Innbyttere: R. Bjerre, H. Bånerud, M. Falch, J. Eidem,                   V. Enggrav, L. Eriksen og A. Omtvedt.

Korsvoll – Vestre Aker 4-0. Vi er best i verden!

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Bildet: Christian Andersson spilte sin siste kamp før studiene i Trondheim startet opp igjen, og som midtstopper i førsteomgang var han med på å gi oss den defensive tryggheten vi trengte etter forrige ukes kjedelige tap.
Alle foto: R. Bjerre.

Ventetiden har vært lang som en flopasning, men etter like under elleve måneder skulle det som en gang var en vane, skje igjen – endelig vant vi en seriekamp igjen! Vestre Aker kom til Korsvollbanen med 16 ganger så mange poeng som oss, men da de dro hjem i skam, var det med kun fire ganger så mange poeng som oss. Så hva skjedde? Vel, kort og greit fikk vi endelig full uttelling, og spillet vårt var fullt på høyde med det vi presterte i jubelårene 2008 og 2009.

Flere gamle helter fra gullagene var tilbake i troppen etter lengre tids skadeavbrekk eller utenbysstudier, og kanskje var det nettopp det som skulle til for at vi skulle heve oss opp på gammelt nivå. Og for en festaften dette ble.

I sin første seriekamp for året fikk Peder Nævestad tillit som midtspiss, flankert av Kjetil Kihlgren og Greger Svenn. Fra sidelinjen kunne trenerteamet tidlig konstatere at dette var et lurt trekk, og ganske nøyaktig midtveis i omgangen takket Nævestad for tilliten. Rommet bak gjestenes forsvar åpnet seg for første gang i kampen, og mannen bak de legendariske Pederfestene spurtet mot ballen som ble slått over bortelagets sovende forsvar. Med en kjølig lobb vippet Nævestad ballen over keeper og i mål. 1-0!

Bildet: Peder Nævestad var tilbake på banen etter skade, og han ga oss ledelsen 1-0 i det 23. minutt.

Alle tap, tårer og tunge stunder ble visket ut av minne og sinn, og herfra og ut spilte vi skjorta av uinspirerte Vestre Aker-spillere. Med lånte overtrekksvester så de ikke ut som annet enn statister under en formasjonstrening, og Sindre Sangnes var blant dem som dro i gang flere angrep, dog uten at det førte til nye scoringer.

Men mål skulle det bli, vi måtte bare vente til andreomgang, der Håkon Bånerud for øvrig fikk sitt første kvarter for året – la oss håpe den skadeplagede burgerkongen snart kan bidra enda mer og oftere. Etter pause fungerte vingspillet i 4-3-3-formasjonen optimalt, og Vegard Enggrav fikk vist frem silkefoten sin ved flere anledninger, og han la med det inn en god søknad om fornyet tillit i offensive posisjoner, etter at han de siste årene stort sett har vært å finne på backen. Kjetil Kihlgren var også meget god i dag, og han imponerte med sine mange gode innlegg og løp nedover langs krittet.

I det 67. minutt, altså halvveis i andreomgang, hadde Kihlgren sneket seg inn fra kanten og inn i feltet, der han fikk til en god avslutning. Keeper blokkerte skuddet, men på returen kom Mathias Falch, og med venstrebeinet plasserte han ballen kontrollert mellom keeper og en forsvarer som hadde løpt inn på streken. 2-0!

De neste minuttene kom sjansene på løpende bånd, og for både Vestre Aker og tilskuerne var det vanskelig å forstå at vi kun stod med ett poeng før denne kampen. Ti minutter etter 2-0-målet slo Greger Svenn, nå keeper, ballen over Vestre Aker-forsvaret, der Falch etter hvert fikk tatt ned ballen og spilt gjennom Lars Eriksen, som ble sparket ned innenfor 16-meteren. Et soleklart straffespark, og Eriksen gikk selv frem for å ta det. Han satte ballen hardt og utagbart til høyre, og med det sikret også han seg en Snickers etter kampen – Johannes Blåsternes hadde nemlig kjøpt inn og lovet bort sjokolade til alle som scoret eller hadde målgivende i denne kampen.

Bildet: Johannes Blåsternes rundet 100 kamper for C-laget mot Vestre Aker. Det ble ikke mål på ham, men han forsøkte seg flere ganger.

Blåsternes var tross alt veldig klar for å vinne i dag, ettersom dette var hans 100. kamp for C-laget. I de drøye 80 minuttene han spilte styrte han midtbanen med sine susende taklinger og mange gode crossere, og jammen ble det ikke et gult kort i jubileet også. Blåsternes var dog ikke den eneste jubilanten, for vår andre råtass, Aleksander Omtvedt, nådde nemlig 50 kamper i kveld. Vi gratulerer begge to, og håper årene som kommer vil by på flere kamper og karantener!

Tilbake til kampen – skuddene haglet rundt Vestre Akers keeper, og det tok bare fire minutter før neste mål kom. Kihlgren kom seg forbi et par motstandere, før han slo en flott pasning ut i feltet til Olav Bengtson, som banket ballen i mål og dermed passerte storebroren i antall C-lagsscoringer denne sommeren.

Bildet: Olav Bengtson spilte også sin siste kamp før han setter seg på flyet til Trondheim. I andreomgang satte han inn 4-0. Her sender han av gårde et skudd før pause.

Etter 4-0-målet kunne vi tillate oss å slakke av litt de siste ni minuttene, for folk flest var uansett mer opptatt av å smile enn å dra igang nye festangrep.

Dommeren blåste for full tid, og vi kunne feire årets første seier i serien, tolv kamper, altså 1080 minutter, etter at vi sist kunne juble for tre poeng! Triumfen var veldig fortjent, og den kom heller ikke en runde for sent. Med seks kamper igjen å spille kan vi fortsatt berge plassen om vi vinner mesteparten av de gjenstående kampene – spiller vi som i dag, er det ingen som kan stoppe oss! Neste kamp går på Ekeberg onsdag om en uke. Da står Kurdistan på motsatt banehalvdel, avspark er klokken 18.30.