M. Falch
L. Eriksen
Innbyttere: R. Gjertsen, J. Nordal og S. Walle.

Sterkt uavgjortresultat
Etter upåklagelig laginnsats klarte vi 1-1 mot Wam-Kam i en hyggelig vennskapskamp på Korsvollbanen.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Ingen høst uten treningskamper mot Wam-Kam, de svartoransje bygdeguttene med utestedet Waldemars som klubbkontor, så også i år. Wam-Kams førstelag rykket i år opp til 5. divisjon etter imponerende 14-2-2 i vår naboavdeling, en imponerende prestasjon, selv om KM ble en liten nedtur med to strake tap, blant annet mot velkjente Kurdistan. I kveld stilte de med et sammensatt lag der de også hadde hentet inn spillere fra de to 8. divisjonslagene sine.

På grunn av spillermaterialet i kamptroppen gikk vi ut i 4-4-2, der Johannes Hovda og Magnus Jahrmann fikk tillit sentralt etter å ha spilt meget godt mot Bislett en uke tidligere. Det betydde at Johannes Blåsternes og Espen André Rødnes måtte ta jobben som midtstoppere, en oppgave de mestret med stil.

Offensivt førte en usedvanlig pigg Mathias Falch an i tospann med Espen Bengtson, som tok høstferie fra NTNU for å få med seg denne matchen, og allerede før det var gått syv minutter hadde Falch rukket å teste motstandernes keeper to ganger med harde skudd fra 17-18 meters hold.

Formspilleren Jahrmann forsøkte seg også fra distanse, mens Lars Eriksen, som fikk mye rom ute på kanten, hadde et godt dribleraid, dessverre uten tellende resultat.

Wam-Kam-maskinen ble skrudd på etter hvert, og det tok ikke lang tid før midtstopper Blåsternes og hjelperne hans måtte jobbe hardt for å avverge baklengsmål. Blåsternes noterte seg for øvrig for årets ellevte gule kort med en susende takling en halvtime ut i kampen. Dette var hans trettende kamp i 2012.

Samtidig som forsvaret kjempet godt, fulgte førsteomgangs keeper Leiv Jørgen Bakkerud opp den solide prestasjonen mot Kurdistan tidligere i høst, og fire-fem store Wam-Kam-sjanser ble stoppet av mannen som egentlig la hanskene på hylla for fem år siden, og som selv har sagt at han ”egentlig aldri var noen keeper” – en påstand som dessverre bekreftes om man tar en titt på statistikken hans. I dag var han derimot verdens beste keeper den ene omgangen han stod mellom stengene, og frustrerte Wam-kammere rev seg i håret.

I det 44. minutt trodde de få publikummerne lenge at de skulle bli vitne til et øyeblikks magi, da Mathias Falch kastet seg skrått opp i luften og saksesparket et innlegg fra venstre mot mål. Dessverre fikk Wam-Kam-målvakten en hånd på ballen, slik at han fikk slått den i tverrliggeren og over mål. Den påfølgende corneren ble klarert, og dermed gikk vi til pause med 0-0. Det kunne like gjerne stått 4-4.

I andreomgang tok Blåsternes på seg keeperdrakten, mens Bengtson trakk ned som stopper og Bakkerud tok en back. Førstnevnte ville ikke være noe dårligere enn sistnevnte hadde vært i første, og årets råtass frydet seg etter å ha stoppet bortelagets beste spiller, Jonas Wikborg, da han forsøkte å gå rundt ham. En deilig redning som tok mye av motet ut av den målfarlige VG-praktikanten.

Et kvarter etter pause kom kveldens første mål, dessverre i feil nett. Et litt heldig langskudd snek seg inn i hjørnet, og dermed ledet Wam-Kam 1-0. Heldigvis viste vi god moral, og bare minutter senere styrte Lars Eriksen inn et hjørnespark fra Magnus Jahrmann til 1-1.

Ti minutter senere stod tverrliggeren i veien da Jahrmann selv klemte til 20 meter fra mål, og mot slutten burde Lars Eriksen, Jørn Nordal og Mathias Falch utnyttet overtallet bedre da de kom tre mot to. Sistnevnte hadde dessuten et farlig vristspark og en halvvolley fra langt hold, men ballen var ikke spesielt interessert i å gå i mål denne kvelden, og dermed ble det 1-1. Begge lag har egentlig grunn til å være fornøyde med resultatet ut fra spill og sjanser, og for vår del var det spesielt godt å se at vi jobbet hardt og godt hele veien, og at vi klarte oss såpass bra mot et lag som i alle fall på papiret stilte med betraktelig bedre enkeltspillere. Vi takker Wam-Kam for kampen og ser frem mot nye oppgjør i 2013!