Innbyttere: M. Falch, A. Kjelstrup, E. Liljeblad og O. Olseng.
Merk: A. Omtvedt ble lånt ut til VSF hele kampen.
Korsvoll (4-3-3):

Nok en seier
VSF ønsket revansj etter tapet for to uker siden, men vi tok i stedet en ny seier da Andreas Lausund fikk prøve seg som lagleder.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Julaften 2010 vant Andreas Lausund retten til å være C-lagssjef for en dag, og i dag kunne han endelig hente ut premien sin da Vinderen SF kom på besøk for femte gang i år. Coach Lausund er en rutinert fotballtaktiker etter flere år med CM- og FM-spill, samtidig som hans lange sammenhengende fartstid i Korsvoll-systemet gjorde at mange forventet mye av 24-åringen. Han valgte 4-3-3-formasjonen som har gitt suksess de siste kampene, hvor eneste forandring var at venstrevingen var fritatt alt defensivt ansvar. Dette var for øvrig vår fjerde kamp på rad mot et lag i oransje drakter.

Vinderen SF fikk et par frafall på kampdagen, og vi måtte låne dem midtstopper Aleksander Omtvedt, ettersom de manglet forsvarsspillere. Omtvedt spilte godt også i oransje, og flere blåkledde våkner garantert opp med blåmerker i morgen etter villmannens herjinger.

Bildet: Det var mange hjørnespark til begge lag i starten av kampen. Her forsøker VSF seg tidlig i førsteomgang.

Det var dog en annen midtstopper som først gjorde seg bemerket i dagens kamp, faktisk allerede før kampstart. Lars Gjesvik fikk nye sko tidligere i sommer, og i dag vakte han oppsikt og begeistring da han møtte til oppvarming i en splunkende ny svart nikkers i stedet for oppklipte joggebukser. Gjesvik tok spillet sitt til et nytt nivå, og i det 10. minutt møtte han et hjørnespark fra venstre ved forstange og headet ballen tilbake i mål. En VSF-forsvarer kastet seg etter ballen, men kunne ikke hindre Gjesvik i å gi oss ledelsen.

Før dette hadde Vinderen allerede hatt et par store sjanser. Angriperne deres skjøt fra distanse flere ganger, og hadde også et par lobbforsøk etter fine baller i bakrommet. Heldigvis gikk samtlige skudd utenfor, og Greger Svenn ble ikke satt på de store prøvene.

Forsvaret slapp altså ofte folk inn bak seg, men grunnen var kanskje at de selv var så aktive på motsatt banehalvdel. I det 34. minutt fikk vi nemlig en ny corner, og i forlengelsen av denne slo Olav Olseng ballen inn i feltet igjen, og hvem andre enn Lars Gjesvik dukket opp ved bakstanga, hvor han skled kula elegant i mål. En god prestasjon av midtstopperen, som før kampen sa han skulle gjøre alt for å vippe Greger Svenn ut av "I skuddet"-spalten på nettsiden.

Bildet: Lars Gjesvik har nettopp satt inn 2-0 og strekker armene i været. Legg merke til den nye nikkersen.

Vinderen SF prøvde å gå rett i angrep etter 2-0-målet vårt, men ble i stedet straffet hardt. Olav Olseng har storspilt i sommer, men ble vraket fra start i dag. Etter en halvtimes spill kom han inn som indreløper, og nå viste han at også dette er en posisjon han behersker meget godt. Med en lekker pasning fra midtbanen fant han Martin Kloster, som suste mot mål og sendte en markkryper ned i hjørnet til 3-0.

VSF endret formasjon og trakk flere spillere ned i midtbaneleddet sitt etter dette, og både frem til og etter pause kom de mer inn i kampen, som til nå hadde vært styrt av midtbanemotorene våre Christian Andersson og Espen Bengtson.

Bildet: Christian Andersson var kaptein og styrte spillet vårt fra sin sentrale midtbaneposisjon.

I andreomgang kom Mathias Falch og Andreas Kjelstrup inn på topp, men Kjetil Kihlgren gikk over til VSF, som slet med skader. Førstnevnte stod for dagens og et av årets største prestasjoner da han i det 78. minutt tok en piruett med ballen da han mottok den i høyre hjørne av 16-meteren, før han med stor ro dro seg et skritt inn og forbi forsvaret, stoppet, siktet, og brukte bredsiden til å vri ballen rundt to forsvarere og keeper og i stanga helt oppe ved høyre kryss, før ballen omfavnet nettmaskene i motsatt hjørne. En soleklar kandidat til årets mål!

De helt store sjansene etter pause hadde uteblitt frem til dette stjernetreffet, men i kampens siste ti minutter åpnet det seg mer i begge ender. VSF fikk muligheten til å få med seg et trøstemål, men klarte det ikke. Samtidig fikk vi til mange gode innlegg og angrep fra begge kanter, og med noe bedre presisjon i de avgjørende pasningene kunne vi fått med oss flere mål og enda mer selvtillit før serien starter opp neste uke. Siste test før det atter en gang skal spilles om poeng blir på søndag klokken 14.00. Da tar de trivelige britene fra Bislett OL-pause og tar turen til Korsvollbanen. Vel møtt!