A. Lausund
Innbyttere: Ingen. N. Dahl kom i det 20. minutt, N. Sahag i det 44.
Korsvoll (3-5-0):

16. mai-festen avlyst
Fotballens nasjonaldag ble på ingen måte feiret på Korsvollbanen i år, ettersom vi startet kampen med ni mann og Kurdistan vant 5-0.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Bildet: Som førstemann i historien rundet Mathias Falch 150 kamper for Korsvoll C denne onsdagen. Alle bilder: Ø. Bondhus.

17. mai er Norges nasjonaldag, barnas dag, om du vil. 16. mai er fotballens nasjonaldag, guttas dag, om du er litt mannssjåvinistisk. I kveld skulle C-laget ut i sin andre 16. mai-kamp gjennom tidene, og det er kanskje på tide med et lite tilbakeblikk før vi går løs på oppsummeringen av årets kamp.

Spol tilbake til 16. mai 2008. C-lagseventyret har nettopp startet, og etter tre strake seiere mot relativt enkel motstand er ligadebutantene helt i toppen av tabellen. En 26 år gammel Anders Frogner har nettopp fullført studiene i Australia og returnert til Oslo. Tre dager tidligere scoret han to mot St. Olavskameratene, denne kvelden skal han spille hovedrollen i en av de beste C-lagskampene noensinne. På motsatt banehalvdel, på bortebane, står Heming 2. Laget som egentlig vant 8. divisjon året før, men som glemte å melde på laget og måtte fortsette på laveste nivå. De grønnkledde tok ledelsen og økte raskt til 2-0, før Fredrik Løland reduserte. Anders Hauge utlignet til 2-2 før pause. Heming 2 gikk opp til 3-2, før Anders Frogner scoret sitt tredje mål på to kamper siden comebacket i norsk fotball. Eirik Tarberg la på til 4-3, før Frogner slo til med fotballmagi fra øverste hylle da han løp fra forsvaret og rullet inn 5-3 med et nydelig utsideskudd. Heming 2 fikk redusere like før slutt, og Sindre Sangnes ble utvist fra innbytterbenken, men vi dro seieren i land og tapte ikke en seriekamp før returmøtet på Korsvollbanen samme høst.

Årene har gått, og vi har fulgt opp med både nye seriegull og medaljer. I år har vi kommet skjevt ut av startblokkene, og 16. mai var en ypperlig anledning til å snu den dårlige trenden. Kurdistan var dog laget som på mange måter kostet oss opprykk i fjor, ettersom vi surret bort seieren hjemme og bare klarte uavgjort borte. Mannen som bommet på overtid den gangen, Christian Poppe, satt i dag på tribunen. Vi kan for øvrig melde om at han fikk sitt første mål i 3. divisjon for Vestli for et par uker siden. Gratulerer!

Bildet: Lagbilde tatt i pausen etter at vi ble elleve mann. Bak fra venstre: Nasrat Sahag, Lars Gjesvik, Andreas Lausund, Vegard Brekk, Mathias Falch, Ola Jansen og Magnus Jahrmann. Foran fra venstre: Greger Svenn, Ole Olesen, Andreas Kjelstrup og Nicolay Storvand Dahl.

De ni som satt i garderoben et kvarter før kampstart, skjønte vel egentlig at dette neppe kom til å gå veien. Avbudene kom nemlig som perler på en snor frem mot kampstart. Jostein Eidem kom seg ikke fra jobben, Erik Nordby måtte vente på noen som skulle hente noe hjemme hos ham, mens Tommy Johansen, den nybakte faren, måtte være litt far. Vi måtte altså starte kampen i en lite sprudlende 3-5-0-formasjon, attpåtil med høyreback Greger Svenn mellom stengene.

Når man er så ille ute som det vi var, trenger man ikke enkle baklengsmål. Men det var akkurat det vi fikk mot oss. Det var ikke spilt mer enn tre minutter da en Kurdistan-spiller klemte til fra distanse, og keeper-Svenn var uheldig og glapp ballen mellom hendene. 0-1, og 87 minutter igjen å spille.

Etter 20 minutter ble vi endelig ti spillere da Nicolay Storvand Dahl kom inn. En stor takk til kantspilleren, som stilte på en halvtimes varsel, og daglig leder i Yngres avdeling, Øystein Hjelle Bondhus, som fikk tak i ham, og som for øvrig har tatt samtlige bilder i dette referatet!

Bildene: Over: Nicolay Storvand Dahl gjorde en god jobb ute på kanten, og spesielt tofotsdriblingen i andreomgang gledet de fire fremmøtte hjemmesupporterne. Under: En Kurdistan-spiller sparket Greger Svenn i ansiktet. Han slapp unna med gult kort.

I det 24. minutt gikk Kurdistan, i år i hvitt, ikke svart, som i fjor, opp til 2-0 takket være et skudd som gikk stang inn. To minutter senere fikk de en ny spiller gjennom, men Svenn reddet mesterlig. Det så ikke Kurdistan-angriperen ikke ut til å bry seg om. Han sparket den tapre keeperen i hodet, sånn cirka to sekunder for sent. Slik idiotisk oppførsel hører ikke hjemme på en fotballbane, og det hjelper ikke når dommerne ikke tør å gi mer enn gult kort. Vi nevner i en bisetning at dommeren vi hadde i dag hadde observatør da han dømte oss i 6. divisjon i fjor, og at han hadde det i år også.

Greger Svenn gir seg heldigvis ikke så lett, og syv minutter før slutt slo han til med en kjemperedning da han fikk slengt seg ned på et skudd fra kort hold. Stort keeperspill!

Minuttet før pause ble vi endelig elleve spillere, etter at Nasrat Sahag løp hjem og hentet sko og hoppet inn på høyrebacken. Sporty gjort av den gamle G88-, G89- og FCNA-spilleren!

Bildene: Over: Det har vært bedre stemning i pausen på Korsvollbanen. Under: Andreas Lausund brenner til, men det ble ikke scoring denne gangen heller.

Kurdistan startet andreomgang med et nytt gult kort, før de headet et frispark i mål i det 57. minutt. Tre minutter senere burde Andreas Lausund, som var en snartur i Oslo i anledning 17. mai, scoret, men han maktet ikke å sette Storvand Dahls gode innlegg i nettet.

Ola Jansen var forresten tilbake etter kyssesyken i dag, og med litt hell kunne fjorårets serietoppscorer også fått seg en scoring, enten på frispark eller da han kom alene mot keeper. Det samme gjaldt Ole Olesen, som headet over på et godt innlegg.

Bildene: Over: Ole Olesen header over. Under: Mathias Falch forsøkte seg på et frispark mot slutten, men også denne gangen gikk ballen over mål.

Seks minutter før slutt stusset vi en Kurdistan-spiller gjennom. Dermed 4-0. 5-0 kom på et langskudd tre minutter før slutt. Nicolay Storvand Dahl ble snytt for straffe på overtid da han ble albuet ut av balanse, men dommeren fikk det ikke med seg. Det hadde vært godt med et mål, men vi klarte det ikke.

0-5 på 16. mai var direkte kjedelig, og vi er fortsatt sist på tabellen. Mathias Falch hadde nok drømt om en litt bedre opplevelse i sin 150. kamp for C-laget, la oss håpe de 150 neste byr på bedre opplevelser! Vi gratulerer Falch med jubileet og nye Mizuno-sko, og satser på at poengene kommer mot Lokomotiv Oslo 2 på NIH neste torsdag.

Bildeserien under: Ola Jansens to store sjanser - først etter gjennomspill, siden på frispark.