E. Bengtson
J. Berner
Innbyttere: H. Fodnes.

Uinspirert tap mot WK
Været ga ikke assosiasjoner til ferie, det gjorde derimot spillet, og vi tapte 0-5.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Bildet: Magnus Olsen (nr. 7) og Christian Andersson spilte sentralt på midten mot Wam-Kam. Til høyre i bildet ser vi Jonas Wikborg, som spilte et par internkamper for oss i fjor høst. Alle foto: Ø. Bondhus.

Wam-Kam rykket opp fra 7. divisjon i fjor, og etter en nærmest plettfri vårsesong er det ingen grunn til å tro at de ikke blir å finne i 5. divisjon i 2013. Torsdagens treningskamp var ment som et tilbud til spillere som er hjemme i ferien, og våre for anledningen oransjekledde motstandere dro derfor med seg folk fra både andre- og tredjelaget.

Vi stilte med en fin blanding av faste C-lagsmedlemmer og ferierende utenbysstudenter, og vi var til og med så heldige at vi kunne stille med én innbytter – én mer enn Wam-Kam.

I lett duskregn var det gjestene som tok kommandoen fra start. Etter fem minutter gikk bortelagets Jonas Wikborg, som spilte et par internkamper med oss i fjor høst, i bakken innenfor 16-meteren, men dagens dommer, Henrik Gjertsen, lot spillet gå og slo fast at fotball var en kontaktsport.

Samme mann fikk senere fyrt av et ålreit skudd, men sjansen som kom etter den påfølgende fem-meteren var større. Erik Forsén var uheldig med utspillet, og sendte det rett i beina på en ventende spiss, som ble så overrasket at han selv overrasket lagkameratene sine ved å skyte utenfor.

I det 36. minutt var vi ikke like heldige. Et dårlig klareringsforsøk gjorde at Wam-Kam fikk sendt ballen rett opp i været ute på vår høyreside. Feilkommunikasjon mellom Magnus Olsen og Mathias Falch, som på forhånd hadde gitt beskejd om at han ikke kunne ta sats eller gå i dueller grunnet overtråkk på forrige trening, førte til at sistnevnte for måtte se en motstander hoppe opp og heade ned til spissmakkeren sin, som skjøt i mål via Hansi Fodnes. Keeper Forsén mente i ettertid at han ville tatt skuddet om det ikke hadde vært for retningsforandringen.

Det ble ikke flere mål før pause, men de to spisse våre rakk å få sin hver sjanse. Espen Bengtson headet utenfor etter et frispark, mens banens yngstemann, sisteårsjunioren Jørgen Berner, knallet ballen over mål etter at han kom først på et innlegg fra høyre fra Olsen.

Bildet: En Wam-Kam-corner heades utenfor.

Nær sagt som vanlig var det ikke langt opp til motstanderen ved halvspilt kamp, og håpet om et par mål og et hederlig resultat levde da vi entret banen i andreomgang. Dessverre avgjorde Wam-Kam kampen raskt, og allerede i det 56. minutt stod det 3-0 etter to scoringer av nevnte Wikborg. Først satte han ballen i mål da han skjøt på halvspretten fra kanten av 16-meteren, før han gikk inn fra venstre, forbi det som var, og satte ballen i Poppe-hjørnet.

Siden fulgte 20 minutter med lavt tempo og mye forsvarsspill. I det 79. minutt la Wam-Kam på til 4-0, og to minutter før slutt sørget Wikborg for at det fire ble til fem da han satte sitt tredje på et fint langskudd.

Bildet: Mange spillere fikk det tungt mot slutten. Her ligger en av bortelagets spillere nede med krampe.

På overtid fikk Esi Ingvaldsen til et flott skudd, men det traff nettveggen på feil side av stolpen.

Wam-Kam vant 0-5, men annet var kanskje ikke å forvente med tanke på at vi befinner oss i hver vår ende av 6. divisjon. Til slutt er det verdt å nevne at dagens dommer ironisk nok sannsynligvis var banens beste fotballspiller. Henrik Gjertsen valgte dessverre å utsette selve fotballen enda en uke – det fikk holde at han kom seg ut på kunstgresset og fikk løpt litt. Dømmingen gikk greit, men det spørs om ikke nettopp Gjertsen er spilleren som kunne tilført den kreative gnisten vi savnet denne kvelden, og som vi har savnet i hele vår.

Bildet under: Denne gjengen utgjorde den bakre fireren vår de siste ti minuttene. Fra venstre Hansi Fodnes, Olav Olseng, Jørgen Berner og Mathias Falch.