross alt at Falch befant seg innenfor 16-meteren da forseelsen ble begått, ettersom han har for vane å befinne seg nettopp der når det angripes og det er en viss sjanse for at han kan score. Vel, Wam-Kam 2 fikk ikke straffe i denne kampen de heller, selv om de også skulle hatt en til på overtid etter nok en dårlig takling inne i feltet vårt. Før det hadde for øvrig Wam-Kam 2s Hoff økt til 6-2, og det ble også sluttresultatet.

2-6 mot laget som kom sist i 8. divisjon i 2011 er virkelig ikke noe å skryte av til familien på påskefjellet den kommende uken, men vi må ikke glemme at vi har spilt fire kamper på fem dager nå – med friske bein hadde vi nok kunne ytt Wam-Kam 2 mer motstand denne lørdagen. I førsteomgang lå vi fint i 3-5-2-formasjonen vår, men da Blåsternes måtte i mål, etterlot han seg et tomrom på midten som dessverre ble fylt av bortelagets tremålsscorer. Etter påske fortsetter oppkjøringen med nye kamper og treninger, før det blir seriestart 25. april på Korsvollbanen. God påske!

Bildet under: Martin Kloster gjorde det godt på midtbanen etter at han kom hjem på påskeferie. Her i duell med bortelagets tremåls-Hoff.