Korsvoll (3-4-1-2):

Endelig scoring
Vi tapte mot Vestre Aker, men Johannes Hovda sørget for at vi slapp å dra hjem målløse.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING
Vi tapte årets to første seriekamper, men verst var det at vi ikke scoret i noen av dem. I tredje serierunde dro vi til nybygde Voksen kunstgress for å møte Vestre Aker, og målet var klart - i dag skulle det bli mål!

Da vi spilte mot Vestre Aker 2 i 2009 møtte vi et lag i hvite drakter, og ettersom Vestre Aker ikke tok kontakt, regnet vi med at vi kunne stille i våre blå drakter for første gang i årets serie. Slik gikk det ikke, vestkantgjengen stilte nemlig i blått, og dermed måtte vi stille i en fin kombinasjon av rosa og oransje overtrekksvester, en temmelig kul kombinasjon som fikk trendyback Jahrmann, i dag på venstrekanten, til å stråle av glede.

Vi gikk ut i 3-4-1-2 med Pål Schjerven hengende like bak de to spissene. Dette fungerte veldig bra, og Christian Eidsmo og Johannes Hovda lå dypt og fint sentralt i banen og viste seg som ypperlige ballvinnere.

Vi fikk raskt overtaket, og Vestre Aker brukte mest tid på klage på den ikke alltid like konsekvente dommeren de første 20 minuttene. Midtveis i omgangen kom de på en fin overgang, men angriperen deres satte uforståelig nok ballen høyt over åpent mål fra fem meters hold.

Så, fire minutter senere, skjedde det. Vi hadde allerede vært farlig frempå et par ganger, og de tre på topp hadde alle prøvd seg fra 16-18 meters hold. I det 26. minutt fikk vi endelig ballen skikkelig inn i boksen, da Magnus Jahrmann slo et flott frispark fra venstre. Midt mellom straffemerket og fem-meteren steg Johanne Hovda til værs, og med et nydelig hodestøt satte han inn 1-0! Vårt første seriemål i år, og nykommerens første scoring for klubben. Vi smilte bredt og fortsatte det fine og rolige spillet vårt, og det var godt å se at vi endelig klarte å holde ballen langs bakken og turte å spille oss ut av forsvar. Vi var flinke til å stresse Vestre Akers spillere, og de ble flere ganger presset til å gjøre feil eller klarere ut over sidelinjen. Hadde vi vært enda et hakk flinkere til å flytte opp laget når vi presset, kunne vi fått noen voldsomme overtallssituasjoner, men vi hadde også i dag tidvis problemer med avstandene mellom lagdelene.

Ni minutter før pause ble håpet om seier enda større, da en Vestre Aker-spiller rev ned Christian Eidsmo på midtbanen og fikk sitt andre gule kort for dagen. Vertene var redusert til ti mann.

Kort tid etter var det duket for et nytt frisparkforsøk. Vegard Brekk overrasket alle da han skjøt fra 30 meters hold. Keeperen fikk så vidt en hånd på ballen før den smalt i krysstverrliggeren. Johannes Hovda var frempå på returen, men headet over denne gangen.

1-0-ledelsen vår stod seg til pause, noe vi var godt fornøyde med. Vi fortsatte godspillet i andreomgang, men nå virket hjemmelaget mer skjerpet, samtidig som de fikk inn en noe eldre og rundere versjon av Messi på topp. Med lavt tyngdepunkt og fint driv var han vanskelig å stoppe, og vi ble satt på stadig flere prøver. Gunnar Sjølie og Christian Eidsmo pådro seg gule kort, før Vestre Aker utnyttet dårlig forsvarsspill fra vår side og utlignet i det 66. minutt. Vi fikk aldri ballen ut av forsvaret, og en blåkledd spiller fikk en enkel jobb med å sette inn 1-1.

Det var tydelig at flere av oss ble preget av målet. Selvtilliten så ut til å forsvinne, og alle de vonde minnene fra sesongoppkjøringen og de to første seriekampene kom tilbake. Vi begynte å slå langt og planløst i stedet for å holde ballen langs bakken, og kramper og småskader førte til en periode med mange bytter ut og inn. Ingen ideell situasjon, men sånn blir det når folk pådrar seg skader og vi ikke har nok innbyttere til at vi kan sette inn friske bein, men i stedet må rullerer på å spille med småskader.

I det 79. minutt skjedde det som absolutt ikke skulle skje. Vestre Aker scoret på et innlegg, og dermed var kampen snudd. Vi prøvde å kjempe oss tilbake, men både Gunnar Sjølie og Pål Schjerven bommet da de fikk ballen servert på tilnærmet åpent mål.

Mot slutten haglet det med kort, og det ble flere harde dueller, og til og med et Ashley Young-aktig fall fra en av hjemmelagets spillere.

Utligningen vi håpet på kom aldri, og tapte dermed 1-2 mot et ikke så veldig bra lag på en noe variabel dag. Førsteomgang var god, for da klarte vi å spille hjemmelaget dårlige, men i andreomgang falt vi litt sammen.

Neste uke er det hjemmekamp mot Kurdistan, og det attpåtil på fotballens nasjonaldag - 16. mai. Avspark er klokken 20.15 på Korsvollbanen - vel møtt!